Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A keresztenyeknel miert...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A keresztenyeknel miert szamit bunnek a homoszexualitas?

Figyelt kérdés
Kerlek titeket, hogy normalis ervekkel alatamasztott valaszt irjatok ne csak olyat,hogy "mert a Biblia azt irja"

2017. ápr. 17. 17:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Met a férfi és a nő van egymásnak teremtve, az az egész, a szent... Kb ennyiben ösdze lehet foglalni
2017. ápr. 17. 17:29
 2/15 anonim ***** válasza:
67%

A Biblia csak ennyit ír... A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.

Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy műs bűnök a jellemzők. Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.

Viszont a Biblia nem írja, hogy a homoszexualitás “nagyobb” bűn lenne, mint bármely másik. Minden bűn sérti Istent. A Homoszexualitás csak egy abból a sok dologból, amit az 1 Korinthus 6:9-10 sorol fel arról, hogy mik fognak elválasztani valakit Isten királyságától. A Biblia szerint Isten megbocsátása pont úgy rendelkezésre egy homoszexuálisnak, mint egy paráznának, bálványimádónak, gyilkosnak, tolvajnak, stb. Isten erőt is ígér a bűn feletti győzelemhez, beleértve a homoszexualitást is, mindenkinek, aki hisz Jézus Krisztusban az üdvösségért (1 Korinthus 6:11; 2Korinthus 5:17

2017. ápr. 17. 17:29
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
2 vagyok. Mondjuk én ateista vagyok és poliszexuális, de nem azért, mert a kereszténység vagy akármilyen vallás elítélné a nem hetero kapcsolatokat. Egyszerűen nem tartom hitelesnek a vallást, mint egészt.
2017. ápr. 17. 17:31
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
A homoszexualitás nem számít bűnnek hanem a homoszexuálisok közötti szexualis kapcsolat meg a templomi esküvő az, egyébként az igazi keresztények nem ítélik el oket sem isten egyszeruen csak bűnnek tartják és imadkoznak ezekért az emberekért de hogy pintosan miert is bűn az most nek jut eszembe de régebben olvastam valahol
2017. ápr. 17. 17:35
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
A masodik valaszolonak pedig nem részleteket kene a Bibliából idézni mert ugy mar mást jelentenek a dolgok
2017. ápr. 17. 17:36
 6/15 anonim ***** válasza:
82%
De a homoszexuálisok nem tehetnek arról,hogy azok.Van aki nem bűnös vagy ha mégis az megakar változni,az meg nem tud.Nem minden úgy van a bibliában ahogy az történik a véleményem szerint.
2017. ápr. 17. 18:37
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
A keresztényeknél élni is bűn. A sok keresztény 99%a is a pokolba kerülne, annyi hülye szabály van.
2017. ápr. 17. 19:10
 8/15 anonim ***** válasza:
21%
Ez nem igaz,véleményem szerint elég jó embernek lenned.
2017. ápr. 17. 20:42
 9/15 anonim ***** válasza:
98%

Nem tudom, ugyanabban a világban élünk-e.

Ferenc pápa már mikor kijelentette, hogy nem az egyház feladata efölött ítélkezni. Kifejtette, hogy az egyház feladata a szeretetközösség és egyenlőség hirdetése.

2017. ápr. 17. 21:08
 10/15 anonim ***** válasza:
19%

A szexuális a keresztény erkölcs szerint a gyermek nemzésére irányul, az csak egy plusz, hogy még kellemes is. A homoszexualitás nem a gyermek nemzésére irányul, tehát nem helyes.

Egyébként azok számítanak bűnnek a kereszténységben, aminek a hosszútávú következménye képpen boldogtalan leszel, sérül a lelked.

Egyszerű példa: megölsz, meglopsz valakit, előbb-utóbb vagy elkapnak, vagy a lelkiismerted felemészt. Tehát ezeket ne tedd.

Tulajdonképpen ilyen a házasságtörés is - hosszútávon boldogtalanságot okoz, ilyen a kábítószer, és ilyen a homoszexualitás is,

Nekem személy szerint semmi bajom a homoszexualitással, de nagy általánosságban kijelenthetük, hogy homoszexuális párok ritkán öregszenek meg egymás mellett hűségben, és gyermeket se nemzenek - vagyis megfoszt téged egy csodálatos boldogságtól.

Ettől nem leszel rossz ember, csak egy lehetőségét dobod el a legteljesebb, legboldogabb életnek.

(Én is biszexuális vagyok, és vallásgyakorló keresztény)

2017. ápr. 17. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!