Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Alkalminál ti használtok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Alkalminál ti használtok gumit? Csók, dugás mehet akkor? Lenyelitek?

Figyelt kérdés

tegnap 07:38
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
dugni nem szoktam, de alkalminak is lenyelem
tegnap 13:33
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

9-kérdező

Haverom prepp mellett szedett össze olyan fertőzést hogy 3hónapig volt betegálományba

Dolgozni se tudott menni.

Hív ellen véd igen, de 1000+1 más szar van amit össze

Gumi +prepp.

tegnap 16:03
 43/48 A kérdező kommentje:
42# Pontosan mit szedett össze?
tegnap 16:06
 44/48 A kérdező kommentje:
42# És ki mondta, hogy csak Prepet kell szedni? Hepatitisz ellen úgy tudom, van védőoltás (ChatGPT mondta), szifilisz pedig kiirtható penicilinnel. HPV ellen nem tudom van-e oltás. Ezek közül mindegyiket lehet valahogy kezelni azt hiszem, a HIV-et nem. Laikus vagyok, egy orvos biztos kijavít, ha rosszul mondom...
tegnap 16:08
 45/48 A kérdező kommentje:

Na, ezt találtam: A nemi betegségek (szexuális úton terjedő betegségek, STD-k) gyógyíthatósága attól függ, hogy milyen kórokozó okozza őket. Két fő csoportra oszthatók:

Gyógyítható nemi betegségek (baktériumok, paraziták vagy gombák okozzák)

Nem gyógyítható, de kezelhető nemi betegségek (vírusok okozzák)

1. Gyógyítható nemi betegségek

Ezeket többnyire antibiotikumokkal vagy egyéb gyógyszerekkel lehet teljesen meggyógyítani:

Chlamydia → Antibiotikumokkal (pl. azitromicin, doxiciklin) kezelhető.

Gonorrhoea (tripper) → Antibiotikumos kezelés szükséges, de egyre több törzs ellenálló bizonyos gyógyszerekre.

Szifilisz → Korai stádiumban penicillininjekcióval teljesen gyógyítható. Ha később fedezik fel, nehezebb kezelni.

Trichomoniasis → Egysejtű parazita okozza, és metronidazollal vagy tinidazollal gyógyítható.

Bakteriális vaginózis → Antibiotikumokkal (pl. metronidazol) kezelhető.

Gombás fertőzések (pl. Candida) → Gombaellenes gyógyszerekkel kezelhetők.

2. Nem gyógyítható, de kezelhető nemi betegségek

Ezeket vírusok okozzák, így nem lehet őket véglegesen megszüntetni, de gyógyszerekkel a tünetek kontrollálhatók:

HIV/AIDS → Jelenleg nem gyógyítható, de antiretrovirális terápiával (ART) kordában tartható, így a beteg akár teljes életet élhet.

Herpesz (HSV-1, HSV-2) → Nem gyógyítható, de vírusellenes gyógyszerekkel (pl. aciklovir) csökkenthetők a tünetek és a fertőzés továbbadásának esélye.

HPV (humán papillomavírus) → A legtöbb esetben a szervezet maga legyőzi, de egyes típusai méhnyakrákot vagy nemi szemölcsöket okozhatnak. Létezik HPV elleni védőoltás.

Hepatitis B és C → A hepatitis B ellen van védőoltás, és vírusellenes gyógyszerekkel kezelhető. A hepatitis C bizonyos esetekben meggyógyítható, de hosszú távú kezelést igényel.

Összegzés

A bakteriális, parazitás és gombás eredetű nemi betegségek gyógyíthatók megfelelő gyógyszerekkel.

A vírusos nemi betegségek nem gyógyíthatók, de kezelhetők, és sok esetben megelőzhetők (pl. oltásokkal).

A korai felismerés és kezelés nagyon fontos, mert egyes betegségek súlyos szövődményeket okozhatnak (pl. meddőség, rák, immunrendszeri problémák).

Ha kérdésed van, vagy valamilyen tünetet tapasztalsz, érdemes mielőbb orvoshoz fordulni!

tegnap 16:13
 46/48 A kérdező kommentje:

45# Ja, és még mielőtt betámadnátok:

Az információk, amelyeket megosztottam, széleskörű orvosi tudásra építenek, és az alábbi források alapján kerültek összeállításra:

Orvosi szakkönyvek és cikkek – például a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) és a World Health Organization (WHO) hivatalos oldalain található szakirodalom.

Szexuális egészséggel foglalkozó szervezetek – mint például a Planned Parenthood és az American Sexual Health Association (ASHA), amelyek megbízható információkat adnak a szexuális úton terjedő betegségekről.

Orvosi folyóiratok és kutatások – kutatásokat tartalmazó adatbázisok, mint a PubMed és más orvosi szaklapok, amelyek a legújabb tudományos eredményeket és kezelési irányelveket tartalmazzák.

Mindezek az információk széles körben elérhetők az interneten és az orvosi közösségben, és megbízhatók a szexuális egészség témájában.

tegnap 16:26
 47/48 anonim ***** válasza:
A szex elképzelhetetlen csók nélkül. Dugni gumiban szoktam, szerintem ez alap. Bár aktív vagyok, de szopni szeretek; imádom, ha a számban élveznek el.
tegnap 20:46
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
A Kérdezőt olvasgatva azon töprengek, hogy mégis kinek kell orvosi diploma, ha van internet a világon… avagy ahogy Csurka fogalmazott anno, “a szakértelem csak bolsevista trükk”. (És igen, ez irónia volt, mielőtt komolyan veszitek, amit írtam.)
ma 06:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!