Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért tartja a kapcsolatot az...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tartja a kapcsolatot az összes meleg az exével/exeivel?

Figyelt kérdés
Két évnyi kihagyás után tavaly október körül úgy döntöttem, hogy újra belevágok a randizás világába, párkapcsolat céljával. Azóta sok randin voltam, több srác is egészen potenciális partnernek tűnt, viszont az ismerkedés egy pontján valahogy mindenkiről kiderült, hogy még mindig tartja a kapcsolatot egy vagy több exével is, ami számomra teljesen érthetetlen. Nekem eddig két párkapcsolatom volt, az első fiatalon, 19 éves koromban, ahol mindketten elsők voltunk egymásnak, majd később egy 21 évesen. Akkor nem tudtam, viszont mint később kiderült, utóbbi partnerem is rendszeresen beszélt az exével. Félreértés ne essék, nem vagyok alapvetően annak a híve, hogy az embernek teljesen ki kell törölnie az életéből a volt partnereit, egy like vagy egy boldog szülinapot üzenet nem a világ vége. Viszont azt nem értem, hogy miért tartja minden meleg tök természetesnek azt, hogy rendszeresen beszél vagy akár még találkozik is az exével..? A parádés az egészben az, hogy ez nem is egy-egy véletlen elszólás miatt szokott kiderülni, hanem teljes mellszélességgel mesélik sokan. Sőt, van akinek még közös képei is voltak kint instán. Számomra érdekes, hogy amíg heteróknál ez a téma tipikusan tabu és egyértelműen az a társadalmi norma, hogy az exekkel semmilyen formában nem tartjuk a viszonyt, addig a melegek körében ez ilyen elfogadott lenne? Sajnos nincsenek közelebbi meleg haverjaim, szóval nem tudom felmérni sem, hogy ez csak számomra ennyire elkeserítő-e.

tegnap 19:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Ismerek olyat aki együtt is él az exével, közös albérletben. Hol az egyik, hol a másik viszi fel az aktuális ismerkedő partnerét.

És ami érdekes, komoly párkapcsolatot szeretne mind a kettő...

tegnap 19:37
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, hogy miért lehet, de arra tippelek, hogy ez azért lehet, mert mi nagyon kevesen vagyunk és szeretnénk olyan emberekkel kapcsolatot fenntartani, akikkel jól megértjük egymást. Rengeteg olyan dolog van amit csak egy másik meleg tud megérteni mert a heterók nem élik át azt amit egy meleg igen.
tegnap 19:38
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

Nem teljesen van így, ahogy a 2-es írja. Maga a szó,hogy ex is utalna arra,hogy vége. Bezavarhat ismerkedésben, kapcsolatban is az ex kvázi jelenléte.

Ha valaminek vége, akkor szerintem udvariasan, de le kell zárni és végleg.Már nincs közös cél az életben,el kell engedni !

tegnap 19:41
 4/13 A kérdező kommentje:

1-es na ez horror, ilyen extrém esettel nem találkoztam.

3-as alapvetően én is ezt a véleményt osztom. Azt gondolom, hogy egy párkapcsolatban a szerves részei kell hogy legyetek egymás életének, ebbe nem tudom hogy fér bele az, hogy az egyik fél olykor összefut az exével. Én nyilván nem vagyok kíváncsi rá, nem akarok vele bratyizni, így viszont lenne olyan ember a párom életében aki nekem csak egy homály. Ez engem roppant mód zavarna.

tegnap 19:47
 5/13 anonim ***** válasza:
82%

Köszönöm a véleményed Kérdező, egyetértünk !

1. és 3. elkövetője vagyok :)

tegnap 19:49
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
Én egyikkel sem tartom a kapcsolatot.semmilyenvszinten
tegnap 19:51
 7/13 steven95 ***** válasza:
67%

#2essél értek egyet. Amennyiben! sikerült érett felnőttek módjára lezárni a dolgot valóban el tudom képzelni hogy visszamarad egy bensőséges kapcsolat, kevesen vagyunk, van egy közös múlt, nem érdemes kukázni és úgy tenni mintha meg se történt volna. Másodszor én személy szerint el tudom képzelni hogy a párom szociális közegében ott az ex. Ez most fura, de a párom exe a párom történetének a része, valahogy amikor a párom elfogadom maganak, akkor elfogadom a történetét, és azokat az embereket akihez kapcsolódott valamilyen módon.

Az meg egy tök más kérdés, ha nem egészséges, bizalmatlan a kapcsolat és aggódsz dolgok miatt. Lehet. De ha így van akkor viszont nem lenne a párom...

tegnap 20:11
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
2 eve ismerkedtem egy lannyal, kezdett komolyodni a dolog, aztan nagy buszken elkezdte nekem mondani, hogy o az osszes exevel joban van. En oszinten ezt nem nagyon tudom megerteni. Persze az igaz, hogy jo ha hasonlo bealitottsagu emberekkel veszi mindenki korbe magat, de az exeken kivul is leteznek mas meleg emberek, valamint szerintem (legalabbis az en esetemben) a hetero barataim is ugyanolyan megertoek a szerelmi eletemmel kapcsolatban.
tegnap 20:53
 9/13 anonim ***** válasza:
67%
Azert hogy tudjanak szexelni akkor is ha az epp aktualis parjuk nem ér rá
tegnap 22:40
 10/13 anonim ***** válasza:
Miért kell általánosítani? Természetesen nem minden meleg tartja a kapcsolatot az exével. Két ember nem csak haraggal tud elválni. Ha még is így történik, akkor érthető, hogy miért nem beszél a két fél egymással többé. Ha viszont nem, akkor miért is ne férhetne bele az ő életükbe? Vannak, akik párként nem, de barátokként jól működnek egymással.
ma 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!