Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Hol kezdődik a homoszexualitás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol kezdődik a homoszexualitás? Az már annak számít ha 2 fiatal például szeretik egymást, és olyan közeli bartok hogy együtt is alszanak akár, megölelik egymást, átölelik egymást, és ilyenek, de sosem szexelnek mert nem kívánják?

Figyelt kérdés
inkább open-minded emberek véleménye érdekelne.
2017. ápr. 11. 03:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén nehéz kérdés, mert maga a homoszexualitás arra vonatkozik, hogy szexuálisan kihez vonzódik az ember. Itt viszont nincs sex... Ennek mélyebb utánaolvasás kellene, vagy egy szexuálpszichológus segítsége. Egyébként miért számít, hogy mi lenne a megnevezésük? Ha boldogok az elég, nem?
2017. ápr. 11. 05:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem itt kezdődik.
2017. ápr. 11. 07:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Valahol hallottam, hogy egy igazi barátság olyan, mintha párkapcsolatban élnél. Ezt én is észrevettem magamon, rettenetesen vékony a határ a baráti - és a párkapcsolatom között. Bár utóbbi jelenleg nincs, de volt alkalmam meggyőződni róla. :)

De ez nem homoszexualitást. Ez egy más fajta szeretet. Számomra ez inkább olyan, mintha egy családtaggal ölelkeznék hosszasan, vagy egy családtagnak vennék ajándékot, mennék el vele valahová, stbstb.

2017. ápr. 11. 09:38
 4/12 anonim ***** válasza:
10%

Évtizedes jó barátam vannak a korom ellenére. 26-27 évesek vagyunk és még a gimi elején ismerkedtünk meg. 4-5 ilyen jó barátom van, akik közül egy már külföldön él és mi többiek is 3 különboző városban élünk, de heti szinten Skype-olunk, beszélünk telefonon és havi szinten egy találkozót összehoznak a különböző városokban élők is.

Nálunk a legtöbb fizikai intimitás a kézfogás, meg néha lehet hogy a karunk egymáshoz ér (moziban), vagy amikor az egyik ad másik kezébe valamit, vagy hasonlók.

Múltkor pont erről gondolkoztam, hogy mikor fordulna elő, hogy megölelem a valaha volt legjobb barátomat, akit már 12 éve folyamatosan ismerek és tartom vele a kapcsolatot a köztünk lévő távolság ellenére. Arra jutottam, hogy mondjuk az apja temetésén ölelném meg, vagy hasonló nagyságrendű érzelmes eseményen.

Az életem sok területén vannak/voltak gondok vagy lehetne jobb, mint ami van, mint pl a család vagy a nők, de sok embertől hallottam és én is tartom, hogy irigylésre méltó barátaim vannak. Van kb 3, akikkel bármiről tudunk beszélgetni. Nem akarok kisregényt írni, a lényeg hogy olyan mély baráti kapcsolataim vannak kb három-négy emberrel, amikre szerintem az emberek 90%-a ku rva irigy lenne.

Ja igen, amiről te írsz, az homoszexualitás. Mi is volt hogy aludtunk már egy (nagy) ágyban, amikor nem volt hely máshol. De ilyen ölelések, meg összebújások? Puszit nem akartok adni egymásnak?

26/F

2017. ápr. 11. 13:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű a válasz. Amíg nem vonzódtok egymáshoz szexuálisan és amíg nem csináltok egymással semmi szexuális dolgot, addig nem számít homoszexualitásnak. Ahány ember, annyi féle személyiség, vannak, akik azt mondják, hogy az ölelkezés már az, míg másoknál bőven belefér. De egyébként az ölelkezéstől önmagában még nem lesz semmi az.

Én ugyan meleg vagyok, de a legjobb barátom hetero, mégis simán megöleljük egymást találkozáskor, pedig már elmúltunk mindketten 20 évesen bőven, mégsem lett ő ettől homoszexuális... :D

2017. ápr. 11. 22:21
 6/12 anonim ***** válasza:
14%

De mi az, hogy "vannak, akik azt mondják, hogy az ölelkezés már az"?

Úgy érted az emberek bő 80-90%-a, akik szerint az ölelkezés bu zis dolog? "vannak, akik azt mondják..." Ja, 10-ből úgy 8 ember.

Mondjuk 3 fajta szeretet létezik (leegyszerűsítve):

-szerelmi/szexuális

-családi

-baráti

És most sorrendet is állítottam, hogy melyikekben mennyi fizikai intimitás, fizikai érintkezés van benne. Nyilván a legelső típusú emberrel van, akivel kefélsz, bújtok, ölelgetitek egymást, simogattok állandóan és a legmagasabb fokú a fizikai intimitás közöttetek.

A családtagokkal ez már mértékletesebb, nyilván nem puszilgatsz és ölelgetsz minden nap egy családtagot (akivel együtt élsz), vagy ha találkozol eggyel, nem csináljátok ezeket folyamatosan. Ölelés, puszi, kéz megfogása (utóbbi ha nem két férfiről van szó) simán előfordul ezekben is.

És a legvisszafogottabb ezek közül a baráti kapcsolatok. De itt is persze a lány-lány és a lány-fiú más, mint a fiú-fiú. Hiszen a lány barátok simán puszilkodnak, megölelik egymást, akár egymás kezét fogják, stb. Még a lány-fiú barátságokban is majdnem ilyen arányban. De a fiú-fiú barátságokban nem ez a normális. És normális alatt azt értem, hogy amit a többség csinál. A többség nem puszilgatja, ölelgeti a fiú jó barátját fiúként. Mert az bu zis.

