Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyógyítható a melegség ?
Leginkább pszichológusok véleményére lennék kíváncsi, persze bárki válaszolhat.
Elégé feltűnő, hogy leginkább politikusok, újságírok és transzok vitatkoznak erről, genetikusok és pszichológusok nem! Ők csak letudják annyival, hogy nem tudjuk, hogyan alakul ki a melegség ezért nem gyógyítható. Persze ezen pszichológusok gondolom soha nem halottak még az identitászavarról (sem) Így megmerem kérdőjelezni ezen szakemberek hozzáértését. Persze tudom, hogy a pszichológiában "pofára" kutatnak dolgokat és ha nincs pénzed nem tudsz érvényesülni benne. És a jelenlegi tudomány is úgy működik, hogy "Azt kutatják ami pénzt hoz, és ami a politikának megfelel" - Dr. Miskolczi Ferenc klímakutató szavai.
Több kísérleti terápia van a melegek gyógyíttatására, de ezek a világon mindenhol tiltva vannak. Főleg a Amerikában és EU-ban révén hogy ezen országot a melegeket nem tekintik betegeknek. Na már most anno 2013 környékén, volt arról hír hogy papok és pszichológusok titokban Magyarországon találkoztak, hogy arról beszélgessenek, hogy ha ez egy betegség akkor ez, hogyan gyógyítható. Erről más pszichológusnak mi a véleménye ?
Természetesen, már azt is bebizonyították, hogy meleg gén nem létezik. És nagyon összetett az ember hormonális, kromoszómai, és genetikai összetétele, hogy valakiről azt lehessen mondani hogy transz, miközben férfi nemiszervvel születik. Szóval elmondható hogy amilyen nemszerve van az embernek abba a nembe tartozik. Ha még is genetika áll a transzneműség hátérben, akkor felmerülhet a genetikai megbetegedés kérdése? Erről miért nem beszél senki? Bár fentebb kifejtetem, hogy a genetika ennél bonyolultabb. [link]
Természetesen ha csak a kromoszómát vesszük alapul, akkor leginkább igaz az hogy az a meghatározó hogy mi van a lábad között, mert egy emberben egyszerre van jelen a férfi és női kromoszóma, de ha egy férfinek férfi nemiszerv van a lába között, akkor férfi. Ha egy nőnek női nemiszerve van a lába között, akkor nő. Hiába melyik kromoszómából van több vagy kevesebb!
Sokan érvelnek azzal, hogy a természetben megtalálható a melegség. De ez ebben a formában nem igaz. Leginkább a kutyák és macskafélék szokták azt csinálni, hímeknél, hogyha nincs nőstény akkor ösztönből egymást kezdik "lovagolni" de amint bejön egy nőstény a képpbe, abba hagyják és még meg is verekszenek a nőstényért. A nőstény állatokkal ugyan ez a helyzet. Ha két nőstény együtt van és nincs hím a közelben előbb-utóbb összemelegednek. De amint megjelenik a hím, akkor vele foglalkoznak.
Persze tudom, hogy a pszichológia, és az etológia, még nem foglalt mindenben állást, ezen dolgok terén.
Sokat érvelnek azzal hogy a transzneműség megtalálható a természetben. De ez sem igaz. Vannak csigák akik képesek a nemváltásra, de ő nekik teljesen más a biológiai felépítésük, mint az embereknek. Nem az van náluk mint nálunk embereknél, hogy fiúnak születtem de nőnek érzem magam ezért hormonterápiákkal pofáncsapom a természetet, a szervezettem és az evolúciót (akár teremtést)
Vannak lepkék, akiknél többszáz nem fordul elő. De nekik is teljesen más az evolúciós és genetikai felépítése, mint a csigáknak vagy az embereknek.
Ezek fényében merész állítás azt kijelenteni, hogy van meleg gén, vagy hogy a transzneműség megtalálható a természetben!
#14 Ezt jó leírni, hogy a transz olyan férfi aki tudd menstruálni mert a természet ezt alakította ki neki. Most engedjük el akkor a genetikai betegség felvetődését. Azért mert amit írtál is csak felvetés.
