Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Társadalmi nemek tanulmánya/gender studies? (Többi lent)
Az ELTE a fenti néven indít egy mesterképzést, és arra lennék kíváncsi, kinek mi a véleménye erről a szakról. Bármit leírhattok, amit ezzel kapcsolatosan gondoltok.:) Szerintetek miért lesz jó, vagy rossz, ha ilyen képzés indul Magyarországon?
Elsősorban fiatalabbak válaszát várom, de bármennyi idősek írhatnak, csak kérlek, írjátok le a korotokat is.:)
Külön örülnék, ha írnának olyanok is, akik gondolkottak már azon, hogy esetleg elvégzik ezt a mesterszakot. Ti miért választanátok ezt? Mi vonz benne?
Előre is nagyon szépen köszönök minden normális választ.:D
(Tudom, a kategória indokolatlannak tűnik, de direkt írtam ide a kérdést. Ettől függetlenül nem csak melegek válaszolhatnak.:))
Pencroft: nem, dehogy, köze nincs hozzá.
De azt kell megérteni, hogy az egyetemi szakok max. 30%-ban fedik le a valós munkaköröket. Az olyanok, hogy mérnök, controlling, accounting az egyértelmű. De már a marketingben sem kizárólag a "kereskedelem és marketing" szakosok hasítanak, hanem pszichológusok, kulturális antropológusok, esztéták, vagy még vadabb "büfé-ruhatár" szakosok. :)
Na, hát erről beszélek! Továbbra sem látom ilyen szak értelmét.
Nem lett volna jobb, ha az egyetemen Te is olyan dolgokat tanultál volna, amik a mostani munkaköröd elvégzéséhez szükségesek?
Nyilván semmi értelme annak, ha valaki mondjuk Indológián végez de utána termékfejlesztésen dolgozik.
De mégis, az analitikai gondolkodás fejlődése, problémamegoldás, kreativitás... nem tudom megmondani, hogy mi lett volna ha egyből a Corvinuson kezdek, de őszintén: a Corvinusosok nem jutottak be erre az állásra én meg igen. Ez vagyok, aki, nincs "mi lett volna ha". :)
Ja amúgy egy gender studies simán jól hangzik a következő munkakörökben:
piackutatás
jövőkutatás
PR/reklám
termékfejlesztés
marketing
HR
Azaz minden olyan, ahol az emberi viselkedést kell megérteni. Vagy úgy gondolod, hogy egy vezetés-szervezés szakos közgazdász jobban érti az emberi viselkedést, mint egy szociálpszichológus, egy gender studies szakos, egy pszichológus, antropológus, szociológus stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!