Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A politikában és a való...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A politikában és a való életben is igen gyakran használják a homofóbia fogalmát, de pontos definíciója nincs. Nem is könnyű meghatározni. Ki a homofób?

Figyelt kérdés
Ebben kérem a segítségeteket: ti hogyan határoznátok meg azt ki tekinthető homofóbnak, illetve ki nem az?

2021. nov. 13. 07:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hm, ez egy jó kérdés. Számomra a homofób személy olyasvalaki, aki ellenszenvet, undort érez a hokoszexualitás bármely, vagy valamely formája, illetve a homoszexuálisok iránt.
2021. nov. 13. 08:03
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem annyira nem nehéz. Wikipédia szerint: “ A homofóbia félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól. Tágabb értelemben a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzések, hátrányos megkülönböztetés általános megnevezése.”

Magamtól úgy határoztam volna meg, hogy az a homofób akinek ellenérzései vannak a homoszexuálisokkal valamilyen szinten pl. elítéli őket, undorodik tőlük, gyűlöli őket.

2021. nov. 13. 08:03
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Nem lenne bonyolult, mégis jogos a kérdés, mert kis hazánkban pl az "azt csinálnak, amit akarnak, csak nekem ne kelljen néznem" típusú vélemény nem számít homofóbiának, pedig de.
2021. nov. 13. 08:14
 4/15 anonim ***** válasza:
15%

A homofóbia eredeti jelentése: Félelemérzet generálódik melegek láttan, hallatán, vagy bármilyen módon a hatásukra, emelett az illető távolságot próbál tartani a melegektől.

Gyakorlatilag minden diszkriminatív emberre használják, tényleges homofób szinte nincs is.

2021. nov. 13. 08:32
 5/15 anonim ***** válasza:
89%

Én két részre bontanám.

Vannak akik számára szokatlan és zavaró ha meleg jelenetet látnak filmben vagy ilyen párokat a hetköznapokban. Én is ilyen vagyok/voltam, de ahogy ismerek meg embereket, egyre elfogadóbb vagyok. Remélem hogy ebbe az irányba halad majd a társadalom döntő többsége.

A másik csoport, akik minden ok nélkül gyűlölködnek, utálkoznak úgy, hogy semmiféle kontaktjuk nem volt melegekkel. Azt hiszem ők vagy melegek akik ezt nem tudják elfogadni vagy csak egyszerűen hagyják hogy felültessék őket olyan uszításnak ahol csak eszközök hogy hírnévhez, szavazatokhoz, pénzhez jusson valaki.

2021. nov. 13. 12:35
 6/15 anonim ***** válasza:
89%

#5, ez a két csapat nagyjából ugyanaz, csak a mutatott reakció más. Az első csoport elkerüléssel, a második agresszióval reagál, de a kiváltó inger azonos: félelem az ismeretlentől, és a tanult értékektől való eltéréstől.

Jellemzően a homofóbia pontosan attól enyhül, hogy az ember kapcsolatba kerül melegekkel - az enyém is így szűnt meg. Az agressszív homofóboknál pl jellemző első lépés a "a normális melegekkel nincs bajom, nekem is van egy b.zi haverom, az tök normális".

Aztán idővel ez eljuthat odáig, hogy csak normális, meg nem normális ember van, az mindegy, hogy kibe szerelmes.

2021. nov. 13. 12:53
 7/15 A kérdező kommentje:

Azon gondolkodom hogy jogos-e megkövetelni mindenkitől hogy szeressen minket és lelkesedjen ertünk?

Ráadasul ezek erzelmek, épp ugy mint az idegenkedés vagy undor, amivel nem nagyon lehet mit csinálni.

Szerintem aki így érez a melegek iránt de tevőlegesen nem tesz semmit, nem bánt bennünket, és nem uszít erre masokat sem, max megpróbál elkerülni bennünket az nem büntethető, megbélyegezni sem kellene.

2021. nov. 13. 18:10
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is, igaz, amit a kérdező mond... Nem kell minket szeretni, én sem tekintem homofóbnak azokat, akik nem szeretnek minket, de elfogadják, hogy vannak ilyen emberek...
2021. nov. 13. 23:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt elvárni, hogy bárki lelkesedjen a melegekért nemhogy nem jogos, de egyenesen hülyeség lenne. Szerintem az optimális cél az volna, hogy közönbös és átlagos legyen. Nem az a cél, hogy többen szeressék a sárgarépát, hanem hogy senki ne kapja fel a fejét a piacon, hogy "hát ez meg mi a f.sz?", ha sárgarépát lát.
2021. nov. 13. 23:37
 10/15 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem az sem fedi a valóságot, hogy akik az LMBTQ aktivisták tevékenységét nem kedvelik, mind homofóbok lennének! Mert melegként én is pl. pride-ellenes vagyok! A pride többet árt nekünk, nem segít az elfogadásban egyáltalán... És így igaz ez az LMBTQ-aktivistákra is!
2021. nov. 14. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!