Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól gondolom, hogy ennek biológiai háttere van?
Gondolkoztam rajta, hogy ide, vagy a tudomány kategóriába rakjam-e a kérdést, de valószínűleg itt több választ fogok kapni. Ha esetleg átraknák oda, akkor valaki hozzáértő válaszolhatna a jelenség okára is.
Azt veszem észre, hogy egy kb. 800-1000 fős szaporodási közösségben (középiskola), egyre több férfi egyedet kizárva, már csak 3-4 olyat tudok számon tartani, akit alkalmasnak tartok több mint baráti kapcsolat létesítésére; és ez a halmaz megegyezik 2-3 másik női egyedével.
Az iskola elég kicsi, 1000 fő nem sok, de egyáltalán nem mozgunk azonos baráti körökben, és vannak egyéb hímnemű egyedek is bőven, akiknek a külsejével semmi gond, nem alfahímek a kérdés tárgyai.
Akkor most nekünk hasonló az immunrendszerünk? Mert úgy tudom, a nők a tőlük erősen különböző immunrendszerű férfiakhoz vonzódnak.
ez egyéni szociális problémád hogy nem találsz megfelelöt... én sulis koromba majdnem minden második csajt felhuztam volna beleértve a tanárnőimet is.
Sajnos a töredéke sem sikerült, mert én is balf*z voltam és normálisan probáltam a nőkhoz hozzáállni... Aztán rájöttem hogy a nőknek bunko pasi kell, én is levettem a szemüvegmet mint a pókember és láss csodát... bunkoként máris találtam pár nőt az életembe...
most ott járok hogy kellene egy de az normális legyen ne buta mint a tök...
Ne nézzétek már hülyének szegény kérdezőt azért, mert bizonyos területeken tájékozatlanok vagytok.
"Az immunrendszer egyik fontos, öröklött jellemzője, ami fontos szerepet játszhat a párválasztásban, az úgynevezett major hisztokompatibilitási komplex (MHC). Ezek olyan genetikai régiók amelyek minél nagyobb változatosságot mutatnak, annál hatékonyabb védekezést tesznek lehetővé a kórokozók széles skálájával szemben. Így a párválasztás során előnyös lehet olyan partnert találni, ami a lehető legtöbb allélban mutat eltérést az egyed saját MHC-itől (Roberts and Little, 2008). A preferencia kialakulását az teszi lehetővé, hogy az MHC-k megjelennek a testszagban, így nem tudatos szinten, de befolyásolhatják a párválasztást. Ezt támasztja alá, hogy a párkapcsolatban élő emberekben a felek közt lényegesen nagyobb az MHC allélok különbözősége mint véletlenszerűen kiválasztott párok esetében (Chaix et al., 2008)."
#14 #15
Ma is tanultam valamit. Kössz! ✋
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!