Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szedjem fel/feküdjek le vele, ha szociális fóbiám van?
Adott egy társaság, ahová az exemmel jártunk rendezvényekre. Már több, mint egy éve nem találkoztam velük, ő sem tartja velük a kapcsolatot valószínűleg. Van ott egy ember, aki többször "flörtölt" velem akkor. Nem közönbös a számomra, de még sosem feküdtem le olyannal, aki nem a párom volt. Párkapcsolatot nem tudnék vele elképzelni. A probléma, hogy szociális fóbiám van és nehezen beszélek emberekkel. A minap összefutottam vele egy városi eseményen, de nem ismert fel én pedig nem mertem leszólítani. Mit tegyek? Megérné ezt bevállalni vagy inkább hanyagoljam a témát?
20/N
Próbáld meg!
Csak menj oda mondd h szia és utána már menni fog.....hidd el én is ilyen vagyok és nekem is megy!! (Mondjuk ez a partnertől is függ)
Sok sikert
Ez nem fóbia. Gyakorolni kell. Kezdj el beszélgetni emberekkel. A pénztárossal, a banki alkalmazottal, a büféssel, szomszéddal stb! Pl ha megkérdezi a pénztáros hogy kéred-e a pontokat akkor:
a) válasz: Igen.
b) válasz: Igen mert az öcsém gyűjti a plüssöket, bár nem tudom minek neki ennyi, mert már alig fér el a polcon de ha nem kérem el akkor le fog cseszni. (és széles mosoly)
Ennyi a különbség a szégyenlős és a nyitott ember között. Sok alkalom nyílik az életben. Ha élsz ezekkel akkor beletanulsz és feloldódsz. A magabiztosság az önbecsülésből jön ami az öntiszteletből, ami az önszeretetből. Szóval magaddal is foglalkozz!
Én is gátlásos voltam de mára benőtt a fejem lágya. Ha nem akarod h neked is 15 évig tartson akkor kezdj el dolgozni rajta!
35F
#3 a hozzád hasonló egoista parasztok tartják fel a sort.
Azzal beszélgess akit érdekel a mondanivalód, ne arra akaszkodj rá, aki a munkája miatt korlátozott helyzetbe van. Pl barátok, rokonok, munkatársak. Ennyi erővel vadidegeneket is leszólithatna az utcán vagy a bkvn...
Nekem is volt szociális fóbiám, és ha ismerkedésről volt, teljesen lebénultam. Én azt tapasztaltam, hogy ha olyan szituációba keveredtem az illetővel, amiben felszabadultan kimutathattam az érzéseimet olyan dolog kapcsán, ami magával ragadott, vagy érdekelt, pl. scrabble, vagy mozi, színház, amit utána megbeszéltünk, akkor nem görcsöltem annyira, így láthatta, hogy milyen vagyok valójában, hisz nem voltam olyan merev, mint egy „kiélezett” ismerkedéskor. Kell valami, ami eltereli a figyelmedet, és ha már telítve vagy érzésekkel, akkor azok visznek magukkal, és nem hagyják, hogy azon filózz, hogy mit mondj és hogyan.
Úgy állj hozzá, hogy akkor sincs semmi gond, ha nem jön össze a dolog, és akkor könnyedebb leszel. Egyszerűen élvezd saját lényedet, így érdekesebb leszel és hódítóbb.
tegnap 09:32
Ezzel nem tartom fel a sort te nyomorék gyökér! Igenis gyakorolni kell a társas érintkezést ha lehetőség adódik rá. Ha ilyen idióta vagy a témában akkor minek szólsz hozzá?!?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!