Itt sehol nem írja azt, hogy az lenne a transz, hogy a férfi tudd menstruálni. Ellenben írja azt, hogy "A transzneműség független a szexuális irányultságtól. Azonban a homoszexualitáshoz hasonlóan az orvostudomány sokáig mentális zavarként tartotta számon, illetve patologizálták és gyógymódot próbáltak rá keresni"
És azt is: " Élete során sok transz ember tapasztal nemi diszfóriát, amelynek mértéke egyénenként különböző. A nemi diszfória származhat a transznemű ember saját teste miatt érzett díszkomfortból, de lehet szociális eredetű is, ha a transz ember a nemi identitásától klasszikusan a társadalom által elvárttól eltérő nemi szerepbe kényszerül. A nemi diszfória ellentéte a nemi eufória, ami a transznemű emberek valós (nem a születéskor meghatározott) nemi identitásához kapcsolodó pozitív érzéseket jelenti. A pozitívabb konnotáció, a kevésbé fajsúlyos binaritás és a nemi diszfória sokszor megkísérelt orvosi definiálása miatt a nemi eufória egyre inkább előtérbe kerül a transzneműség meghatározásában és a transz aktivizmusban egyaránt."
Nekem ebből az jön le, hogy érzelmi eredetű a transzneműség máskülönben nem érezne az egyén eufóriát. Tehát még mindig nem találtam arra bizonyítékot, hogy azért transz valaki, mert férfinak születik de menstruál.
"Ha a kémiai kasztrálással az ember elveszítené a sós íz érzékelését is, akkor a sós íz érzékelése egy betegség? ..."
Miért a pedofília betegség ha megszűnik a vonzalma a kasztrálás után ?
Majdnem megértetted, mit akart írni a 14-es, csak mégsem. Az a transz férfi, aki nőnek születik, de férfiként él. Tehát menstruálhat, tetszik vagy sem.
A nemi diszfória egy létező jelenség, viszont nem feltétlen jár együtt a transzneműséggel. Pontosan ezért küldik pszichológushoz azokat, akik nemváltást kezdeményeznek, hogy ezt ki lehessen zárni. Az a pszichológus dolga, hogy diagnosztizáljon, és veled ellentétben ő ért is hozzá.
Azt meg imádom, hogy azzal jössz, hogy régen mit hittek az emberek, meg mit tartottak betegségnek. Az megvan, hogy hittek a boszorkányokban, rontásokban meg egyéb hülyeségekben? A hisztériáról nem is beszélve. Könyörgök, olvass már el bármit, ami a mandinernél és a wikipédiánál egy fél fokkal tudományosabb, mert így csak magadból csinálsz hülyét.
Senkit nem akarok elkeseríteni, de ha kiderül hogy a melegség egy lelkibetegség és ezért lesznek öngyilkosok egyes melegek (bár ilyet nem kívánok nekik, de nem halottam még ilyenről, hogy meleg öngyilkos lenne) Akkor bizony a melegség is olyan betegség ami káros önmagára nézve, mint az anorexia.....
Továbbá én nem utálom a melegeket! Én azt mondom hogy elkell őket fogadni de ha betegség akkor kezeljük helyén a dolgot.
Ha így látod, akkor miért beszélünk transzneműekről? Csak mert a transznemű azt jelenti, amit leírtam. Ha szerinted ilyen nincs, akkor ne hozd elő a transzneműeket, mert nem fogunk tudni értelmesen beszélni róla.
Nem azért lesznek öngyilkosok egyes melegek, mert melegek, hanem mert olyan családdal, barátokkal vannak "megáldva", mint például te. Ha neked valaki egész életedben azt hangoztatná, hogy pl. bűn, hogy balkezes vagy, és a pokolra jutsz, és biológiailag sem vagy normális stb, akkor egy idő után marha szarul éreznéd magad. A társas kirekesztés és az internalizált előítéletek hatására igenis kialakulhat depresszió vagy más mentális problémák. Ez csak egy újabb jele annak, hogy fogalmad sincs a mentális betegségekről, de mégis azokról akarsz informálatlan véleményt alkotni. Könyörgök, keress már egy naprakész szakirodalmat a GYK-s uszítás helyett.
#28 Attól hogy szerinted van ilyen... de más szerint nincs attól a te véleményed nem lesz relevánsabb ha az objektív valóságban nincs ilyen.
De vannak transzneműek. Itt a jelentésével és értelmezésével van probléma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!