Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Tényleg sokkal több a homoszex...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg sokkal több a homoszexuális, mint amennyit gondolnánk?

Figyelt kérdés

Én azt hittem, személyesen egy meleget se ismerek, de aztán a fodrászom (mint a pletykák legnagyobb ismerője) elhintette a fülemben, hogy RENGETEG meleg kuncsaftja van, nem is hinném hogy mennyi, rendesen családdal, feleséggel, gyerekekkel. Azt mondja, 100 emberből legalább egy vagy kettő homoszexuális, csak nem verik nagy dobra, sőt... Az életvitelüket is beáldozzák a titkolózás oltárán...

Globálisan nézve, ez mennyire lehet igaz? Mármint, a fodrász dolga az, hogy hülyeségeket beszéljen, és pletykáljon, de aztán meg mi van, ha valóban igazat mondott? Tényleg vannak olyan férfiak, akik annak ellenére, hogy nem vonzódnak a nőkhöz, mégis feleségül veszik őket, és még gyereket is csinálnak? Akkor ők most biszexek, vagy tökéletesen leplezett undorral fekszenek le minden alkalommal a párjukkal? Vagy csak azért van barátnőjük/feleségük, mert ez társadalmi elvárás, és nem akarnak kilógi a sorból? Mert például én, mint hetero, lesz*rom hogy nincs feleségem (pedig lehetne),(de) nem érdekelnek a társadalmi elvárások. Nekik mégis ENNYIRE fontosak ezek az elvárások?

2017. ápr. 29. 14:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A felmérések 3% és 10% közé teszik a melegek arányát a társadalomban. Tehát statisztikailag szólva minden tizedik-huszadik ember, akit ismersz vagy aki szembejön veled az utcán, homoszexuális. Persze ez nem azt jelenti, hogy ilyen egyenletes az elosztás, és minden ember családjában és ismerősi körében százalékos arányban ugyanannyi meleg van. Van, akiében több, van, akiében kevesebb. De hogy valamennyi van, az biztos, legfeljebb csak titkolják. Márpedig a legtöbb meleg itthon is és az EU más országaiban is titkolja a dolgot, szóval a környezetük valószínűleg soha nem fog rájönni, hogy ők mások.

[link]

2017. ápr. 30. 04:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván jóval több, hiszen a melegek döntő többsége nem vállalja fel magát.

Csak egy szemléletes példa:

Én egy 4.000 fős településen élek. Régebben azt hittem, hogy a környéken én vagyok egyedül meleg, mára már kb. 12 emberről tudom biztosra hogy az. Róluk az évek során tudtam meg, vagy megtaláltam őket valamelyik társkeresőn, vagy más melegektől hallottam stb stb.

Szóval ha én nem kezdtem volna el ismerkedni melegekkel anno, akkor mind a mai napig azt hinném, hogy én vagyok az egyedüli meleg a lakóhelyemen. :)

2017. ápr. 30. 09:45
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Mikor járok meleg bulikra akkor megdöbbenek hogy a médiából ki mindenki meleg, aki a valóságban tagadja. Attól mert nem mindegyik melegről látszik attól még sokan vannak.
2017. ápr. 30. 10:23
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
10% lehet kb a reális
2017. ápr. 30. 22:26
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Amit a fodrászod mondott, az nagyrészt igaz. Csatlakozom az előző válaszolókhoz, akik a kinsey skálát, és a szexuális orinetáció fogalmát kifejtették neked. Százalékban nagyon nehéz megmondani, hogy mennyi a meleg, mennyi a hetero, és mennyi a kettő közötti ember. A lényeg, hogy létezik az a kategória akik a társadalmi elvárások miatt megházasodnak, barátnőjük van. Szerintem a melegek többsége nős. Ennek oka, amiről te is írsz a társadalmi elvárások vagy ezek összessége a heteronormativitás. Nálunk Magyarországon nagyon erős a homofóbia és ezért a heteronormativitás szélsőséges méreteket ölt. A férfiak mindennapjait meghatározza, hogy minél jobban megfeleljenek a normáknak, amiket persze mi férfiak hozunk létre és már nevetséges mértékben követünk szabályokat, nehogy b@!zisnak tűnjünk valamiben. Azt gondlom az egyes melegek/biszexek nem beáldozzák magukat, amikor megnősülnek, hanem saját magukkal sincsenek kibékülve és azt gondolják egy feleséggel mégis csak normálisak lehetnek, megfelelhetnek a társadalmi normának. Volt olyan kollégám, aki megnősült elvett egy konzervatív lányt, mellette meg játszotta a jobboldali homofóbot, és egy másik kollégámmal sunyi módon kikezdett. A heteronormativitás sok ember életét megkeseríti és nem csak a melegekét. Mivel szélsőségesen elvárás egy bizonyos kor után a feleség, gyerek, előtte meg a barátnő, sok olyan hetero, aki épp nem a csajozós korszakát éli, vagy az aszexuális férfiak is elutasítást kapnak a környezetüktől. Lehet, hogy téged nem érdekelnek a társadalmi elvárások (engem sem), de sok férfi olyan környezetben él, hogy nagyon meg kell felelnie és rákényszerítik a hetero norma szerinti életet. Külön érdekesség ebben, azok a hetrok, akiket melegnek néznek egy vagy több tulajdonságuk miatt, mert ők sem felelnek meg a heteronormativitásnak, és ezért kapnak elutasítást.
2017. ápr. 30. 23:55
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetemen jöttek rá, hogy milyen sok meleg van, akkor ismertem meg egy csomó embert, addig csak azzal a 30 emberrel találkoztam kb, akik az osztálytársaim, de egyetemen kibővült a kör vagy 1000 emberre. És nagyon sok pasiról tudtam meg, hogy meleg. Konkrétan a legjobb haverom is az, akivel az első félév óta haverok vagyunk (én lány vagyok).
2017. máj. 1. 23:02
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

bár már hozzászóltam, de ismét:

elő-előzőtől:

