Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Le szeretnék feküdni egy hivatásossal. Mit mondjak neki?
29: Lehet, hogy félreértelmezhetően fogalmaztam. Direkt kerülöm, hogy "ördögtől való", mert az vallásosságot sugallna. Ateista vagyok. Az alkoholfogyasztást sem így neveztem, hanem a részegség az, ami negatív a szemszögemből. Én is fogyasztok alkoholt, más kérdés, hogy azonnal kiszámolom, hogy ez hány g etil-alkoholnak megfelelő. Mivel gondolom nem ismeretlen számodra, hogy a vér mennyisége egyenesen arányosan nő a testsúllyal, így saját testsúlyom ismeretében kikalkulálható egy közelítő érték a véralkoholszintre. Ezt sosem lépem túl, és csak egy gyors számítást igényel. Amúgy meg azt tolerálom, ha más iszik, csak engem ne akarjon belevinni, mert úgy sem tud. De a többivel is úgy van, hogy tolerálom, de saját magam számára egyértelműen tiltólistás! Lazítani, tehát csak a móka kedvéért tenni valamit meg utoljára talán általános iskolában csináltam. Azóta minden cselekedetem tudatos, és sosem sodródtam az árral, azt sem tudom, milyen az, hiszen folyamatosan gondolkodom, elemzek, megfigyelek.
Amúgy az arc formáját nagyrészben a csontszerkezet határozza meg, nekem pedig már itt is problémák vannak! Ráadásul magasabb sem lennék tőle, bár erre is van műtéti megoldás, de az is max 6 centit tudna adni.
"Lazítani, tehát csak a móka kedvéért tenni valamit meg utoljára talán általános iskolában csináltam. Azóta minden cselekedetem tudatos, és sosem sodródtam az árral, azt sem tudom, milyen az, hiszen folyamatosan gondolkodom, elemzek, megfigyelek."
Ezt megmagyarázhatnád, hogy miért? Mert barátom, ezt görcsösségnek hívják és higgy nekem, ez a legjobb "Virgin protector" a világon. Szabályosan elűzi a nőket.
Én is már 3 éve tudatosan élek. Jók a jegyeim, minden vizsgám elsőre megvan, keményen dolgozok a céljaimért. Pontosan tudom mit akarok, és mit várok el az élettől, a nőktől stb... én is szeretek elemezni, szívesen ültetnék pulzusmérőt a bőröm alá, mert "fun" görbéket analizálni :D
de attól mert publikációkat írunk, elvégzünk nyolcmillió kísérletet, eszemben nincs az élet minden területére átvinni ezt. Egyszerűen muszáj elfelejteni a tudatosságot néha. Muszáj kikapcsolni az agyadat, lelazulni kicsit. Nem számolgatni a véralkohol szintedet...
Ha ezt elmeséled egy nőnek, sikítva menekül :D Lehető legfontosabb, még a külsőnél is ezerszer fontosabb a humor. Hogyha lazán vicces a stílusod, azt imádják a nők. Mikor nevettettél meg utoljára egy lányt, úgy igazán? Hogy bepisilt a nevetéstől? Nem standup viccekkel, hanem önmagaddal.
Ezt szerintem csak úgy lehet elérni, hogyha levetkőzöl minden görcsösséget, elfelejtesz minden szabályt, elvet, gondolatot és átadod magadat a "chill" érzésnek. Hidd el, ezekből lesznek a legjobb kalandok.
Egyetemen volt egy faluról Bp-re felköltözött cimborám, eléggé esetlen, mackós srác...talán soha nője nem volt még akkoriban ...de áldott jó szíve van. Eléggé elengedte magát aznap, na ő aztán nem kalkulálta a véralkohol szintjét :D ... elmentek egy romkocsmás szórakozóhelyre, és már nem nagyon volt ereje megmoccanni, így csak állt a tömegben. Erre mi történik? Felszedte egy cserediák csaj. Smároltak, és végül a lánynál megtörtént az "első" neki. Reggel kicsit ciki volt, de a lényeg, hogy SIKERÜLT :D Azóta teljesen rendben van a srác, kikupálódott, van már rendes barátnője évek óta.
