Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A politikában és a való életben is igen gyakran használják a homofóbia fogalmát, de pontos definíciója nincs. Nem is könnyű meghatározni. Ki a homofób?
A fobia az valamitol valo felelem.
A szo szoros ertelmeben aki homofob az fel a melegektol.
Ezert helyetelen ez a kifejezes azokra akik csak nem szeretik a homoszexualiskat, mert ok nem ereznek felelmet mikor meglatnak egyet. Max akkor felnek ha mogottuk van egy allo farokkal XD
Heteroként árnyalnám a Pride és az LMBTQ aktivisták kérdését. Tulajdonképpen rövid távon valóban a közönbösség ellen tesznek, hiszen a répa természetességét propagandázzák minden piacon, mégsem feltétlen értek egyet azzal, hogy többet ártanak, mint használnak.
Ahogy említettem, az én homofóbiám nagyrészt attól szűnt meg, hogy közeli munkakapcsolatba kerültem 2 meleggel. Az átlagos LMBTQ aktivista célja mindössze annyi, hogy elhozzon két ilyen melg fickót mindenkinek. Megmutatni, hogy ez itt a répa, ugyanolyan növény, mint a többi, lehet szeretni, nem szeretni, de ne vágjuk ki a kertben. Hasonlóképpen a pride is valahol olyasmi, ahol meg lehet nézni, hogy mennyi embert is érint ez a dolog.
Amitől káros lesz ez az egész rátok nézve, az a média és a politika. Az átlagos ember csak annyit él meg, hogy a csapból is a répa folyik, ezért úgy érzi, hogy le akarják nyomni a torkán a növényt, amit nem szeret. Egyúttal megjelenik a politikus is, aki ebben lehetőséget lát, és azt mondja, hogy "neked igazad van, én megmentelek az erőszakos répapropagandától".
A pride kiváló példa erre a jelenségre. A tv, rádió, írott sajtó tele van vele, ezért aki hallani sem akar róla, úgy érzi, hogy a lakásába is utánamegy az, amiről amúgy ő nem akar tudomást venni, ettől úgy érzi, hogy rá akarnak erőltetni valamit. Az ellenoldal pedig bármikor kiemelhet a kontextusból olyan képeket, amikkel hergelhet és torzíthatja a valóságot. A pride nem rosszabb tetszőleges, mondjuk, motoros felvonulásnál, vagy békemenetnél, de ha kiragadsz képeket, bármiből lehet okkultista, perverz szeánszt sugallni.
Ez valóban káros a melegekre, de ezt nem a pride, vagy az aktivisták okozzákbtöbbnyire, hanem az ellenfeleik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!