Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért vannak homofób emberek?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vannak homofób emberek? Mi bajuk van a melegekkel?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha rossz kategória, de soha nem értettem.

Szoktam vitatkozni homofób emberekkel, de valahogy mindenkinek az érvelése elakadt ott, hogy "hát a Biblia, keresztény értékek..." Holott némelyik országban már egyházi esküvőjük is lehet a melegeknek és már a vallási vezetők is azt mondják, hogy ezeket a dolgokat nem kell szó szerint értelmezni.

Aztán még ez a "nem normális", de normális. Mondjuk nekem ez a normális, mi a baj ezzel?

Soha nem hallottam még egy épp kézláb érvet sem ezzel kapcsolatban. Gondolom mert nincs.

De akkor miért van mégis annyi homofób ember, akár egy olyan "európai" országban, mint Magyarország?

2017. aug. 28. 21:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
64%

Homofóbia = Látens homoszexualitás.

Ez a bajuk velük. Tükröt tartanak nekik.

2017. aug. 28. 21:15
 2/22 anonim válasza:
78%

EZ egy kiváló kérdés, kedves kérdező.

Én is gyakran gondolkodom el rajta, és nem értem. Igen, én már valószínűleg egy elfogadóbb világban nőttem fel - azonban a szüleim eléggé erősen ellene/ellenük vannak.

És igen, én is beszéltem már vallási vezetővel és én is eléggé vallásos vagyok - nem ítélünk el semmit. A Bibila ha nagyon durván fogalmazunk, akkor csupán tanítás, egy útmutató.

Szerintem a legtöbb homofób ember nem nyitott a változásra. Az én környezetemben akik a melegek ellen vannak, azok vagy az előző generációból valók, vagy pedig egy kicsit konzervatívabbak esetleg ilyen tekintetben ódivatúak.

16/L

2017. aug. 28. 21:23
 3/22 anonim ***** válasza:
6%

Mi az a homofób? Definiáld! Mert valaki szerint aki ellenzi a felvonulásukat, az már homofób. Pedig nem ővelük van a baja, hanem a csinnadrattával, felhajtással, amit csinálnak.

Aki fujjol rájuk az a homofób? Vagy hogy érted ezt a fogalmat? Sajnos tisztázni kell, mert sokféleképpen közelítik meg.

Komoly témákat érintesz a kérdésedben, amiket nem lehet röviden megbeszélni. Már a Biblia és annak értelmezési formái is "megérne egy külön misét", pedig az csak egy mellékesnek mondható része a kérdésnek.

Egyébként én tényleg nem tartom normális dolognak a homoszexualitást, de ezt nagyon hosszan tudnám csak kifejteni. beszélgettem olyanokkal is, akik mellette érveltek, és érdekes dolgokat mondtak, de...

A lényeg, ettől még nem ítélek el senkit, aki ilyen, nem tehet róla, értékes ember lehet attól még. És gondolom, az utolsó mondatom ellenére most bekerültem sokak szemében a homofóbok kategóriájába.

Nem tudom, kinek mi baja a melegekkel. Társadalmat is érintő probléma akkor van, ha gyerekeket akarnak örökbe fogadni, ott az anya-apa szerep újraértelmezése sok problémát vet fel, mert a gyereknek anyára és apára lenne szüksége. Ezen kívül talán nem ártanak önmagukban a társadalomnak, másoknak, kivéve, ha a viselkedésükkel magukra irányítják a figyelmet.

2017. aug. 28. 21:30
 4/22 anonim ***** válasza:
5%

Az, hogy gusztustalan.. Nekem, mint heteró srácnak, ez teljesn abnormális, undort keltő dolog. Egyszerűen a tudat, hogy, két pasi..

Ha melegeket látok a tévében is ( pl. spartacus ) a gyomrom felfordul..

De ez is valószínűleg azért ( legalábbis nálam ), mert könnyen más ember bőrébe tudom magam képzelni, de ha egy melegről van szó, ott hiába próbálom magam a helyébe képzelni, egyszerűen csak az undor uralkodik el rajtam...

De lezb.k meg szexuálisan nagyon is izgatnak.. :D

Bocsi, ha nyers és modortalan volt a stílusom, de nehéz megfogalmazni...

