Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miből ered a homofóbia?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miből ered a homofóbia?

Figyelt kérdés
A régen kialakult vallások ültették az emberekbe? Vagy szimplám az átlagember akkoriban még nem volt képes értelmezni a jelenséget biológiailag és így egyből csak aberráció jutott eszébe?
2017. szept. 19. 16:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
92%

Nem hülyeség az, hogy a vallásokból ered.

A kereszténység előtti évszázadokban (sőt évezredekben) teljesen elfogadott dolog volt a homoszexualitás és akinek lehetősége volt rá, volt férfi szeretője [is] (leginkább is, mert azért a házasodás-gyereknemzés sok esetben "elvárt volt meg hát alapból... Ez csak szórakozás volt sokaknál).

A kereszténység "hadat üzent" ennek.

Az iszlám 5-600 évvel után szintúgy.

2000-2500 éve ez tök átlagos volt, senki nem lepődött meg ha két férfi jól érezte magát "úgy", mert hát kb az összes arisztokratának, királynak, de akár csak szimpla görög/római polgárnak volt ilyen élménye.

Ma már nem ez a helyzet. Ma úgy, hogy 5-10% meleg (mondjuk 2-400 ezer férfi) párezer olyan ember van aki felvállalja ezt.

Az emberek tök idegen dolognak látják, a primitív emberek meg elítélik az idegen dolgokat.

Nem mondom, hogy nincs teljesen hetero vagy meleg ember (főleg hogy én is meleg vagyok) de ez a fujjolás tényleg azért van, mert az emberek idegen, "más" dolognak látják és fogalmuk sincs az egészről.

A Pride, a melegek szerepeltetése kibeszélő showkban csak rontja a megítélését ennek.

Arra, hogy ez ellen bármi természetellenes érzés lenne, szerintem az antik szexuális szokásoknál nincs is jobb példa.

És azért nyilván az nem igaz, hogy az emberek 95%-a meleg vagy bi volt akkor, most meg nem. (Vagy ha igen akkor most is.)

2017. szept. 19. 17:41
 12/30 anonim ***** válasza:
1%
70%-os..nem elég,hogy ratyi vagy,de még unintelligens is.A szüleid biztos eszéletlenül büszkék rád.
2017. szept. 19. 17:45
 13/30 anonim ***** válasza:
90%

Az hogy a melegek "nem szaporodása" miatt pusztulunk ki vicces feltevés.

Az alapja könnyen lehet a vallás sőt nagyon sok hibás bevésődésnek az az alapja de a mai ember már nem azért táplál ellenérzéseket a melegek iránt mert annó a bibliában valaki leírta vagy mert a papbácsi ezt súgta a füledbe gyerekként. Ez ugyanolyan társadalmi norma mint hogy nem rúgjuk ki a járókeretes néni alól a járókeretét.

Mivel a szülein is (akarva akaratlanul) véleménnyel vannak róla és ezt ha hangosan nem is mondják de érezzük és a tanárainknak iskolás majd munka társainknak is véleménye van erről amit persze ők is tudat alatt kaptak meg így a mi véleményünk értékrendszerünk is e szerint alakul. És így eljutunk oda ahol vagyunk. A legtöbben nem tudják megmondani (az undoron túl ami szintén tanult reakció) hogy mi bajuk a melegekkel így azt mondják és azt is hiszik hogy az undor az alapja. És ahogy írták is a meleg felvonulások a nőiesen kifestett vagy nőies ruhában járkáló női viselkedés mintákat felvonultató melegek csak rontanak a helyzeten.

Szóval ha a gyökerekhez akarunk visszamenni az szerintem is a vallás de a mai embert a sok sok generáción átívelő mostanra szinte tetten érhetetlen dogmák és tilalmak irányítják nem a vallási vezetők így a jelenkori utálat már nem köthető kifejezetten a valláshoz. Legalábbis én így látom.

2017. szept. 19. 17:54
 14/30 anonim ***** válasza:
0%
Nyelvesz diplomam van ostobak. Lapozzatok fel inkabb a szinonimaszotart, mielott megszolaltok. Undorit/taszit ugyanis szinonimak.
2017. szept. 19. 17:56
 15/30 anonim ***** válasza:
22%
Szinonima szótár külön írandó, te """nyelvész""".
2017. szept. 19. 18:44
 16/30 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem abból ered, hogy a hetero férfiakat zavarja az, hogy vannak olyan férfiak, akik pontosan ugyanolyan szemmel nézik őket, ahogyan ők szoktak tekinteni bizonyos nőkre és ezt megalázónak érzik.
2017. szept. 19. 19:06
 17/30 A kérdező kommentje:

