Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Melegek, biszexek, egyéb...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melegek, biszexek, egyéb LGBT-sek! Ti mit gondoltok a Pride-okról?

Figyelt kérdés

Kérlek ne gyűlölködő kommenteket írjatok, az nem kulturált, ráadásul nem vezet sehova - ha nem értetek egyet vele, akkor rendesen fogalmazzátok meg, hogy miért nem jó.

Ha támogatjátok, vagy esetleg részt is vesztek bennük, akkor pedig azt, hogy miért :)

Teljesen semleges vagyok a témában, szeretnék véleményeket hallgatni.

2019. aug. 27. 12:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Biszex vagyok, de semmilyen szinten nem értek vele egyet. A szexualitás mindenkinek a magánügye, nem utcára, felvonulásra való. Nem vettem részt és soha nem is fogok ilyesmin. Amit a médiában látok belőle, azt mélyen elitélem.
2019. aug. 27. 12:11
 2/12 anonim ***** válasza:
92%

Egy ember szexualitása az valóban magánügy, de ha az LMBT+-ról, mint egy társadalmi csoportról és annak jogairól beszélünk, az már közügy.

Én támogatom a pride-ot mind részvételileg, mind adományilag. A felvonulás pedig nem csak azért kell, hogy megmutassuk a többségi társadalomnak, hogy igen is létezünk, és minket is megilletnek ugyanazok a jogok, mint amik a cisznemű heteroszexuálisokat, hanem azért is, mert sokak csak itt képesek felvállalni magukat. Öt éve kezdtem el előbújni, ha valaki megkérdezi, hogy meleg vagyok-e, elmondom az igazat, hogy igen, az vagyok, de ennek ellenére még én is szabadabbnak érzem magam a felvonuláson, hát még azok, akik még titkolják a saját identitásukat, orientációjukat.

Egyébként a pride nem csak a felvonulásból áll, mint ahogyan azt sokan gondolják, a felvonulás az csak a lezárása egy (most már) egy hónapos eseménysorozatnak, amelyben különféle kulturális és érzékenyítő programok is helyet foglalnak (kerekasztalbeszélgetések, kiállítások, filmvetítések, stb).

20/f

2019. aug. 27. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen egyetértek a másodikkal, én csak azokat ítélem el akik direkt polgárpukkasztó szándékkal vonulnak fel vagy a fétiseiket szeretnék utcára vinni.
2019. aug. 27. 12:37
 4/12 anonim ***** válasza:
99%

A Pride számomra egy nagyon megosztó dolog. Nyilván az a része a társaságnak aki azért megy oda, mert valóban azt szeretné elérni, hogy néhány dologban, legyenek olyan jogaink mint a heteróknak az oké.

De az olyan emberek, akik saját magukból bohócot csinálnak az öltözékükkel, illetve a viselkedésükkel, azt mélyen megvetem, mert ezzel csak azt érik el, hogy még jobban megutálják a melegeket.

Nyilván szép lenne, ha az emberek elfogadnák azt, illetve felfognák azt, hogy nekünk is jogunk van ahhoz, hogy szerelmesek legyünk, hogy családot alapítsunk, hogy ne kelljen attól félni hogy emiatt elveszítjük a munkánkat, esetleg megvernek az utcán.

Azt nem szeretem amikor azzal vagdalóznak hogy ez a négy falra, meg a két adott személyre tartozik. Kérdem én, a heterók miért tolhatják mindenki arcába azt hogy neki párja van, hogy ők szeretik egymást. Akár az utcán akár a neten. Ezen is elkéne gondolkozni.

2019. aug. 27. 12:49
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

A tavalyi felvonuláson részt vettem, és elmondhatom, hogy nem láttam ott semmi szeméremsértőt. Ha létezik is, aki direkt a provokálás szándékával megy oda, nagyon elenyésző kisebbségét jelenti a tömegnek. Szerintem a kezdeményezés alapvetően jó szándékú, tehát akarata ellenére generálja a közfelháborodást, de ebből sajnos az is következik, hogy akik eleve ferde szemmel néztek a melegekre, azokban így még több gyűlölet halmozódik fel. Plusz hajlamosak elfelejteni az emberek, hogy bármelyik programon részt vehet bárki, legalább annyira szívesen látják a cisznemű heterókat az LMBT közösség tagjai, mint egymást, pont az együttműködés elősegítése lenne a cél, nem a szakadék elmélyítése.

