Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A politikában és a való...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A politikában és a való életben is igen gyakran használják a homofóbia fogalmát, de pontos definíciója nincs. Nem is könnyű meghatározni. Ki a homofób?

Figyelt kérdés
Ebben kérem a segítségeteket: ti hogyan határoznátok meg azt ki tekinthető homofóbnak, illetve ki nem az?

2021. nov. 13. 07:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#10 Ebben én is egyetertek veled. A Pride nagy része sajnos az emberek provokálásáról szól. Olyan fazonok akik tele vannak agresszióval, azzal élik ki magukat hogy szándékosan provokálják az embereket...
2021. nov. 14. 00:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A fobia az valamitol valo felelem.

A szo szoros ertelmeben aki homofob az fel a melegektol.

Ezert helyetelen ez a kifejezes azokra akik csak nem szeretik a homoszexualiskat, mert ok nem ereznek felelmet mikor meglatnak egyet. Max akkor felnek ha mogottuk van egy allo farokkal XD

2021. nov. 14. 00:45
 13/15 anonim ***** válasza:
93%

Heteroként árnyalnám a Pride és az LMBTQ aktivisták kérdését. Tulajdonképpen rövid távon valóban a közönbösség ellen tesznek, hiszen a répa természetességét propagandázzák minden piacon, mégsem feltétlen értek egyet azzal, hogy többet ártanak, mint használnak.

Ahogy említettem, az én homofóbiám nagyrészt attól szűnt meg, hogy közeli munkakapcsolatba kerültem 2 meleggel. Az átlagos LMBTQ aktivista célja mindössze annyi, hogy elhozzon két ilyen melg fickót mindenkinek. Megmutatni, hogy ez itt a répa, ugyanolyan növény, mint a többi, lehet szeretni, nem szeretni, de ne vágjuk ki a kertben. Hasonlóképpen a pride is valahol olyasmi, ahol meg lehet nézni, hogy mennyi embert is érint ez a dolog.

Amitől káros lesz ez az egész rátok nézve, az a média és a politika. Az átlagos ember csak annyit él meg, hogy a csapból is a répa folyik, ezért úgy érzi, hogy le akarják nyomni a torkán a növényt, amit nem szeret. Egyúttal megjelenik a politikus is, aki ebben lehetőséget lát, és azt mondja, hogy "neked igazad van, én megmentelek az erőszakos répapropagandától".

A pride kiváló példa erre a jelenségre. A tv, rádió, írott sajtó tele van vele, ezért aki hallani sem akar róla, úgy érzi, hogy a lakásába is utánamegy az, amiről amúgy ő nem akar tudomást venni, ettől úgy érzi, hogy rá akarnak erőltetni valamit. Az ellenoldal pedig bármikor kiemelhet a kontextusból olyan képeket, amikkel hergelhet és torzíthatja a valóságot. A pride nem rosszabb tetszőleges, mondjuk, motoros felvonulásnál, vagy békemenetnél, de ha kiragadsz képeket, bármiből lehet okkultista, perverz szeánszt sugallni.

Ez valóban káros a melegekre, de ezt nem a pride, vagy az aktivisták okozzákbtöbbnyire, hanem az ellenfeleik.

2021. nov. 14. 07:38
 14/15 anonim válasza:
77%
A homofóbia egy nagyon rossz műszó, ugyanis a fóbia félelmet jelent. Szerintem nem sokan félnek a b.ziktól. Én ezt az LMBTQXYZ-vel kapcsolatos idegenkedést-ellenségeskedést inkább melegellenességként vagy, hogy még konkrétabb legyek b.ziellenességként határoznám meg. Bár itt újra fellép egy fogalmi probléma, mégpedig az, hogy az LMBTQ... betűsor nem csak az azonos neműekhez vonzódókat foglalja magába, hanem ki tudja milyen devianciákat...
2021. nov. 15. 16:15
 15/15 anonim ***** válasza:
7%
#14, azért nem annyira nagy különbség ez, mert az ellenségesség mögött többnyire félelem áll.
2021. nov. 15. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!