Azért elgondolkodtató, amit az első mondott. Én például undorodom a nagy szőrös hasaktól, és nagyon boldog lennék, ha a nagy és szőrös hasú emberek csak a négy fal között vennék le a pólójukat. Ez azonban csak egy preferencia, egy tudatalatti agyi funkció, nekem az van berögzülve, hogy a szép has lapos és kevés szőr van rajta, és ezt én a társadalomtól tanultam. Igaz nem tetszik, azonban ha látok egy ilyen embert félmeztelenül (tegyük fel, hogy nincsen diabétesze és rossz vérnyomása sem), nem fogok vele bunkón viselkedni, nem fogok nyilvánosan fintorogni, sőt, ha valaki csesztetné, lehet ki is állnék érte. Pontosan azért, mert egy embernek nem az állati szintű ösztöneire (undor) kell hallgatnia, hanem a logikára és -a melegek esetében- az együttérzésre, feltéve, hogy az undor nem egy ártalmas dolog miatt érződik pl. penész a falon

A te esetedben az van, hogy a szexuális és a romantikus kapcsolat férfi és nő között létezik, és ha a forgatókönyv ettől eltér, akkor az neked furcsa, undorító. Valószínűleg ha belegondolsz, a nőkkel is ugyanígy vagy, csak a szexuális inger erősebb, mint az undor ingere. Ezért a tudatalatti ingerért nem bírlak hibáztatni, rengeteg ehhez hasonló dologgal szembesülünk a felnövésünk során, és sajnos nem tehetünk ellenük semmit. Azért viszont már hibáztatható vagy, hogy ezeket a preferenciákat bátorítod, terjeszted, élsz szerintük, mivel a homoszexualitás egy természetes jelenség, amely nem ártalmasabb a társadalomra, mint az, hogy az emberek ásítanak.

Tízes te tényleg a melegektől várod az országok benépesítését? Ez a fejlettebb helyeken már csak azért sem jó ötlet, mert akkor egy nővel kellene együtt élnem, abból boldogtalan kapcsolat lenne, és én nem akarok ilyet egy gyereknek. Azt sem akarom, hogy egy szülővel nőjön föl, vagy hogy kettő szülő között kelljen ugrálnia. Nem kivitelezhető úgy, hogy boldog legyen a gyerek.

Tizenegyes, ezt nem is tudtam. Ez túl nagy egybeesés, elég egyértelmű, hogy ez a gyökere.

Tizenhármas, valahogy így önállósodott a dolog, és már nincs is szüksége a vallásra, hogy fennmaradjon. Amit a férfiak nőies viselkedéséről írtál, az eszembe juttatja a társadalomnak azt a berögződését is, hogy a női viselkedés/lét amúgy is egy szánalmas dolog, és a férfiaknál már egyenesen undorító. "Nézd már, teljesen olyan mint egy nő. Még egy nőnek elnézem ezt, mert hát... pf.. nő, de egy férfi, egy EMBER ne viselkedjen már így." Tehát hogy a férfi, aki nőként viselkedik, az elárulja a férfi nemet az alávaló női viselkedésformákért. Azért a dolognak a nőgyűlölet is része. Jó, lehet hogy ez egy kicsit másik téma, de sok embernek az jut eszébe egy nőies férfiról, hogy meleg.

Tizenhatos, erre még sosem gondoltam :D És eléggé elszomorító a nőkre nézve, ha így van.

2017. szept. 19. 19:21
 18/30 anonim ***** válasza:
15%

Én sem értem, hogy miért kellett az elsőt leértékelni, ez a legegyszerűbb magyarázat a dolgokra. Értem, hogy nem esik jól a melegeknek, de gondolom ők meg a heteroszexuális szextől undorodnak.

Az sem igazán állja meg a helyét, amit a 16-os mondd, mert a Pride-on balhézó emberek egy pillanatig sem gondolják szerintem, hogy bármelyik meleg ideálja lennének.

2017. szept. 19. 19:27
 19/30 A kérdező kommentje:

Vannak melegek, akik undorodnak a vaginától, és/vagy a heteró szextől. Szerencsére én nem ilyen vagyok, nekem semmi bajom nincs ezekkel. Nem is lennék jobb, mint a homofóbok.

Lehet, hogy csak pár emberre igaz akkor, amit a tizenhatos mond.

2017. szept. 19. 19:36
 20/30 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem a legtöbbször kisebbségi vagy valamilyen komplexusból, vagy akár látens homoszexualitásból is. Normális hetero emberek általában nem szoktak homofóbok lenni.
2017. szept. 19. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!