>Lehet, hogy téged nem érdekelnek a társadalmi elvárások (engem sem)<

Elnézést, de úgy érzem, nem érzitek át, milyen mélyen gyökereznek a társadalmi normák megélésének mechanizmusai-bennem, benned, mindenkiben. Persze egy-egy dolognak lehet tudatosan ellenállni, de a legtöbb, mint mindig, tudat alatt zajlik- Pláne az olyan láthatóan mindenkinek fontos dolgok körül mint a szexualitás kifejezése, nemi szerepek.

Egyik kulcsfontosságú fogalom a társadalompszichlógiában:

"Internalizáció:

a társas befolyásolás következményeképpen létrejövő állapot, amelynek során a személy a másik attitűdjeit, nézeteit és értékeit olyan fokon magáévá teszi, hogy minden kellő ellenőrzés híján is érvényesíti azokat."

( [link]

Hosszabban:

[link]

2017. máj. 2. 11:22
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Előző-előző válaszoló vagyok. Elolvastam az internaizációról szóló írást és nem vitatom, hogy működik ez a folyamat a társaskapsolazokban. De, ez nen menti fel az öngyűlölő melegeket. Mert ezek a melegek nem csak megnősülnek, most függetlenül attól, hogy ez erkölcsileg a lány szempontjából helyes vagy nem, hanem erkölcsileg felsőbb rendűnek tatják magukat. B@!ziznak és nyomást gyakorolnak azokra a heterókra\aszexuálisokra, akik nem felelnek meg a heternormativitásnak. Ok, a heteronormativitás, mint értékrendszer sok embernél internalizálva van, de ez nem valami ösztönös dolog, ez társadalmi konstrukció, igazából az öngyűlölő melegek alakítják ezeket a normákat, generálva a homofóbiát, tönkretéve az emberi kapcsolatokat. Számomra egy full nyíltan meleg férfiasabb, még akkor is ha estleg úgy néz rám, mint ezek a felességgel villogó, konzervatív álszentek.
2017. máj. 2. 13:58
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen az internalizált homofóbia melegeknél elég szomorú - de mintha elfelejtenéd, hogy rengeteg különböző ember van.

Van aki számomra normális életet él melegként, randizik, de azért láthatom, hogy sok szituációban kínos neki,görcsösen pánikol, hogy a suliban, családban rájönnek, nem is jár melegbulikba, stb.

Van aki nem ismeri föl magában, aztán x év heteró párkapcsolat után, ez lehet 1 vagy 25 év - nagyon sokaknak ez a sztorijuk, nekem is.

Azok között akik már addigra gyereket vállaltak, van aki radikálisat lép, kilép a kapcsolatból (ettől még nem kell elvágni minden fonalat), van aki a feleségének elmondja, és megbeszélik, hogy folytassák a kapcsolatot (van akinek a kapcsolat nem csak a szexről szól), van aki teljesen titokban tartja és a felesége háta mögött pasikkal játszik. Ja és ezekben persze mind belejátszik, hogy milyen mértékik biszexuális valaki.

Állítólag van olyan, aki azért homofób gyűlölködő, mert nem meri magában felszínre engedni a dolgot, de mondjuk én erre nem ismerek példát, de igazán homofób gyűlölködőt sem annyira ismerek.

(Mondjuk egy fiatal eladó srác mesélte, hogy "normális" volt, utálta is a melegeket- aztán egy nap szembejött egy srác és belezúgott, románc, ennyi.)

Az is igaz lehet, hogy a melegek/LMBTemberek tudnak a leghatásosabban alakítani a társadalmi normákon, hiszen annyira még sem vagyunk kevesen és a nagyvárosokban vagyis inkább budapesten nem annyira lényeges kérdés, legalábbis nekem eddig bejött a dolog.

De az emberek konfliktuskerülőek, kényelmesebb rejtőzködni. (Miután 20 év "nyugat" után 5 éve hazaköltöztem, az az érzésem ez a magyar társadalom a környezetbe való belesimulást önmagában értéknek tartja)

2017. máj. 3. 16:09
 20/23 A kérdező kommentje:
Nem semmi, ezek aztán igazán tanulságos történetek, és ha mindez igaz, bizony rá kell ébrednem, mennyire totál félreismertem a világot eddig. Ennyire de ennyire nem fekete és fehér minden... Végtelen árnyalat, és személyes történelem... Mivel én szögegyenesen gondolkodom, bele se tudom képzelni magam hasonló szituációkba. Én már azt se értettem soha, miért iszik valaki sört, amikor nem szereti? Mert ha nagyon sokat legyűr magába, akkor idővel megszokja. Legalábbis ezt szokták nekem válaszolni. Hát, engem nem érdekelt soha, hogy majd "megszokom", ha sokat kűzködök vele, én bele se kezdtem soha olyan dologba, amit nem élveztem, vagy nem tudtam eldönteni, hogy élvezem e.
2017. máj. 4. 01:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!