Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Homoszexualitás - Ugyanolyan...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Homoszexualitás - Ugyanolyan normális vagy rendellenes?

Figyelt kérdés

Ez egy elég vitás kérdés, remélem maradhat és lehet róla értelmesen beszélni.

A természettudományban erősen jártas emberek szerint ez egy rendellenesség. A természet törvényei alapján egy férfi és nő közösülése kell az utódhoz. Ez minden fajnál így van, nemcsak az embernél. Az élet körforgásához ez szükséges, és ha az emberek melegek lennének, nem vonzódnának az ellenkező nemhez, kihalt volna az emberiség. Aki így éli életét, az nem szaporodik tovább, nem adja tovább a génjeit, gondolkodásmódját, ami a természetes szelekció törvényeit is erősíti.

Továbbá: mindegyikünknek az összes eddigi őse hozott egy döntést, hogy utódot nemz (férfi+nő). A szülei, nagyszülei, visszamehetünk többszáz, többezer évet és generációt a majmokig, mindegyik elődje meghozta ezt a döntést. Aztán az illető hoz egy másik döntést, ami mindazzal szembemegy, amit az összes eddigi őse meghozott. Erre kellene azt mondani, hogy nem rendellenes?

Tehát tegyük fel, hogy ez egy rendellenesség. Egy pszichés probléma. Egyébként kutatások igazolták és annak idején még nem is féltek közzétenni a LMBTQ kampányok előtt, hogy ez nem más, mint egy mentális probléma, ami nagyrészt abból adódik, hogy gyermekkorában az illető nem kapott megfelelő érzelmi impulzusokat a szüleitől, megfelelő támogatást, megfelelő példaképet, ezek helyett esetleg lelki problémákat, és ez innen ered.

Lehet úgy tekinteni a dologra, hogy ez ugyanolyan rendellenesség, mint a skizofrénia. A különbség csak annyi, hogy mivel több ember érintett ebben, politikusok, akiknek semmi hozzáértésük nincs a természettudományokhoz, kitalálták, hogy erre úgy kell tekinteni, mint a heteroszexuálisokra, és ezt az üzenetet táplálni a népbe.

A skizofréniát is lehetne normálisnak tekinteni. Két személyisége van - ugyanolyan ember mint akinek egy személyisége van. Semmi gyógyítani való nincs benne. Valójában mindkettőre egyformán lehetnek terápiák.

Ezt mondja a természettudományos szemlélet, bár manapság egyre inkább el van hallgattatva, függetlenül attól, hogy ez-e az igazság vagy sem. Nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz ez a kérdés törölve. Ez semmiképpen sem gyűlöletbeszéd, csak egy értelmes diskurzus indítása, ahol különböző nézőpontokat egyeztetni lehet. Ha valakinek más véleménye van, várom, hogy ezeket a gondolatokat jó érvekkel megcáfolja.

szept. 22. 08:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészről rettentően meredek, másrészről nincs alapja. A pszihológia nem tartja mentális betegségként rendellenesnek, márpedig a pszihológia is a tudomány része. Ellenben a skizofrénia az. Még arra is csak kevés százalékot tesz a pedagógiai pszihológia, hogy például idősebb férfi megrontásától tévesen alakulhat ki. Egyszerűen csak nincs rá teljes magyarázat és soha nem is lesz. Bizonyos hitrendszerek pedig sorsszerűen normálisnak tartják, de persze ez meg már nem tudomány.
szept. 22. 21:23
 22/22 Endura ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nálam normálisabb,szerető családban nagyon kevés gyerek nőtt fel.Semmiben nem szenvedtem hiányt mégis szinte gyerekkoromtól tudtam,hogy valami nem stimmel velem,mert nem ugyanazok érdekelnek,mint a többi fiút.Szóval,mond már el nekem,ha családilag minden rendben volt,miért is voltam és lettem meleg?

szept. 25. 05:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!