Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Másnak is van olyan kényszergo...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Másnak is van olyan kényszergondolata, hogy lehet hogy gyerekkorában molesztálták, csak elnyomta magában és most már sose fogja megtudni?

Figyelt kérdés

2020. máj. 2. 01:55
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
nincs
2020. máj. 2. 01:58
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Szexuálisan nem molesztáltak, szóval nincs ilyen gondolatom.
2020. máj. 2. 02:01
 3/9 Eric Griffin ***** válasza:
100%
Pont annyi az esélye, mint annak, hogy egy alvó ügynök vagy, aki a "Most toltam le a pacalt túrós csuszával, fogd meg a söröm, Rozi!" mondatra ébred.
2020. máj. 2. 02:27
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Nincs ilyen "kényszer gondolata" csak annak akinek az elméje nagyon próbál valamilyen negatív gyermekkori hatást elnyomni. Sokaknál előfordul, hogy nem is tudják megfogalmazni mi az, s sokszor nem is molesztálás, nem tényleges abúzus, csak az elméjük transzformálja át.

Ha a viselkedésed befolyásolják a negatív gyermekkori hatások akkor feltárhatóak - hipnózissal, relaxációs módszerekkel.

2020. máj. 2. 02:47
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Ovonőm molesztált 4 éves koromban

Amire csak 22évesen jöttem rá, de inkább álázott, le kellet vetkőznöm a csoport előtt meztelenre és meg mutatni magamat fitymámat felhúzni és forogni mindenki előtt

2020. máj. 2. 06:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak az önmagad elfogadásának része. Nem tudod elfogadni, hogy "így alakult", mindenféle ok nélkül csak megtörtént veled. És keresed az okot.

Más is így tesz. Keresi a genetikai okokat, a szüleit hibáztatja a nevelés mitat, a környezetét hibáztatja, a melegeket hibáztatja, keresi a traumát ami ezt okozta.

Idővel ez majd elmúlik, mert megérted, hogy teljesen mindegy az ok. A lényeg az, hogy ez van, változtatni nem tudsz rajta, nem vagy hibás abban, hogy kialakult, más sem az.

2020. máj. 2. 09:14
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Van/volt. Nos lehet, hogy le leszek pontozva, én sem hittem ilyenekben. látó ember mondta nekem, hogy óvónőm rendszeresen megalázott a többi gyerek előtt, lenézett. Nekem csak annyi maradt meg, hogy rettenetesen utáltam az óvodát és magam sem tudtam megfogalmazni, hogy miért. Utált az óvónő, mert okosabb voltam tőle, már kiscsoportos koromban is tudtam folyékonyan olvasni és írni. Másik óvónő mondta, hogy rendszeresen olvastatott, de sohase dicsért meg, szándákosan mindig más gyereket dicsért meg, mindig megszorította az arcomon a bőrt. Nekem ez sem maradt meg. Az arccsipdesés az egyedüli, ami megmaradt.
2020. máj. 2. 11:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, soha nem jutott eszembe.
2020. máj. 2. 11:53
 9/9 anonim ***** válasza:
90%

Nos, ilyen pszichológiailag nincs. El tudsz rejteni dolgokat, de ha ez neked egy nagy trauma volt, és ezért másképp viselkedsz akkor az agyadban ott van, illetve emlékszel rá. Az önbecsapás és a tényleges elfelejtés nagyon nem egy és ugyanaz.

Az emberi agy a nagy tarumákat képes,,elfelejteni''. Valójában ezek ott vannak folyamatosan a háttérben, de normál körülmények között nem kerülnek elő.

Ha te magad nyomod el, akkor kialakulhat személyiségzavar, pl sub hajlamok és társai.

Ez egy nagyon összetett pszichológiai folyamat, és szinte minden esetben más és más. De olyan, hogy valakit gyerekkorában molesztáltak és soha nem fog emlékezni rá, olyan nincs.

2020. máj. 2. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!