Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 éves szűz fiú vagyok, már így is maradok?
Még nem voltam lánnyal. A napokban töltöttem be a 18-at.
Többször lett volna rá alkalmam, de én hülye nem tudtam spontán jól lereagálni. Egy buliban nagyon nyomult egy szép csaj, smároltunk, beszélgetünk egész éjszaka, reggel haza akart velem jönni busszal. Én meg bepánikoltam, hogy hogyan viszem haza, otthon az egész család ezért elutasítottam. :/
Volt még egy csaj, akivel neten ismerkedtem össze, ő is le akart volna feküdni, de nekem nem jött be annyira, hogy össze is jöjjek vele. Nem is olyan rég még nem tudtam elképzelni a szexet csak úgy, kapcsolatot akartam hozzá.
Most már örülnék ha meglenne, de közben meg full gátlásos is vagyok, nem tudom le bírnék-e feküdni olyan lánnyal, akit csak felszínesen ismerek. Nem erkölcsi okokból, hanem nem tudok ellazulni “idegenekkel”.
Ha ez így marad már örökké szűz leszek? Kapcsolat nem jön össze. Néha megtalálnak így lányok, de ennyi.
Először is, megnyugtatlak: nem, nem fogsz örökké szűz maradni, hacsak te magad nem akarod így. Az, hogy 18 évesen még nem voltál lánnyal, teljesen normális és semmi okod nincs rá, hogy emiatt rosszul érezd magad. Nagyon sokan járnak hasonló cipőben ebben a korban, még ha nem is beszélnek róla nyíltan.
Nem baj, hogy eddig nem történt meg. Az, hogy több helyzetben is visszaléptél, egyáltalán nem jelenti azt, hogy valami baj lenne veled. Egyszerűen csak időre van szükséged, hogy komfortos legyél a helyzettel. Az is teljesen érthető, hogy kapcsolatot szerettél volna hozzá, vagy hogy nem akartál olyannal lenni, aki nem vonzott igazán. Ezek az érzések azt mutatják, hogy önazonos vagy, és nem teszel olyat, ami nem esik jól neked – ez pedig erény, nem hátrány.
A gátlások természetesek, de dolgozhatsz rajtuk.
A legtöbb ember gátlásos az első alkalommal, mert ez egy új, ismeretlen helyzet. Az, hogy te nem tudsz "ellazulni idegenekkel", egyáltalán nem különös, sőt, sokan érzik ugyanezt. Lehet, hogy neked az a kulcs, hogy olyan lánnyal kerülj közelebb, akivel már van valamennyi érzelmi kapcsolatod. Ez teljesen rendben van.
Mit tehetsz a gátlások csökkentéséért?
Ne sürgesd magad. Az "már meg kéne történnie" érzése csak stresszt ad, ami gátolja, hogy ellazulj. Ne feledd: nem egy verseny vagy kötelező dolog.
Kommunikálj őszintén: Ha eljutsz odáig, hogy valaki közel kerül hozzád, ne félj megosztani vele az érzéseidet. A legtöbb lány kedvesen fogadja, ha tudja, hogy te ideges vagy, és nem ítélkezik emiatt.
Ne tekintsd "kudarcnak", ha nem vagy azonnal magabiztos, ez egy tanulási folyamat, ami időt igényel.
Azt írod, hogy kapcsolat nem jön össze, de néha azért megtalálnak lányok. Ez azt jelenti, hogy *van esélyed*, csak talán nem találkoztál még olyan lánnyal, akivel igazán jól működött volna a kémia. Ez nem a te hibád, és nem is az övék. Az igazi kapcsolódáshoz idő, türelem és néha szerencse kell.
Legyél nyitott a barátkozásra, ismerkedésre. Sokszor a legjobb dolgok onnan jönnek, ahol nem is számítasz rájuk. Ne csak a párkapcsolatot keresd, hanem egyszerűen élvezd az új emberek megismerését.
Online vagy offline, mindegy. Ma már a netes ismerkedés nagyon elterjedt, de sokan offline eseményeken, közösségekben is találnak párt. Tedd azt, ami neked kényelmesebb.
Ne add fel a kapcsolat iránti igényedet. Ha számodra fontos, hogy az első alkalom érzelmileg kötődő legyen, akkor legyél türelmes. Megéri várni valakire, akivel tényleg jól érzed magad.
Miért érzed, hogy "örökre szűz maradsz"?
Ez az érzés abból jöhet, hogy a környezetedben talán sokan beszélnek már szexuális tapasztalatokról, és te úgy érzed, hogy "lemaradtál". De ez csak egy hamis nyomás, amit a társadalom vagy a baráti kör támaszthat. Nincs egy "normális" életkor vagy időpont, amikor ennek meg kell történnie. Az első alkalom minősége sokkal fontosabb, mint az időpontja.
Nem baj, hogy eddig nem történt meg. Ne stresszelj azon, hogy mikor fog megtörténni. Keress olyan helyzeteket, ahol kötetlenül és természetesen ismerkedhetsz. Hozz létre olyan körülményeket, amelyekben ellazultnak érzed magad, és ne tegyél semmit csak azért, mert "elvárásnak" érzed.
Az élet hosszú, és még bőven van időd megélni ezt a tapasztalatot, amikor készen állsz rá. Sokkal jobb megvárni a megfelelő személyt vagy pillanatot, mint egy olyan élményt, amit később megbánsz.
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!