21/L (bi)

2019. aug. 27. 12:57
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

A Pride a "hírhedtségét" egyértelműen csak és kizárólag a médiának köszönheti. Valahogy mindig azt az elenyésző kisebbséget (néhány embert) mutatják akik még a melegek sem néznek jó szemmel maguk közt már csak azért sem, mert ezek miatt a kirívó esetek miatt ítélik meg őket is. Elég pl a reverendás illetőre gondolni az egyik korábbi Prideról. Hónapokig szajkózta a média, hogy a melegek így meg úgy. Pedig csak egy emberről volt szó. És nem a békésen, átlagos ruhában és megjelenéssel, valóban a jogaikért felszólaló tömegeket mutatják. Véletlenül sem látni ez.

Én azt gondolom, hogy szükség van a Pridera. Szükség van a párbeszédre. Pont a békés egymás mellett élés miatt. Azt gondolom, hogy a Pride nem arról szól, hogy "itt vannak a bu*ik, nézzétek!" Hanem arról, hogy különbözőek vagyunk, mégis egyformák. Itt élünk mi is és nem zavarunk senkit. Nem szeretnénk semmivel sem többet mint bárki más. Boldogan, félelem nélkül élni azzal akit szeretünk. Vajon ez olyan nagy kérés?

2019. aug. 27. 14:45
 7/12 anonim ***** válasza:
90%

A második válaszolóval értek egyet.

És hozzáteszem, hogy ha egy kisebbségi csoport ugyanolyan jogokat és bánásmódot szeretne, mint amilyet a többség kap, akkor igenis fel kell hívnia magára a figyelmet.

A feketéknek, vietnámiaknak stb. szintén erélyes fellépésekkel kellett kiharcolniuk, hogy emberszámba vegyék őket a fehérekkel. Ha nem tették volna, még ma is csak annyira nevelnék toleranciára a szülők a gyermekeiket, mint a hidegháború alatt.

2019. aug. 27. 16:43
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Én kétszer voltam már, és teljesen normális, hétköznapi embereket láttam. Akik LMBT+ tagként ellenzik, gyertek ki egyszer ti is, higgyétek el egy hatalmas buli. Nekem olyan, mintha kiszakadnék 1-2 órára a valóságból, mindenhol csupa színes és vidám, boldog embert látok. :)
2019. aug. 28. 23:22
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
A Pride-dal nincs gondom, bár nem veszek részt. Azzal, ahogy a nagyobb cégek is próbálnak teperni mindenféle Pride-os cuccokkal, kicsit cinikus vagyok, nem mintha őszintén érdekelné őket. Az már más kérdés, hogy a mozgalom minden törekvésével már nem értek egyet, de maga a programsorozat szerintem elég ártalmatlan.
2019. aug. 28. 23:35
 10/12 anonim ***** válasza:
14%

Ki akar kimenni?

Az emberek egyenjogúak, az igaz.

De az EMBER és a HÜLYE nem ugyanaz, ezért nem egyenlőek a jogai.

Mi ez a Pride-őrület? Ki nem sz*rja le?

Menjenek, ha akarnak, mondják, amit akarnak, de EGY NAGY HALOM SZ*R az egész!!!

Jó homokosnak lenni? Én minden esetre körberöhögöm az ilyen idiótákat, mert Isten úgy teremtett meg minket, hogy a FÉRFI A NŐT SZERESSE, ÉS NE A SAJÁT NEMÉT. Ugyanígy a nőknél is. A normális szerelmi kapcsolat a heteroszexualitás.

Miért nem lehet megérteni?

Könyörgöm, nőt szeressetek!!!

2019. aug. 29. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!