Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Bűntudatom kéne legyen?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bűntudatom kéne legyen?

Figyelt kérdés
Hittan orákon mostanában mindíg szóba jön a homoszexulaitás. A tanáruk (aki egyben a plébános) azt mondja ez nem helyes és ez megvetnivaló és nagyon rossz dolog. Minden órán ez jön szóba és büntudatot érzek akáhányszor kiverem, vagy felizgulok egy fiúra. Ezek a vágyak tényég helytelenek, vagy ez emberfüggő?

2017. nov. 27. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

dehogy

Egyáltalán nem helytelen.

2017. nov. 27. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Hidd el, a vallásosok az egyik légyűlölködőbbek (akár keresztény akár iszlám akár zsidó), kb a történelemben a háborúk 80% vallási okkal rendelkezik. Egyáltalán nem olyan tett amiért bűntudatod kéne hogy legyen. Egyszer majd eljutsz oda hogy probléma nélkül fogsz fiúzni csak idő kell.
2017. nov. 27. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell, hogy bűntudatod legyen. Ez nem rossz dolog. A plébános meg bekaphatja... (Ja, pont, hogy nem.)
2017. nov. 27. 21:41
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Hu, te szegény... Ezért gyűlöli a legtöbb meleg az egyházakat (pedig nem a játékot, hanem a játékosokat kellene): a "mélyen buzgó" hívők, akik mindenki elfogadásáról papolnak, kiválasztanak 3-4 csoportot az emberiségből, akiket Isten szerintük nem képes elfogadni, és ezért bűnhődniük kell... Ha elég durván és sarkalatosan veszi valaki a Bibliát, akkor önmagát is éjjelente korbácsolja, hogy lelki megnyugvásra találjon, de igazából a vágyak, mindössze emberi tulajdonságok. Ha nem éljük ki őket, vagy minden egyes vágy kiéléskor bűntudatot érzünk, akkor bizony becsapjuk önnön természetünket és feldaraboljuk magunkat belülről.

Inkább olvass Desmond Tututól: fokvárosi érsek, emberjogi aktivista. Afrikában áll ki a melegekért (és sok nagyon fontos ügyért), ami valljuk be nem egy kis teljesítmény.

Tudtommal ő azért kezdett el a homoszexuálisokért tenni, mert lánya felvállalta előtte ezt. És az a nagy gond a legtöbb "mélyen buzgó" hívőben, hogy anélkül nyomnak pecsétet valakire, hogy megismernék.

Én is rendszeresen jártam templomba, de miután a lelkész pletykák miatt kezdett el elküldeni a közösségből embereket, továbbá a presbiterek vérre menően küzdeni kezdtek két pártban egymás ellen, nem éreztem azt, hogy az egy lelki-üdvösséget építő közösség volna...

2017. nov. 27. 21:46
 5/7 anonim ***** válasza:
93%

Személy szerint úgy hiszem, hogy a vallás hülyeség.

Istenben viszont hiszek.

Az elmúlt korokban minden ember mélyen vallásos volt, és ez pompás eszköz volt arra, hogy a "szemforgató hamis papok" (István a Király) irányítsák a népet.

Például a húsvét előtti böjt is azért lett, hogy az emberek ne zabálják fel a húst idő előtt.

Sok rész hiányzik a Bibliából (állítólag olyan iratok, amiket maga Jézus írt) sokat rosszul értelmeznek, és elvileg van benne egy rész ahol szerepel meleg kapcsolat is, de azt valahogy senki nem vette észre.

Szóval mivel Isten maga a szeretet, ezért szerintem semmi baja nem lehet két egynemű szerelmével. Az állatoknál is előfordul homoszexualitás (pl. a pingvineknél, akik befogadják az elárvult fiókákat)

2017. nov. 27. 21:55
 6/7 anonim ***** válasza:
93%
Mondok valamit, általában az olyanok ágálnak ilyen ellen a legjobban, akiknek hasonló elgüfojtott vágyai vannak. Buzy a plébános.
2017. nov. 27. 21:57
 7/7 Buran ***** válasza:
62%

Semmi bűntudatot nem kell érezned.

Én katolikus meleg vagyok, nem hinném, hogy az Úr ilyennek teremtett volna, ha ez akkora fene nagy bűn lenne, vagy egyáltalán bűn lenne a szemében.

Sokáig én is rosszul éreztem magam emiatt, mardosott a lelkiismeret, de aztán rájöttem, hogy nem kell. Nem Istennel, velem, vagy a vallással van a gond, hanem bizonyos papok képmutatásával.

(Azonban vasárnaponként nem maszturbálok, az az Úr napja)

23/F

2017. nov. 28. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!