Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Egyeseket miért zavarja a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyeseket miért zavarja a melegházasság?

Figyelt kérdés
Szerintem ettől semmivel sem lenne rosszabb itthon az élet!

2021. máj. 10. 18:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
3%

Engem nem zavarnak a melegek.

Biszex srác vagyok.

De tényleg ne hívjuk már 2 ferfi együtt élesét házasságnak.

Hisuen 2 f@szrol van szó.

Ahhoz pedig 1 punus es 1 kukesz kell.......

Hívjuk inkább elettarsi kapcsolatnak.

Ez csak az én véleményem.

2021. máj. 10. 20:00
 12/21 anonim ***** válasza:
74%
Én melegként nem igénylem a házassàgot. Csak egy olyan világot szeretnék ahol elfogadják a kapcsolatomat. És esetleg ha az utcán megesik egy csók vagy kézfogás nem erőltetve akkor ne keljen kellemetlenül érezni magam. Nyílván nem arról van szó hogy folyton csak néha ha megesik az utcán akkor. A házasságot én legszívesebben meghagynám a heteroknak. De kevés az ilyen meleg aki így gondolkodik mint én ezt is tudom.
2021. máj. 10. 21:18
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

Lepontozzák a 12-es, nem értem, miért. A kérdésre válaszolt, a válasza releváns és hasznos volt, csak lehet, hogy egyesek véleményével nem egyezik.

Siralmas.

Nos, én támogatom a melegek polgári házasságához való jogát, mert naiv vagyok. Naiv vagyok, és remélem, hogy amennyiben erre lehetőségük nyílik, kialakul majd ebben a közegben is a _tényleges_ megbecsülése a hosszútávú monogám párkapcsolatnak, a másik melletti kitartás fontosságának a felismerése és életté váltása, mert ezek most nem jellemzőek.

Nagyon kevés meleget érint sajnos ténylegesen ez a kérdés, az elenyésző számhoz képest pedig túl van hájpolva a téma. Az életre szóló monogám elköteleződés ritka, de joga kellene, hogy legyen rá annak a kevés párnak is ma, s remélhetnénk, hogy majd lassan átalakul a szubkultúra életfelfogása.

Azt, amit néhányan melegházasságnak gondolnak, tényleg szégyen lenne házasságnak nevezni - és aki nem köteleződik el a bejegyzett élettársi kapcsolatban, az nem fog a házasságban sem jobban, ha valaki erre hivatkozik, vagy magát áltatja, vagy a párját...

2021. máj. 11. 02:54
 14/21 anonim ***** válasza:
82%

Tuti h olyan szemely pontoz le mindenkit aki azt mondja o hetero, mikozben a homo oldalt lesi.

Na meg persze a trollok.

2021. máj. 11. 06:29
 15/21 anonim ***** válasza:
94%

13

Egyetértek veled, szerintem az a legfontosabb, hogy meglegyen a lehetoseg erre, az már más kérdés, ki élne vele. De én úgy gondolom, hogy ha lehetne házasodni, az nem csak egy papír hanem egy intézményi elismerés is lenne és sokkal többen vennék igénybe, mint ahogy azt most saccoljuk

2021. máj. 11. 07:36
 16/21 anonim ***** válasza:
6%
12-es vagyok és melegként úgy gondolom, hogy az élettársi kapcsolat tökéletesen elég aki össze szeretné kötni az életét. De még ez sem feltétlenül szükséges. A végrendeletemben úgyis a páromat írom bele hogy rá hagyok mindent. 10 éve együtt élek a párommal, szeretjük egymást de nem igénylem a házasságot. Eleve ez egy olyan dolog ami a vallásosságról is szól ha két ember szereti egymást, papírok és eljegyzés nelkul is szereti egymást. Nem érdemleges. Mellesleg a környezetemben a házasságok fele tönkre ment, így nem érzem egy olyan mintapéldának ezt a dolgot. Persze megértem azt is ha valakinek ez fontos, de azt gondolom hogy én egy olyan világban tökéletesen tudok élni ahol ez csak férfi és nő számára lehetséges, ha cserébe tiszteletben tartják az én jogaimat és nem szörnyülködnek el annak hallatán hogy egy férfivel élek együtt és nem ér máshol hátrányos megkülönböztetés.
2021. máj. 11. 08:37
 17/21 anonim ***** válasza:
95%
Értem én, 12-es, hogy neked ez nem szükséges és én ezt tiszteletben is tartom, de nem gondolod, hogy a te jogaid tiszteletben tartasahoz, vagyis a jogegyenloseghez az is hozzátartozik, hogy aki akar, hazasodhasson (és most itt értelemszerűen a polgári hazassagrol beszélek)?
2021. máj. 11. 08:46
 18/21 anonim ***** válasza:
22%
De, valószínűleg ha lenne erről egy népszavazás én is igennel szavaznék rá. De nem küzdök érte mert jelentéktelennek tartom és teljesen el tudom fogadni azoknak az álláspontját is akik szerint a házasság férfi és nő kapcsolata. Én nem tartom ezt a dolgot annyira ellenszenvesnek melegként. Bár tudom az én álláspontom elég ritka ebben a körben.
2021. máj. 11. 08:52
 19/21 Endura ***** válasza:
7%
Én sem tartom melegként a házasságot releváns dolognak egy kapcsolatban.15 éve élek együtt a párommal.Most még gond lenne,ha valamelyikünk meghalna,mert a másik semmit nem örököl,a vagyon visszaszáll a családra ha nincs végrendelet.A családom viszont szereti és tiszteli a párom,tehát ők átengednék neki azt a vagyont,amit ketten megkerestünk a kapcsolatunk alatt.Elmondtuk egymásnak kire hagyjuk az ingóságokat és ha eljön a vég,aki marad tartja ehhez magát.Azért fogunk végrendelkezni is,csak még nem érzem eljöttnek az idejét.A házasság intézménye már nagyon elcsépelt dolog és már pár éve nem azt jelenti,amit a szüleinknek és az azok előtt élőknek jelentettek.Rengeteg pár nem vállalna ennyi gyereket,nem házasodna egyáltalán össze,ha nem vásárolná meg őket bagóért a mostani vezetés.Így lehet jó statisztikát csinálni,de ezzel pont az intézmény lényege veszik el.
2021. máj. 11. 09:57
 20/21 kovpet ***** válasza:
78%

Tisztába kell tenni a fogalmakat: Magyarországon kizárólag polgári házasságot ismer a jog. A házasság egy polgárjogi szerződés, ami alapján két ember plusz jogokat ad egymásnak, pl az említett örökösödés, de egy komoly betegség esetén is előfordulhat, hogy csak családtagok látogathatják az embert és ilyenkor számít az a papír.

A mindennapi életben nyilván nem számít. Pont, mintha kölcsönadnám a kocsim. Amíg nincs baj, kutyát sem érdekli, hogy ki vezet, de ha baj van, akkor nem árt, ha bizonyítható, hogy nem én vezettem.

Az egyházi szertartás meg csak a hívőknek számít. Meg a képmutatóknak... Jogi relevanciája nincs.

Hogy miért ellenzik egyesek? Hát, gondolom, nekik a fehér ruha meg a templomi zene jut eszükbe a szóról, mert azt látják a tévében. Meg különben is, hát, nem "természetes". Írják ezt egy számítógépről, miközben műanyag tálcáról eszik a szteroidos csirkét, génmanipulált kukoricával. Ja, és szemüveg mögül pislognak. Csupa természetes dolog, az öreg oroszlán is szemüvegben támadja meg az őzet, ha már nem lát úgy mint fiatal korában...

2021. máj. 11. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!