Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Sokkal több olyan homoszexuáli...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokkal több olyan homoszexuális ember él az országban, aki inkább még el is titkolja a szexuális orientációját, mint hogy "divatból" legyen meleg, nem?

Figyelt kérdés

Személy szerint nem is tudom értelmezni, hogy is lehetne valaki "divatból" olyan, amilyen.

Véleményem szerint a divatnak ehhez semmi köze.

Vagy rosszul gondolom?

2021. szept. 30. 06:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
23%

Átnevelő tábor. :D

Troll.

2021. szept. 30. 19:55
 22/65 anonim ***** válasza:
89%

#18 Gratulálok, te pont a demagógia tökéletes példája vagy. Hallasz egy baromi nagy hülyeséget a drágalátos kormányodtól és máris elhiszed...

VALAKINEK SZÁNDÉKOSAN MEGVÁLTOZTATNI A SZEXUÁLIS ORIENTÁCIÓJÁT EGYSZERŰEN KÉPTELENSÉG!!

Ebben a témában számos kutatás készült, hogy egyrészt az át évelő táborok során nem tudtak heterot nevelni a melegből, másrészt olyan kutatás is volt, hogy gyerekeket direkt így neveltek kiskoruktól fogva, de kamaszkorban ettől függetlenül ugyanúgy az ellenkező nemhez vonzódtak.

Kijelentem egyszer s mindenkorra, hogy nem lehet a gyerekből b*zit nevelni, és ha lehetne is, akkor sem ez a célja az LMBTQ közösségnek. Ez csupán a kormány által kreált propaganda, aminek sajnos nagyon sok szűk látókörű, begyepesedett ember bedől.

2021. szept. 30. 21:38
 23/65 anonim ***** válasza:
9%

Csak épp a józan észnek mond ellent, amit írsz. Ha egy gyerek azt látja kiskorától kezdve, hogy az azonos neműek kapcsolata a normális, és az ellenkező neműeké nem az, akkor nagyobb eséllyel lesz hetero, mint búzi? Ezt senki nem gondolhatja komolyan.

Azt sem értem, honnan veszitek, hogy aki nem támogatja a búzipropagandát, az fideszes. A Fidesz támogatja a búzipropagandát, tehát már csak emiatt sem lehetséges.

2021. okt. 1. 08:10
 24/65 anonim ***** válasza:
80%

Igen, nagyobb eséllyel lesz, mert ez biológiai késztetés, nem társadalmi. Mondhatja neki bárki éveken át, hogy finom a tej; ha laktózérzékeny vagy, akkor mégis beteg leszel tőle. Ugyanígy van ez a szexuális orientációval is.

2021. okt. 1. 11:13
 25/65 A kérdező kommentje:

24: Senki nem mondta, hogy az ellenkező neműek kapcsolata nem normális...

(bár elég sok beteg szexualitású hetero van, az tény)

2021. okt. 1. 11:45
 26/65 anonim ***** válasza:
7%
Ha biológiai késztetés, akkor a géneknek kell hordozni. Akkor viszont miért vannak olyan ikerpárok, akik közül az egyik búzi, a másik egészséges?
2021. okt. 1. 12:33
 27/65 anonim ***** válasza:
97%

Nem feltétlenül a géneknek. Az ember biologikumát sok minden befolyásolja, nem csak a gének.

2021. okt. 1. 13:13
 28/65 anonim ***** válasza:
98%

Sok itt a tévhit. Én mgam sem vagyok szakértő a dologban, de rengeteg dolgon mentem kersztül és személyesen, melegként belelátok a témába.

A szüleim homofóbok, hívők. Kisgyerekként mindig jártam templomba, imádkoztam, mert erre tanítottak, elítéltem a melegeket, mert erre tanítottak. Aztán jött a kamasz korszak és minden megváltozott, rájöttem, hogy nekem nem az ellenkező nem tetszik. Gyűlöltem magam. Mindent kipróbáltam csak azért, hogy megváltozzak. Utánna néztem, hogy mit csinálnak az ilyen „átalakító” táborokban, de semmi sem hatott. Hiába bűntettem magam, hiába éreztem azt, hogy egy senki vagyok melegként, változtatni ezen akkor sem tudtam. Amit elértem az több évnyi lelki nyomor, ami azóta is végigkíséri az életem.

Nem vagyok feminim, nem vagyok pedofil, nem vagyok „beteg elméjű”. Egy átlagos srác vagyok, aki nem vágyik másra, mint egy egyszerű, átlagos élet. Ahol emberszámba vesznek, ahol nem kell azon aggódjak, hogy kire írok rá társkeresőn (itt sokan csak azért vannak fent, heterók, hogy megtudják ki meleg és szétkürtöljék a faluban), ahol nem kell attól féljek, hogy kitagadnak, ahol boldog lehetek és még sorolhatnám...

