Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A melegeknél a homoszexualitás nem születésnél alakul ki?
Egyszer beszéltem egy pszichiáterrel, ő azt mondta, hogy 2 dolog befolyásolja az orientációt. Az egyik az a hormonháztartás. Embrionális korban, amikor fejlődünk, hormonok is nagyban hatnak ránk, hogy a férfi a férfi jellegeket kapja, a nő pedig a nőit jelleget. Itt valami hiba csúszhat és emiatt már ott eldől egy orientáció. A második az a környezet befolyása, tehát hormonálisan minden rendben, de pl gyerekkori traumák, bántalmazások stb kihatnak az orientációra. Ide köthető a genetika is, mert valaki hajlamosabb egyes dolgokra, mint a másik. Ez betegségeknél is így van. Ő azt mondta, hogy minden emberben benne van a homoszexualitás, csak valakinek sokkal nagyobb genetikai hajlama van rá, és akár egyes traumák efelé billenthetik az útját.
Tüdőrák is ilyen. Vannak olyan emberek, akiknek genetikai hajlama nagyobb a tüdőrák kialakulásához (mondjuk 80% az esélye, hogy az lesz). Az ilyen emberek akár csak passzív dohányosként is tüdőrákot fognak kapni, mert genetikaliag nagyobb rá a hajlama. Az ellenkezője pedig, akinek pl csak 5% a hajlama erre. Az szénné dohányozhatja a tüdejét, akkor sem fog tüdőrákos lenni, mert olyan kicsi rá a genetikai hajlama. Gondolom világos.
Nem. Ez már a méhben eldől.
Az más kérdés,hogy a környezeti hatások is belszolhatnak a dolog alakulásába.
A tudomány állása szerint nem.
Soha nem volt olyan tanulmány, ami alátámasztotta volna ezt a propagandát, pedig 40 éve keresik a meleg gént. Nincs olyan.
Nem.
Az embernél genetikailag csak fiú, vagy csak lány létezik.
A többi valamilyen sérülés miatti defekt, fogyatékosság.
Gyógyítható.
Kérdező!
Igen. A pszichiáter is hülyeséget mondott. Lehet, hogy ő is az, ugyanis.
A homoszexualitás abnormális, természetellenes. Ezt be kell látni és nem kell feltétlenül beletörődni az állapotba.
Ugyanolyan fogyatékosság, mintha valaki valamilyen okból sánta lesz,
vagy süket, vagy vak.
Minden emberi jog jár a homoszexuálisnak, és normális ember nem
bántja, nem sérti őket, feltéve, ha a betegségükkel nem hivalkodnak,
nem botránkoztatnak meg, nem akarják ráerőszakolni a nézeteiket a normális többségre.
Egyenjogúak minden emberrel, de soha nem lehetnek egyenrangúak (!) a normális életet élő emberekkel, értelemszerűen: nem házasodhatnak (nevezzék, aminek akarják) és nem nevelhetnek gyereket.
A vak sem követelheti, hogy fogadják el, hogy ő is tud operálni.
Az agy egy nagyon komplex biológiai számítógép. Mindegyii egyedi.
Valamelyiknél történik egy "csuklás", ahol történetesen a saját neme látványa váltja ki a "szerelemhormonok" és egyebek felszabadulását.
Vagy épp a másik nemként fogja fel önmagát. Mintha egy HP gépet tennél bele egy ASUS feliratú gépházba - attól még a bejelentkezésnél HP fog virítani a monitoron.
Ez történhet genetikai úton, de trauma is kiválthatja.
A vonzódás és az identitás amúgy nem feltétlenül van együtt jelen.
Igen, hülyeséget mondott, pontosabban rosszul értelmezik - amúgy nem pszichiáter hanem pszichológus, teljesen mást csinál a kettő, akkor is ha van átfedés a két szakterület között.
A szexuális orientáció a gyermek- és serdülőkori élmények, behatások, az un. szexuális fejlődés során dől el. Senki sem születik homoszexuálisnak. A "nem tehetek róla így születtem"-et azok hangoztatják akik nem fogadták el még saját magukat, bűntudatuk van a szexualitásukkal kapcsolatban és csak egyfajta "lelki kibúvóként" használják hogy "a genetika tehet róla nem én"-t.
Én olyan meleg vagyok, akit nem igazán érdekel hogy mi az oka, van-e példa rá a természetben, van-e evolúciós szerepe, vagy komplex születés utáni behatások miatt vagyok meleg, ugyanis annak az oka sem érdekel mitől vagyok férfi. Férfi voltam mindig is, ahogy emlékszem s a babafotók bizonyítják ;), s meleg vagyok azóta, hogy először megtetszett egy fiú és soha nem néztem lányra.
Furcsa a világ: minden hetero születéstől fogva annak hiszi magát, melegnek csak válni lehet. De logikus is. Beleszületsz abba az alapértelmezésbe, hogy majd hetero leszel, így amikor azzá "válsz" az senkinek nem tűnik fel. Ez Murphy törvénye. Azt a biciklist 100-szor jobban megjegyzed aki miatt lassítani kell mert nem tudod megelőzni a szembejövő miatt, mint azt aki mellett úgy hajtottál el, hogy akár még az árokba is lökted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!