Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki azt mondja, hogy nem támogatja a melegházasságot vagy a melegek örökbefogadását azt hajlamos vagyok túlzottan magamra venni és rosszul esik. Mit tehetnék ez ellen?
Eléggé rosszul érint, hogy a melegek házassághoz, örökbefogadáshoz való jogát még egyes barátaim sem támogatják. :(
Alapvetően meg a társadalomról ne is beszéljünk... Amikor azt olvasom, hogy például a magyar társadalom több, mint fele ellenzi a melegek házasságát és alig 30-40%-a támogatja szinte sírhatnékom van.
Soha nem értem meg azt, hogy az én kapcsolatom jogi elismerése és az én boldogságom miben gátolja a társadalom felét és miért ellenzik azt... Ez inkább morálisan érint, nyilván a házasság csak egy papír meg miegymás, de egyszerűen rossz érzéssel tölt el, hogy másodrendűként vagyunk kezelve ezen a téren. :(
És az örökbefogadás szintén egy ilyen dolog, viszont az gyakorlatilag is érint.
És egyszerűen rossz abban a tudatban élni, hogy valószínűleg soha nem lehet gyerekem, ha meg mégis lesz akkor a társadalom nagy része ellenezni fogja ezt...
Kizárólag a 2 ezres évekre jellemző, hogy bárhol a világon engedélyezett lett volna a melegházasság, meg egyébként bármilyen homoszexuális kapcsolat (most az ókori görögöket stb hagyjuk). Ehhez képest 20 év se telt és a teljes nyugati világban lehet házasodni.
Ezt vesd össze azzal, hogy Afrika vagy Ázsia szinte bármelyik részén élnél, börtönbe csuknának vagy halálra ítélnének. Ez 50 évvel ezelőtt itt is természetes dolognak számított.
Nem azt kéne nézni, hogy most mi van, hanem hogy később mi lesz. Egyedülállóak most is fogadhatnak örökbe gyereket, így ez a jogi "kiskapu" fennáll. Tehát ne mondd, hogy nem lehet gyereked, mert de: lehet. Továbbá bár a házasságot nem ismerik el, élettársi kapcsolat majdnem ugyanolyan jogokat vonz maga után.
És attól, hogy Afrika vagy Ázsia egyes országaiban (most itt nyilván ki kell térni arra, hogy mindkét kontinensen van olyan ország, ahol engedélyezett a melegházasság) rosszabb a melegek helyzete, mint nálunk, nekem mitől lesz jobb?
Egyébként csak mellékesen mondom, 1962-ben volt a homoszexuális aktusok dekriminalizációja és kb soha nem hajtották végre ezeket az egyébként kis tételű büntetéseket. Emellett Szálasi diktatúráján kívül talán soha nem került sor a melegek tömeges üldözésére.
Egyes USA államokban pl csak 2003-ban történt ez meg, de Skóciában (ami manapság a világ talán legtoleránsabb helye) és Írországban (ahol népszavazáson vezették be) is a '90-es évek végéig büntették.
Magyarországon ehhez képest nincs semmi előrelépés. A társadalom több, mint fele mereven ellenzi azt, hogy egyenlő jogokat élvezhessünk a gyereknevelés vagy a házasság kérdésében.
A bejegyzett élettársi kapcsolat pedig tipikusan annak a bizonyítéka, hogy másodrendűként vannak kezelve a meleg kapcsolatok.
Persze, kétségtelen, a semminél jobb, de...
A jogi kiskapuk az örökbefogadásra meg...
-Attól a társadalom többsége még elutasítja ezt.
-Egyedülállóként lehet örökbe fogadni, ami kizárja a bejegyzett élettársi kapcsolat lehetőségét.
-Egyedülállóként sokkal hátrányosabb az örökbefogadás és hátrébb kerül az ember a sorrendben.
-Ha tegyük azt az egyikünk örökbe fogad, de történik vele valami, akkor borul az egész, most az egyéb dolgokról ne is beszéljünk...
És nem arról van szó, örülök neki, hogy vannak ilyen jellegű dolgok, de ez azon a szinten nem nyugtat meg, hogy a társadalom többsége ezzel együtt vagy ettől függetlenül nem kezeli egyenértékűként a melegek kapcsolatait.
És pont erre irányult a kérdés... Annyira bánt, amikor egy barátom mondja azt, hogy ellenzi a melegházasságot, vagy az örökbefogadást... Olyan érzés, mintha az én jogaimat elleneznék.
És nem hiszem, hogy olyan sokat akarnék melegként, csak ugyanolyan jogokat, mint amilyen a hetero kapcsolatoknak van...
Sajnos el kell fogadnod, hogy ez az ország a buta, empátiát csak szótárból ismerők 1 bites országa, ahol pl. statisztikailag meghatározható azok száma akik szavaznának SGYP-re (facepalm). Tenni sajnos nem nagyon tudsz ellene semmit, ehhez több generáció kell majd és kulturáltabb kommunikáció a közélet részéről is.
Nehéz lehet elhiszem és próbálj annak örülni, hogy mi vagyunk legalább 30%-an (tudom, sovány vigasz!)
Egyébként nem lehet azt csinálni, hogy külföldön házasodsz és azt "behonosítod"? Nem vagyok otthon a témában, bocsi ha hülyeséget mondtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!