Nem egyszerű szembesülni a valósággal tízenévesen. Én fiatal voltam, amikor leesett, hogy mivel is jár ez, más gondjaim is voltak, főként családiak, teljesen belerokkantam. Jól emlékszem, volt olyan legalább két éves időszak, amikor nem volt nap, hogy nem sírtam volna. Éveken át ment ez. Minden reggel, mikor felkeltem és belegondoltam, hogy mi mindent nem fogok majd megcsinálni a minap, minden éjjel, amikor lefeküdtem és elgondolkodtam az életemen. Többször gondoltam a halálra, mint az életre. Nem volt könnyű.

Nem panaszkodni akarok, ez egy anoním oldal, felesleges lenne itt siránkozzak. Amúgy is jobban vagyok már. Azért írtam le, mert sokan nem tudják, hogy milyen fájdalmakat tudnak okozni akár egyetlen szóval is. Annak, akinek van rá ideje csak ajánlani tudom, hogy nézze meg az Imák Bobbyért (Prayers for Bobby) c. filmet. Fent van magyarul Videán, angolul YouTubeon. Én tényleg örülnék, ha néhány minket elítélő is megnézné a filmet, mert bár valóban főként a végére melegpárti, de jól bemutatja, hogy min megy keresztül egy meleg srác és azt is, hogy min megy kersztül a homofób, mélyen hívő anyja.

Nem tartom magam betegnek. A balkezeseket sem, talán erre a jelenségre hasonlít a legjobban a homoszexualitás, szerintem. Az ikreknél pedig sokkal valószínűbb, hogy homoszexuális lesz mindkettő, ha az egyik az, mint egyszerű testvéreknél. A pontos arányokat sajnos nem tudom, de ez már önmagában elég bizonyíték ahhoz, hogy kijelentsük azt, hogy a genetikának van szerepe a homoszexualitás kialakulásában. A genetika nem egy olyan tudomány, amit könnyű leegyszerűsíteni. A legtöbb tulajdonságot, mint ahogy a homoszexualitást is vélhetően rengeteg különböző gén és különböző biológiai, biokémiai folyamatok együttes hatása okozza.

Senki sem mondta, hogy az ellenkező neműek kapcsolata nem normális, de az azonos neműeké is az. Attól nem lesz egy gyerek meleg, mert azt látja, én sem lettem heteró, pedig csak azt láttam.

Nem hiszem, hogy lennének divatb*zik. Próbaljatok meg meleggé válni. Ugye, hogy nem menne? Én sem tudnék még divatból sem heteró lenni.

2021. okt. 1. 13:39
 29/65 anonim ***** válasza:
97%

#28 Minden szavaddal egyetértek! Örülök, hogy vannak mások is, akik így gondolkodnak, és hasonló dolgokon mentek keresztül, mint én. Ez szerintem egy olyan dolog, amit a heterok, főleg a homofóbok sosem fognak igazán megérteni, mert egyszerűen képtelenek elképzelni azt a sok szenvedést, amin néhány ítélkező környezetben nevelkedő LMBTQ személy átélt.

Egyébként én is ajánlom az Imák Bobbyért című filmet, viszont azt hozzá kell tennem, hogy közel sem olyan jó egy vallásos családban nevelkedett gyerek élete. Bobby, amikor kiderült róla, hogy meleg, a családja az ellenszenvük ellenére is megölelte őt, volt lehetősége elköltözni, kitörni abból a közegből, sőt még párja is volt. Ez azért sok fiatal melegnek sajnos nem adatik meg...

#22 voltam

2021. okt. 1. 14:08
 30/65 A kérdező kommentje:

28: Köszönöm, hogy leírtad a személyes tapasztalataidat. Sajnálom, hogy ezeket át kellett élned. Habár én hetero vagyok, mégis valamennyire együtt tudok érezni veled, mert én is tudom, milyen érzés kirekesztettnek lenni (más miatt) meg úgy általában szenvedni az életben. Örülök, hogy már jobban vagy azért.

Egyébként nagyon jól tudom én is, hogy divatb*zik nem léteznek, azért jutott eszembe a kérdés, mert a családom homofób, és ők emlegetik mindig ezt. És már elegem van belőle.

Azért is írtam ki a kérdést, mert pont egy hasonló válaszban reménykedtem, hátha az ítélkezők elgondolkodnak egy kicsit.

Az Imák Bobbyért filmet én is tudom ajánlani, évekkel ezelőtt megnéztem én is.

Sajnos nem hinném, hogy túl sok esély van arra, hogy a homofóbok megnézzék és átgondolják a dolgokat, de a remény hal meg utoljára. :)

2021. okt. 1. 19:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!