Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves melegek, ti hogy viszonyultok a pride felvonulásokhoz?
A párommal (ő biszexuális), mi támogatjuk, mert jó dolognak tartjuk, hogy az LMBT közösség megmutatja, hogy itt vagyunk, és hogy figyelembe kell venni, minket. Néhány rendezvényre a tavalyi pridehéten a kislányunkat is kivittük, (ő most 6 éves nem homoszexuálisnak akarjuk nevelni, csak elfogadónak), néhány szintén meleg, illetve leszbikus ismerősünk, viszont túl soknak tartja a felvonulást, és úgy gondolja, hogy ez csak magamutogatás és a célunk ellenkezőjét érjük el. Ti mit gondoltok? Kíváncsian várom az értelmes válaszokat.
30 f. Passzív.
Én eléggé szkeptikusan állok hozzá mondhatni kissé negatívan. Az egy jó dolog h megmutatjuk h hé mi is itt vagyunk, de nem így kéne. Felvonulás OK, de a magamutogatás, ízléstelenkedés, provokáció nem OK.
Valljuk be melegként még minket se izgat feltétlen mások s.gge bőrtangában. Valahogy ezt nem érzem h városi utcára való lenne. Azt végképp nem értem, hogy ezt a rendezvényt gyerekek is látják, őnekik végképp nincs szüksége erre az erotikától átfűtött látványra, másik szempontból azt se értem, miért kell egy 6 évesnek részt vennie.
Én nem örülök h a melegeket a pride képviseli sokkal jobbnak találnék egy nagyobb szabású, de vizuálisan sokkal kevésbé túlpörgött eseményt. Lehetne pl. filmeket vetíteni a témában, irodalmi műveket elemezni, szociológiáról beszélgetni vagy például híres meleg embereket felsorolni, amiket mondjuka történelem vagy éppen az iskola elhallgat...
Persze a társadalom nagyrésze primitív ember és nekik a szenzációra van szükségük, ezért kell az egyik oldalról a fenékmutogatás, másik oldalról meg a kődobálás. Sajnos.
furának tartom, hogy még a melegek közül is sokan azt hiszik, hogy ez valami utcára kikerült sztriptízbár.... én heteróként ott voltam a felvonuláson, és több programon is a héten a párommal együtt. Nagyon élveztük, mert rengeteg újdonságot hallottunk, amiről eddig fogalmunk sem volt, ráadásul első kézből, az érintettektől. Csomó jó előadás, beszélgetés volt.
A felvonuláson pedig sok kedves párt/családot/egyedülállókat/baráti társaságot láttunk minden szexuális orientációból képviselve. Egyedül a kamionokon voltak angyalkának öltözött férfiak, de rajtuk is több ruha volt, mint egy sima fehérneműreklámos óriásplakáton.Így aztán nem értem ezt az ellenszenvet. Nem volt se bőrtanga, se korbács se semmi. Zene, jó hangulat, összetartás, szolidaritás ilyenek voltak. Szóval nekem abszolút jó élmény volt.
Azt meg végképp nem értem, hogy mi probléma lenne azzal, ha gyerekeket is kivisznek a pride-ra. Mint írtam, én nem találtam az eseményben szexuális túlfűtöttséget, azt meg gondolom ebben a kategóriában tlaán nem kell magyarázni, hogy a gyerek nem lesz meleg attól, hogy kézen fogva sétáló bácsikat lát....melegnek nevelni nem lehet senkit, mint ahogy fordítva sem. A gyerekek sokkal több szexet látnak a tv-ben, hallanak az iskolában stb.
21L
6: akkor mi valszeg nem ugyanazon a Pride-on voltunk?
egyébként nekem se főleg a kamionokon lévő atrrakciókkal, sokkal inkább a felvonulókkal magával volt a problémám.
pl. attól hogy valaki traveszti, miért kell ízléstelen öltözékben megjelenni, ami még egy útszéli prostituáltnál is igénytelenebb? nekem a kilógó harisnyatartó, 20 centis tűsarok és a szőrös/borostás lábak kombója már enyhén szólva sok.
sajna ez egy olyan dolog amit a szervezők se nagyon tudnak befolyásolni, ha a közösség számára ez az igénytleenség elfogadott, sőt ezt kell propagálni, akkor sztem nem jó irányba halad se a rendezvény, se a melegek/transszexuálisak megítélése jobb nem lesz.
Fontos,így tudatjuk hogy itt vagyunk. Mellesleg sok heteró is részt vesz rajta és nekik is tudunk újatt mutatni,tanulhatnak a melegségről.Abszolút nem magamutogatás, és itt még teljesen kultúrált hiszen csak vonulunk,nem csinálunk semmi "durvát" mint más országokban.
Egyébként nyílván nem akarjátok melegnek nevelni a lányotokat,de ettől nem is lesz az csak elfogadóbb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!