Ugyan ez volt velem is szeptember elején. Eléggé benyomtam, már beszélni se volt kedvem csak ülni a sarokban... de azért elmentünk végül egy helyre, ahol a társaságból az egyik lány (amúgy rettentő jó csaj, nem is értem) karon ragadott... bevitt táncolni, amit egyébként józanul soha nem tennék a bot lábammal :D perceken belül már a fenekét fogtam, és végül el is hívtam randizni később. Ennyi... Gondolkoztam, elemeztem, megfigyeltem? dehogyis :D Totál spontán úsztam az árral :P
Azt mondom, dolgozz keményen, élj tudatosan... de szentelned kell olyan napokat is az életben, amikor kikapcsolod a kis védőpajzsodat. Ráérsz majd 35-40 évesen is gondolkozni, amikor már sokkal nagyobb a felelősség.
Amúgy meg szerintem nem lehet kiszámolni a véralkohol szintedet kézzel.
Ehelyett ajánlom inkább, hogy tegyél fel egy appot, Alco Droid vagy ilyesmi. Ez sokkal pontosabban megmondja, mert egy grafikonon látszik a máj fix lebontási idejéből és testsúlyból + fogyasztás idejéből... de ez is csak nagyon közelítő, mert fontos a gyomor ételtartalma is.
Vagy vegyél egy pár ezres alkoholszondát, az kiadja pontosan. Mi is akartunk egyszer venni, illetve alkodroidot használtam már én is, csak egy idő után nyűg az egész, megöli az este hangulatát :)
Már, hogy a fenébe nem lehet kiszámolni fejben az alkoholszázalékot? :D Adva van mondjuk egy dobozos 4 V/V%-os sör. Ez ugyebár fél liter. Gyors számolás: 1000 ml-ben lenne 40 ml alkohol, tehát fél literben 20 ml, az alkohol sűrűsége kerekítve 0,8 g/cm3. Ebből pillanatokon belül megvan, hogy 16 g. A Widmark összefüggést használva megállapítható, hogy ez a testsúlyom függvényében mekkora alkoholszázalékot jelent. Valójában viszont nekem nem a pillanatnyi alkoholszintem számít (ami 6 g/óra (az átlagos lebomlás alsó értéke), tehát 10 percenként 1 g bomlik el), hanem az a maximális érték, amit anélkül megihatok, hogy 0,4 ezrelékes határt átlépném (az ittasság alsó határa 0,5 ezrelék, szóval esetleges számolási hibák miatt sem mehetnék főlé). Ráadásul élek még azzal az egyszerűsítéssel, hogy nem számolgatok bomlással ("vajon mennyi időt kellene várnom a következő sörig" alapon), hanem ez a pontosan kiszámolt alkohol nálam a napi maximum, tehát ha egy nap elérem, onnantól 1 ml-rel sem többet. Semmi esetre sem. Ebben mi a bonyolult?
Amúgy nem tartom magam görcsösnek. Nem feszélyez, ha időnként változik a napirendem, vagy okvetlen muszáj kilépnem a komfortzónámból. Sőt, néha tudatosan próbálok ki új dolgokat, mindaddig, amíg összeegyeztethető a személyiségemmel. Ezt persze utána kiértékelem. (Ilyen volt, amikor a 0 énektudásommal elmentem karaokézni egyet. És nem kellett hozzá se alkohol, sem baráti társaság, de nem azért tettem, hogy móka legyen, hanem, hogy új helyzetben próbáljam ki önmagam, és ennek az eredményéből különböző következtetéseket tudjak levonni, igazoljak bizonyos feltevéseket).
Amúgy lánybarátokat viszonylag könnyen meg tudok nevettetni, hiszen figyelem, hogy milyen típusú humorra reagálnak pozitívan, és ez alapján döntök a módszerről. Ha mégsem nevet, akkor az egy negatív eredmény, de az is információ, hogy azt a típust hanyagolni kell.
Azt mondtam, hogy PONTOSAN nem tudod kiszámolni az aktuális véralkohol szintedet (nem a bevitt etilt), mert ahhoz mérni kéne. Egy perc alatt megiszod a max mennyiséget vodkában, éhgyomorra annak csúnya vége lesz.
Ez a fajta mérnöki gondolkozásmód egyébként hasznos a munkánál. Tudom jól, a publikációinkban és az eszközök tervezésénél ez alapkövetelmény.
