Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen emberek azok, akik undorodnak a szextől? Ismertek ilyet?
Tipikus aszexuális viselkedés.
Továbbra is a vérvizsgálatot javasolom. Persze, ha szeretnél egy normális életet, akkor.
Nem kötelező, hogy az legyen.
De ezt egyszerű vizsgálni, egy sima vérvizsgálattal kiderül. Az egyértelmű, hogy ha hiányzik a szükséges hormon, akkor semmit sem érzel a szexből. Akkor pont olyan, ahogy leírod.
"Tipikus aszexuális viselkedés."
Ez nem tipikus aszexuális viselkedés, mert az aszexualitás csak a szexre terjed ki. Én is aszex vagyok, de volt már párom és voltam már szerelmes is, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
Kérdező, mindegy hogy mit vált ki belőled a szex gondolata, aszexuálisnak azt nevezzük, akinek egyáltalán nincs igénye szexre, függetlenül attól, hogy közönyt vagy undort vált ki belőle. Nem keverendő össze a libidócsökkenésel, amikor az ember korábban érzett szexuális vonzalmat, vagy más betegségekkel, tényezőkkel, amik hatására csak ideiglenesen nem érez szexuális vonzalmat, és az aromantizmussal sem, ami a romantikus vonzalom hiányát jelenti. Éppenséggel lehetsz aszexuális és aromantikus is, de ez két külön fogalom és nem járnak feltétlenül együtt.
A vérvizsgálat nem oldja meg a problémát, az aszexualitás amúgy is pszichológiai eredetű, viszont nem mentális zavar és legjobb tudásom szerint nem is gyógyítható.
"A vérvizsgálat nem oldja meg a problémát"
Melyik részét nem értetted meg a #14-nek?
"Melyik részét nem értetted meg a #14-nek?"
Mindegyiket értettem, de én kifejezetten az aszexualitásról írtam. Undorodhat a szextől hormonális problémák miatt is, de akkor az valamilyen betegség vagy hormonzavar tünete és nem aszexualitás. Nem mindenki aszexuális aki undorodik a szextől, de ezt leírtam a korábbi válaszaimban is.
Tehát akkor te is azt mondod, hogy a fenti tüneteknek EZ IS lehet az oka.
Én is ezt mondom.
A vérvizsgálatot pedig azért javasolom, mert akkor pár év helyett 1 hét alatt kiderülhet a probléma oka, és lehet kezdeni a gyógyítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!