Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Melegek, nektek mi a véleménye...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melegek, nektek mi a véleményetek a Pride-ról?

Figyelt kérdés
Szükség van-e rá, ki mentek majd a következőre?
2021. ápr. 2. 13:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem gáz az egész. Ha ha azt akarjuk, hogy elfogadjanak minket, akkor nem igazán így kéne hozzáállni, sok heterónál pont az ilyen viselkedés és hivalkodás veri ki a biztosítékot (még egyet is értek velük)."

Ha otthon ülsz a négy fal közt, akkor is megmondja lassan a kormány, hogy mit csinálhatsz, és milyen jogokat vesznek el tőled. Hogy fejezed ki a nemtetszésed? Lapítasz otthon tovább hátha változni fog?

"Ha valaki eljár ilyenre, tegye. De szerintem egy Pride-nak kb annyi értelme van, mintha a heterók is felvonulnának melldöngetni, hogy ők heterók."

De sohasem láttál még esküvői nászmenetet hangos dudaszókkal?

2021. ápr. 4. 02:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem igazán követtem még hogy itthon milyen mert nem nagyon érdekelt.

Szerintem vannak pozitívumai és negatívumai is.

Úgy érzem, hogy a Pride két legfontosabb pozitívuma az a láthatóság növelése és a közösségépítés. Mivel nem követem, ezek elméleti pozitívumok, ha jól működik, akkor ezek mindenképpen megvalósulnak.

A láthatóság azért fontos, hogy egyrészt érzékenyítse a társadalmat, hogy igenis vannak akik nem heterók, másrészt pedig az újabb generációk könnyebb előbújását segítik. Ha valaki tizenpár évesen sok helyről kap infót a különböző szexualitásokról, akkor könnyebben felismeri, megismeri és elfogadja önmagát. Gyakorlatilag megrövidül a szexuális kisebbség legnehezebb időszaka. Így tehát a Pride is tud egy plusz felület lenni, ahol szembejön ez a téma. Ide tartozik minden politikai vetülete is a dolgoknak, hiszen a Pride-nak maximum az lehet a célja hogy felhívja a figyelmet különböző ügyek fontosságára és teret, felületet adjon nekik.

A másik amit kiemeltem, az a közösségépítés. Ha jól működik, akkor a Pride programjai közösségépítő hatást is el tudnak érni. Ennek sokféle haszna lehet, csakúgy mint egy vallási közösségnek.

Nekem a problémáim a következők a Pride-dal:

1. Tele van képmutatással. Egyrészt a fent említett közösségépítő hatás mellett szerintem nevetséges hogy mondjuk a meleg társkeresők "no fem/no fat/no asian"-típusú söpredéke is vígan és büszkén vonul, holott ő maga is legalább annyira kirekesztő mint akik homofóbok. Nem arra célzok, hogy ne mozoghatna valakinek szűkebb skálán az ízlése. Az ízlésének a megfelelő kifejezése, a másik ember emberszámba vétele az ami sokaknál hiányzik. Az ilyen emberek jelenléte számomra taszító és mulatságos egyszerre. Veszít a hiteléből a Pride velük.

2. Maga a Pride is képmutató valamilyen szinten. Én például furcsállom hogy mennyire meleg/leszbi centrikus az egész. Hirdetik a nagy mozaikszót, de már a harmadik betűt (B, azaz biszexuális) is rettenetesen alulreprezentáltnak érzem. Ilyen módon a Pride is beleesik a "kirekesztő" csapdába, ami nem feltétlenül az ő hibájuk de rajtuk csapódik le. Nyilván a rengeteg biszex tökéletesen el tud rejtőzni a saját közegében.

3. A homofób többségi társadalomhoz nem jut el az üzenete. Évek óta megy a lejárt lemez hogy bőrcuccban meg tangában rázza mindenki a seggét a Pride-on, holott a valóság tulajdonképpen nem jut el ehhez a célközönséghez. Ez is egy olyan dolog amin sokat lehetne változtatni, mert így csak egy folyamatos támadási felületet nyújt nekik.

2021. ápr. 6. 05:52
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy egyáltalán nincs baj azzal, hogy egy békés demonstráción hangot adnak, hogy azért, mert valaki heterótól eltérő beállítottságú, az ne részesüljön egyenlő bánásmódban, ebben szerintem nincs semmi. Itt inkább 2 dolog van, ami kicsit elviszi rossz irányba ennek az egésznek a fényét, és talán ezért ítélhetik el ennyien:

1. Politika és a média - Egy TV adóban nem látod azokat a Pride-ból, akik békésen vonulnak, melegek anyukáit, a babakocsis, mosolygó, békésen sétáló emberkéket, sokkal inkább azokat mutatja, akik "érdekesebbek", tehat akik egy szál tangában rázzák és mindenféle, már-már bicskanyitogatóan viselkedő emberkéket láthatunk. Így nem csoda sok emberben az ellenszenv, szóval ha az utálkozást nézzük, a média és a politika nagyban felelős, na meg persze az emberek sztereotípiái és zárkózottsága.

2. A provokáció - annak viszont tényleg van alapja, hogy az egyenjogúságért nem provokációval kell tenni, tehát nem provokálni kell az embereket, hogy "igenis én meleg vagyok és bumm fogadj el". Azért ha végiggondoljuk, ez kicsit irreális elvárás szerintem :)

De hangsúlyozom, hogy alapból a Pride ötlete nagyon is jó, nagyon fontos és mély üzenete van és azt gondolom, jó lenne nem 2021-ben is ezt magyarázni már.. de bízom benne egyszer eljutunk ide is! ;)

2021. ápr. 7. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!