Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mi lehet a homofóbia oka?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet a homofóbia oka?

Figyelt kérdés

2023. júl. 26. 15:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván sok oka van/lehet. De mint sok más hasonló érzésnél az alapja lehet a személyiségnek egyfajta bizonytalansága. Nyilván a biztonságra törekvés állati ösztönéből ered, hogy legyen valamilyen fogódzkodó, biztos pont, amihez az ember tartja magát ("adjatok egy biztos pontot és kibillentem a világot", hogy az ókori bölcset idézzem). Ugyanakkor éppen adott, rögzült világszemlélet mellett a gondolkodó emberben ösztönösen felmerül a kiváncsiság, hogy vajon milyen újfajta élvezetet lehetne kipróbálni. Csakhogy ez a "bűnös" gondolat az egyénben egyfajta belső feszültséget hoz létre, ami a legtöbb esetben erős és szélsőségesen negatív érzelmi (esetenként tettleges) indulatokat vált ki, hiszen el kell fojtani természetes kiváncsiságát, esetenként természetes érzelmeit is.
2023. júl. 28. 13:35
 22/27 anonim ***** válasza:
91%
18-as igazi “fideszes agymosott rádiónéző, aki háttal ülve, becsukott szemmel nézi a rádiót” 😅
2023. júl. 28. 13:39
 23/27 anonim ***** válasza:
24%
Nagy részben a nyomuló lmbtqxyz, meg a prájd! Mondom melegként!
2023. júl. 29. 18:03
 24/27 anonim ***** válasza:
80%

"Nem érdekel a komment, világosn megfogalmaztam! Magyaroroszágon kopogtasson a parlament ajtaján, akinek nem tetszik, de be fogják vágni a Dunába - mert amíg a magyar címerben ott van a Szent Kereszt Jele, addig ez egy keresztény ország, hetero hűázasságokból született családokból!!! hagyjátok békén a gyermekeinket!!!!!"

Lássuk csak sorban:

1. "Nem érdekel a komment" -- pedig számíthatsz rá, hogy valaki reflektálni fog rá, főleg ha kellően szélsőséges a kommented

2. "de be fogják vágni a Dunába" -- kit? vagy ez most erőszakra buzdítás esetleg?

3. "mert amíg a magyar címerben ott van a Szent Kereszt Jele, addig ez egy keresztény ország" -- Magyarország szekuláris ország, nem keresztény ország.

4. "hetero hűázasságokból született családokból!!!" -- a családok születnek hetero házasságokból? De szép képzavar :) Amúgy meg én is hetero házasságból születtem és mégse lettem heteroszexuális.

5. "hagyjátok békén a gyermekeinket!!!!!" -- jár a keksz a kormányzati hazugságpropaganda visszaböfögéséért, OV biztos büszke lenne rád. Ez innentől kezdve akár rágalmazásnak/gyűlöletbeszédnek is értelmezhető.

2023. aug. 4. 13:17
 25/27 anonim válasza:
75%
A Fidesz anti lmbtq propagandája.
2023. aug. 17. 01:24
 26/27 anonim ***** válasza:
26%

Előző!

Nem a Fidesz anti lmbtqxyz propagandája, hanem az lmbtqxyz agresszív nyomulása a legnagyobb ok! Tudod, minden akció reakciót vált ki az emberekben!

2023. aug. 17. 02:27
 27/27 anonim ***** válasza:
80%
Magyarország mint keresztény ország? 🤣🤣 a többség ateista vagy nem vallásos. Forrás: KSH, 2022 népszámlálás
2023. okt. 21. 02:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!