2017. ápr. 12. 02:03
 7/12 g.noir ***** válasza:
88%

Amíg szexuálisan nem éreznek egymás iránt vonzalmat, addig nincs szó homoszexualitásról. Ha igen, még akkor is lehetnek biszexuálisok is. A lényeg, hogy a "-szexuális" jelzőt csak a szexuális vonzalom jelenlétekor van értelme használni.

Haladó gender szakosoknak: mindemellett létezik érzelmi sík is, ahol szintén megkülönböztetünk homo-hetero és biromantikus vonzalmat is. Ez azt jelenti, hogy valaki érzelmi/szerelmi szinten kötődhet vele azonos neműhöz is (tehát homoromantikus) anélkül, hogy szexuális vágyat érezne iránta (tehát közben heteroszexuális). A fenti esetben viszont valószínűbb, hogy egyszerű, mély barátságról van szó.

2017. ápr. 12. 18:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

02:03-as: meséld már el, honnan szedted ezt a bő 80-90%-ot? A hasadra ütöttél és kitaláltad, vagy van esetleg valami hiteles forrásod is, ami azt mutatja, hogy az emberek ekkora százaléka gondolja az ölelkezést homoszexuálisnak? Én valahogy az előbbire gondolok, akkor meg semmit sem ér, amit írtál.

Egy sima ölelés nem hordoz szexuális tartalmat, így biztos vagyok benne, hogy nem gondolja az emberek 80-90%-a ezt, sőt még az 50%-uk sem (főleg mert ha 80-90% gondolná ezt, akkor már rég alig lehetne ölelést látni az életben).

Nem tudom anno láttad-e az "A nagy házalakítás" című műsort (bár a hozzászólásod alapján az is homoszexuális műsor lenne számodra, szóval tuti nem), abban idegen emberek is ölelgették egymást, férfiak férfiakat, nők nőket, mégsem volt egyikük sem az és nem is lettek tőle azok, és az ölelésüknek nem is volt szexuális tartalma. Mert bármennyire hihetetlen, az ölelés nem feltétlen szexuális tartalmat hordozhat, hanem szeretetet, hálás, stb.

2017. ápr. 12. 19:08
 9/12 anonim ***** válasza:
15%

8:

Láttam azt a műsort, mert édesanyám sokat nézte a Viasat3-on.

De ott megint más a helyzet. Valakit megölelsz egyszer. Megköszönöd neki hogy megmentette az életedet. Megköszönöd neki hogy ingyen tett érted valami hatalmas dolgot. Tudod ha mondjuk egy csövesnek adnék 10 ezer forintot és azért meg akarna ölelni, akkor elfogadnám, mert az nem bu zis dolog. Ő nem egy barátom. Ha valakinek felújítanám a házát és meg akarna ölelni, akkor elfogadnám, mert az nem bu zis dolog. Ő nem egy barátom.

Ne tereld a témát. Most csak kizárólag férfi-férfi, közeli jó barátokról van szó, akik rendszeresen csinálják ezeket. A kérdező kérdése is erről szólt, nem arról hogy megölelsz egyszer egy idegent.

Most férfi-férfi baráti kapcsolatokban való rendszeres ölelkezésről, simogatásról, bújásról, pusziról beszélünk. Na ilyen nincs. Azt nem akartad még írni, hogy két férfi, heteró barát kézenfogva sétál az utcán? Vagy az már (remélem) neked is elég bu zis.

A férfiak között egyszerűen csak kevesebb a baráti kapcsolatokban a fizikai intimitás, fizikai érintkezés.

A barátság szót nem tudom te milyen szélesen értelmezed. Nekem kb 4-5 ember van, akiket barátnak hívok, pedig rengeteg ismerősi, haveri, emberi kapcsolat van az életemben.

A 80-90% úgy jött, hogy tegyük fel megmutatnék egy videót két jó barátról idegen embereknek, ami videón azok a barátok puszit adnak egymásnak, ölelkeznek (minden köszönéskor és elköszönéskor! - normális kézfogás helyett) és átölelik egymást, aztán megkérdezném az embereket, hogy ők szerintük melegek-e vagy sem. De most komolyan, ezen ennyit kell magyarázni? Hány férfi jó barátot látni hogy találkozáskor egy normális kézfogás helyett puszit adnak egymásnak meg ölelgetik egymást? Komolyan csak körülnézek a világban és látom hogy ilyen nincs.

2017. ápr. 13. 15:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező csak ölelést írt (sehol nem szerepel puszi meg simogatás, és én sem akartam kézenfogva sétálást írni). Igaz írt ilyenek-et is, amik alatt még mindig nem tudjuk mit ért. Én továbbra is állítom, hogy attól, hogy két szoros barát megöleli egymást akár rendszeresen is, még nem lesz homoszexuális a tevékenység, mivel továbbra sincs benne szexualitás.

Tehát akkor a 80-90% a te találomra bemondott értéked, semmiféle alátámasztott dologgal. Így akkor nem sokat számít, semmi valóságalapja nincs.

"Hány férfi jó barátot látni hogy találkozáskor egy normális kézfogás helyett puszit adnak egymásnak meg ölelgetik egymást?" Hát az utóbbi 10 évben ahogy észrevettem, a tinik körében ez egy teljesen általánosan bevett szokás lett, szóval elég sokat látni.

"Komolyan csak körülnézek a világban és látom hogy ilyen nincs." Akkor biztos rosszul néztél körül a világban, mert én itt élek kint Németországban és bármilyen hihetetlen, még a nagy macsó szőrös törökök, akik már létezésük alapelemeként elítélik a homoszexualitást, még ők is puszilgatják egymást meg ölelgetik.

2017. ápr. 13. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!