Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Valaki hozzáértő el tudná...

Valaki hozzáértő el tudná magyarázni, hogy miért nem lehet kiirtani a "gender gap"-féle statisztikai manipuláción alapuló hazugságokat a közbeszédből?

Figyelt kérdés

2016. jan. 30. 12:17
 1/5 Sunshinedoll ***** válasza:
43%
A gender pay gap nem hazugság.
2016. jan. 30. 12:51
 2/5 A kérdező kommentje:

De az és természetesen számos helyen be is bizonyították.

Nem is ez a kérdés, hanem hogy egy hazugságot miért nem lehet gyökerestül kiirtani, főleg, ha az képtelen magát alátámasztani?

Pl. az egyik kolléganőm 75%-át keresi az én fizetésemnek.

Azonos csapatban vagyunk, de én magasabb pozícióban, nagyobb felelősséggel járó feladatokat látok el és nem utolsó sorban kétszer annyi tapasztalatom van a területen. De nem ezek miatt keresek többet, még csak nem si azért, mert jobb vagyok nála, hanem mert egyszerűen jobb fizetést alkudtam ki magamnak a felvételkor. Senki nem akadályozta abban, hogy magasabb árat mondjon be, szóval miért is kéne engem vagy bármely férfit az ő bénázása miatt elővenni?

Esetleg kötelező jelleggel(kvóta) egyből az én munkakörömbe kellett volna helyezni őt(és természetesen automatikusan a harmadával nagyobb fizut kellett volna neki ajánlaniuk) pusztán mert más van a lába közt?

A gender pay gap azon alapszik, hogy veszi az ő fizetését meg az enyémet és minden más tényezőt figyelmen kívül hagy.

Azt érdekes módon sosem fájlalják, hogy a férfiak létszámukhoz képest aránytalanul többen szenvednek súlyos, maradandó sérülést, esetleg halnak meg a munkájuk alatt.

Azt sem fájlalják, hogy a férfiak gyakorlatilag alig élvezhetik a nyugdíjas éveket, mert a statisztikák szerint meg sem élik azt a kort, szemben a nőkkel, akik hihetetlen kedvezményekben részesülnek és tovább is élnek.

2016. jan. 30. 19:34
 3/5 anonim ***** válasza:
29%
Na mi van, dobott a csajod? Ja az nem lehet, olyanod sose volt. =D
2016. jan. 31. 02:24
 4/5 anonim ***** válasza:
7%

Azért nem alkudunk ki magasabb fizetést, mert ha annyit mondok, mint egy pasi, nem vesznek fel, ennyi.

Pontosan tudom milyen bérek vannak a szakmámban, az összes nő kb 20%-kal kevesebbet keres, mint a pasik.

2016. jan. 31. 11:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Oké, szóval itt se kapok majd választ.

3-as

A te érvelési hibád a személyeskedés. A fogyatékosságodat viszont nem róhatom fel neked.

4-es

Szóval mivel van egy ilyen fixa ideád, direkt kevesebbet mondasz be. Kevesebbet is fogsz kapni emiatt, majd mivel kevesebbet keresel, felmész a fórumokra femináciskodni és kijelented, hogy az egészért a férfiak a hibásak.

Ugye jól értettem?

2016. jan. 31. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!