...de az barátok, lányok - összességében az emberi kapcsolatok nem holmi study-k, vagy AutoCAD tervek :D persze felőlem élhetsz robotként, ha azt gondolod ez jó. Csak ne reklámozd lehetőleg, mert nagyon unszimpatikus még tudományos körökben is.
Ha szórakozni megyünk, akkor azért tesszük, mert jó érzés, élményeket szerzünk stb. Nem azért megyek karaokizni, hogy kielemezzem az énektudásomat, hanem mert poén. A nőkkel is így van. Ha elkezdesz gondolkozni, elemezgetni, agyalni egy kapcsolatban akkor annak garantálom, hogy hamarosan vége lesz.
Persze én nekem is eszembe jut, hogy a szerelem pontosan olyan pályákat macerál az agyban, amit a kokain is. Tulajdonképpen a nő == kábítószer :) Méghozzá súlyos függőséget és elvonási tüneteket tud okozni. Ennek ellenére sok mindent érzésből kell tenni. Ott van előtte életed nője, és meg szeretnéd csókolni, akkor nem kiértékelni kell, esélyeket számolgatni, mint Data a Star Trekből tenné... hanem megcsókolni a lányt gondolkozás nélkül. Sokszor voltam én is így, ha egy kapcsolatban valamit már ilyen erőltetetten csináltam, sokat agyalva, az már el volt cseszve. Ezt az egyet jól megtanultam a nőkkel kapcsolatban.
Kell a spontaneitás, és a görcsösség levetkőzése.
Egyébként ha már barátnő szerzésnél tartunk, akkor el kell mondjam az igazságot.
A barátnő szerzés, a nő meghódítása, első szó, beszélgetés csak egy nagyon pici %-a a dolgoknak. Majdhogynem pite ahhoz képest ami ezután jön.
Ugyanis el kell érned, hogy a lány hosszabb távon is veled maradjon, szerelmes legyen beléd. Meglegyen a szexuális vonzás is. Na ez úgy 100x nehezebb, mint felszedni egy akármilyen csajt a buliban. Pszichológiai fegyverek tárházát kell bevetned, és mágnesként kell vonzalmat keltened. Ezt sehogyan sem lehet megtanulni könyvekből, hanem empirikus úton, tapasztalat alapján tudod elsajátítani. Hosszú és kínkeserves véráldozatok árán. Na ezért kell 20-30 éves korban ezeket művelni... és igazából soha nem lehet kitalálni mi jön be és mi nem, mert annyira mások a nők. Igazi kihívás mindegyik, és nincs rájuk szabálykönyv.
Ezért marhaság várni a nagy Ő-re és az igaz szerelemre, mert ha sokat vársz olyan szinten lemaradsz ezen a területen, hogy pont emiatt nem fogod megtalálni a szerelmet. A szüzesség is egy olyan dolog, amit el kell veszteni. Semmi jelentősége nincs kivel és hogyan, csak túl kell lenni rajta nem agyalni és filozofálgatni rajta.
Mondom nincs ezzel probléma, én is ilyen vagyok egy kicsit a kutató és kocka létből kifolyólag. Apám már attól is kiborult, mikor mondtam, hogy nagyon szívesen tetetnék magamba implantátumokat amik mérik a szívverés, oxigént, vércukrot, vérnyomást stb.. hogy aztán legyen sok adat kielemezgetni. :) Sőt tovább megyek, az egész görcsösség, gátlásosság, szorongás olyan agyi pályákon keresztül zajlik, amit meg lehet változtatni. Agyi ingerlő elektródákkal is foglalkozunk, és komolyan én totál szívesen beültetnék egyet magamba, és kipróbálnám gombnyomásra kiütni a szorongásért felelős gátló pályákat.
Viszont ezek hidd el nem jó belépők a nőknél. Alapból sohasem szabad beszélni a görcsösségről és a körülményességről, kockaságról sem. Aztán később persze őszintén is lehet beszélni a félelmeinkről a csajjal, mikor már megkedvelt minket.
A spontaneitást meg fogd fel kísérletnek. Néha ösztönösen kell cselekedni, nem tervezhetsz meg mindent előre. A kapcsolatokra és a szerelemre ez sokszorosan igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!