2017. aug. 28. 21:31
 5/22 anonim válasza:
88%
2! én elég konzervatív embernek tartom magam, mégsem ítélem el a melegeket, egyszerűen mert tudok normálisan gondolkodni...Ez olyan mint a bőrszín, vagy a származás. Nem ők tehetnek arról hogy azok, így születtek, nem ők választották, nem ők akartak azok lenni. És én soha nem ítélek el valakit azért, amiről nem tehet. Szerintem ez ilyen egyszerű.
2017. aug. 28. 21:32
 6/22 anonim ***** válasza:
86%

Mert az emberi tudatlanság butaság gonoszság nem ismer határokat.

Én pont most hétvégén ismertem meg egy meleg srácot, két diplomás , értelmes , udvarias , normális .

Eddig sem volt semmi gondom velük, eztán meg még úgy sem :)

Nő.heteró :P

2017. aug. 28. 21:36
 7/22 anonim ***** válasza:
82%
A korlátolt emberek senkit nem tudnak elfogadni aki nem PONT OLYAN, mint ők, mert korlátoltak.
2017. aug. 28. 21:40
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sajnos én sem jutottam többre eddig, mint, hogy korlátoltak és ez a kérdés is azt igazolja.

Ja egyébként annak, aki az örökbefogadás témát írta.

Szerinted mi van azokkal, akik egyedül nevelik a gyereküket? Akiknek meghalt vagy akit a gyerekkel együtt elhagyott (és nem is keresi) a férje/felesége?

És szerinted egy árvaházban, ahol 10 gyerekre jut egy "nevelő", aki napi 8 órát DOLGOZIK ott az meg tudja adni a két szülő szükséges szeretetét?

Megsúgom: nem.

Arról ne is beszéljünk, hogy az ilyen árvaházakban a nagyok bántják és sokszor meg is erőszakolják (bizony!) a kisebbeket, ha nem hiszed, olvass a témában.

Még arról vannak cikkek, hogy a "nevelők" csinálták ezt... És hát ugye az esetek pár százaléka derül ki, jobb esetben, a többi meg nem.

Szerinted egy ilyen hely jobb egy gyereknek, mint egy meleg vagy leszbikus pár mellett?

Lehet, hogy 2 apja/anyja van a gyereknek, de akkor is egy szerető közegben nő fel, ami szerintem sokkal jobb, mint ezek az "árvaházak".

2017. aug. 28. 21:56
 9/22 anonim ***** válasza:
6%

Konzervatív vagyok és vallásos is (a magam gyarló módján).

Nem itélek el senkit - és a vallás sem itélkezik felettük - mert azonos nem iránt vonzódik.

A szexualitás magánügy: épp ezért elítélem ha közügyet csinálnak belőle, propagálják, és úgy tesznek mintha ez lenne a természetes.

A homokszexuális nemi aktus számomra ugyanolyan gusztustalan mint a homokosoknak a hetero együttlét.

Ha a homoszexualitás zárt ajtók mögött marad és magánügyként kezelik akkor semmi bajom vele.

A komoly történelmi egyházak soha nem fogadták el az azonos neműek kapcsolatát házasságnak így nem is ismerik el azt. Az amiről te beszélsz azok szekták vagy szakadár egyházak.

2017. aug. 28. 22:57
 10/22 A kérdező kommentje:

Jó, de ilyen alapon akkor éljen mindenki a négy fal között?

Szóval nem arról beszélek, hogy jó dolog, hogy bárki az utcán vonaglik egy padon, akár heteró, akár meleg, de például mondjuk az, hogyha van egy kapcsolatuk, annak a felvállalásáról mit gondolsz? Vagy mondjuk olyan dolgokról, mint pl egy sima séta kézen fogva vagy hasonlók?

(Mert azért a heterók sem egy titkos párkapcsolatban élnek úgy, hogy együtt még csak nem is mutatkoznak.)

Amiről én beszélek, az Nagy-Britannia, Svédország, Norvégia és Finnország. Ahol egyházi keretek között is elfogadott a házasság.

De ha erről beszélünk, idehozhatnánk Ferenc pápa korábbi nyilatkozatait is.

Lehet, hogy nem arról van szó, hogy az egyházi melegházasság támogatója lenne, de azért távol áll az elítélőtől.

(A református egyházak meg még inkább haladók.)

2017. aug. 28. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!