Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg sokkal több a homoszexuális, mint amennyit gondolnánk?
Én azt hittem, személyesen egy meleget se ismerek, de aztán a fodrászom (mint a pletykák legnagyobb ismerője) elhintette a fülemben, hogy RENGETEG meleg kuncsaftja van, nem is hinném hogy mennyi, rendesen családdal, feleséggel, gyerekekkel. Azt mondja, 100 emberből legalább egy vagy kettő homoszexuális, csak nem verik nagy dobra, sőt... Az életvitelüket is beáldozzák a titkolózás oltárán...
Globálisan nézve, ez mennyire lehet igaz? Mármint, a fodrász dolga az, hogy hülyeségeket beszéljen, és pletykáljon, de aztán meg mi van, ha valóban igazat mondott? Tényleg vannak olyan férfiak, akik annak ellenére, hogy nem vonzódnak a nőkhöz, mégis feleségül veszik őket, és még gyereket is csinálnak? Akkor ők most biszexek, vagy tökéletesen leplezett undorral fekszenek le minden alkalommal a párjukkal? Vagy csak azért van barátnőjük/feleségük, mert ez társadalmi elvárás, és nem akarnak kilógi a sorból? Mert például én, mint hetero, lesz*rom hogy nincs feleségem (pedig lehetne),(de) nem érdekelnek a társadalmi elvárások. Nekik mégis ENNYIRE fontosak ezek az elvárások?
"100 emberből legalább egy vagy kettő homoszexuális"
Valójában 100-ból 5-7 ember meleg, tehát tényleg több mint gondolnád. Nagy többségükről viszont kinézete, viselkedése, életvitele, stb. alapján nem lehet megmondani hogy az.
20. Század legismerteb kutatojanak vizsgalatai alapján illetve azt tovább gondolva csinált átfogó kutatások azt az eredményt hozták hogy 100 emberes lebontas esetén az emberek 10 aki csak és kizárólag ellenkező nemhez vonzodik és 10 aki csak és kizárólag a saját nemehehez. A többi 80 fő biszexualitás mezején van valahol, mindenki ide tartozik aki heteroszexualis de élete során párszor kalandozik, aki egyelő méretekben vonzodik mind 2 nemhez illetve aki homoszexuális életet él pár hetero kalandal.
Ugyanakkor ez nem végleges szám mert nem nézi az aszexualisok arányát ami kb 5-10 fő kozt van illetve nem tesz különbséget azok kozt akik biszexuális (akik vonzodnak ferfiakhoz és nőkhöz) és panszexualisok (nemisegtol függetlenül vonzodnak az emberhez, ez a kategoria egy félig nő félig férfi szemelyhez is tud vonzodni). Ez még korántsem végleges eloszlas, de nagyjából tudja szemlélteti az eloszlast.
Bőven. Elég nehéz korrekt számokat kapni, lásd az alábbi wikipédia linket, nyilvánvaló okokból. Azt hiszem elfogadott álláspont, hogy ma úgy tűnik, a Homo Sapiensnél az egyedek legalább 3, de valszeg nem több mint 10% nem csak ellentétes neműhöz tud szexuálisan vonzódni.
> Tényleg vannak olyan férfiak, akik annak ellenére, hogy nem vonzódnak a nőkhöz, mégis feleségül veszik őket, és még gyereket is csinálnak? <
Rengeteg van, feltételezem, hogy a rendszerváltás előtt illetve rurálisabb helyeken felnőtt emberek többen rejtőzködnek ilyen szinten, akár saját maguk elől is. Ja, pl. ezt én is jó sok éven át tettem (azért nem házasodtam, de volt barátnőm)
>Akkor ők most biszexek, vagy tökéletesen leplezett undorral fekszenek le minden alkalommal a párjukkal?
Egyáltalán nem fekete-fehér az emberi szexuális vonzódás skálája. Sokan úgy mondanák, az ember egy *emberhez* vonzódik, és ez függ a nemétől - is. Google Kinsley skála. Nekem kevés csaj valamennyire bejönne - és a közepes szex is jobb mint a semmilyen)
(Azért a jelen állás szerint a legtöbben az ellentétes nemhez vonzódnak.)
>Mert például én, mint hetero, lesz*rom hogy nincs feleségem (pedig lehetne),(de) nem érdekelnek a társadalmi elvárások. Nekik mégis ENNYIRE fontosak ezek az elvárások?<
Szerintem túlegyszerűsíted a dolgokat. Neked is, mint mindenkinek számítanak a közösség, család elvárásai, nyilván különböző mértékben, de amit te hozol fel példának, az mára egy elfogadott dolog lett - minimum a világvárosi, értelmiségi, 70-es évektől született emberek körében.
Ezt teljesen fals összehasonlítani a homoszexualitással, biszexualitással, aminek az elfogadottsága néhány szűk társadalmi csoporton kívül kívül kicsi. (Budapest, értelmiség, rendszerváltás után születettek, pláne ezek metszete, ezekben a körökben melegként is elég komfortosan lehet létezni, persze csak amíg nem Berlinhez viszonyítunk).
Ha megismersz egy két meleget, részben látod, hogy kb. semmi különös, de ha egyet-kettőt jobban megismersz, azért láthatod, hogy nekünk olyan élményük van, ami neked nincs: legtöbben egész fiatal életszakaszukban azzal küzdöttek, hogy a környezet kisebb vagy nagyobb mértékben de elutasítja, jobb esetben csak kineveti azt amit szexualitásként fölfedeznek magukban, és amire semmilyen befolyásuk nincs.
Aki nem tartozik semmilyen kisebbséghez, sokszor nem fogja föl, mivel is jár az.
Akit érdekel, ebben a magyar nyelvű cikkben a második oldalon van egy statisztikai hisztogramm:
az előző kettő vagyok:
16:42 :
>100 emberes lebontas esetén az emberek 10 aki csak és kizárólag ellenkező nemhez vonzodik és 10 aki csak és kizárólag a saját nemehehez. A többi 80 fő biszexualitás mezején van valahol<
Bocs, de erősen félreértetted a Kinsley skála ábráját. Ennél lényegesen kevesebben vannak
Kinsley kutatásaiban ugyan elég magasnak mérte az LMBT emberek arányát, de azért nem ennyire.
Azért ezt 1948-as publikálta, úttörőként, ár ellen dolgozva, azóta a nyomdokain járva részletesebb és jobban kidolgozott kutatások készültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!