Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Milyen emberek azok, akik...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen emberek azok, akik undorodnak a szextől? Ismertek ilyet?

Figyelt kérdés
Undorodom a szextől. Nem okoz élvezetet, csak viszolygást vált ki belőlem. Még sosem találkoztam személyesen senkivel, aki hasonlóan véledett volna. Jó lenne tudni, hogy nem én vagyok csak ilyen elcseszett. 😅

2023. aug. 11. 22:35
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem éreztem szerelmet irántuk. :/ Utólag visszagondolva azért vonzódhattam hozzájuk, mert érdeklődést mutattak felém. Viszont egyáltalán nem rázott meg, amikor vége lett ezeknek a kapcsolatoknak.
2023. aug. 12. 14:00
 12/28 anonim ***** válasza:

Tipikus aszexuális viselkedés.

Továbbra is a vérvizsgálatot javasolom. Persze, ha szeretnél egy normális életet, akkor.

2023. aug. 12. 14:31
 13/28 A kérdező kommentje:
Hát, oké. Én úgy tudtam, hogy az aszexualitás nem hormonháztartási zavar, de ha te mondod..
2023. aug. 12. 15:07
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

Nem kötelező, hogy az legyen.

De ezt egyszerű vizsgálni, egy sima vérvizsgálattal kiderül. Az egyértelmű, hogy ha hiányzik a szükséges hormon, akkor semmit sem érzel a szexből. Akkor pont olyan, ahogy leírod.

2023. aug. 12. 15:11
 15/28 anonim ***** válasza:

"Tipikus aszexuális viselkedés."

Ez nem tipikus aszexuális viselkedés, mert az aszexualitás csak a szexre terjed ki. Én is aszex vagyok, de volt már párom és voltam már szerelmes is, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

Kérdező, mindegy hogy mit vált ki belőled a szex gondolata, aszexuálisnak azt nevezzük, akinek egyáltalán nincs igénye szexre, függetlenül attól, hogy közönyt vagy undort vált ki belőle. Nem keverendő össze a libidócsökkenésel, amikor az ember korábban érzett szexuális vonzalmat, vagy más betegségekkel, tényezőkkel, amik hatására csak ideiglenesen nem érez szexuális vonzalmat, és az aromantizmussal sem, ami a romantikus vonzalom hiányát jelenti. Éppenséggel lehetsz aszexuális és aromantikus is, de ez két külön fogalom és nem járnak feltétlenül együtt.

A vérvizsgálat nem oldja meg a problémát, az aszexualitás amúgy is pszichológiai eredetű, viszont nem mentális zavar és legjobb tudásom szerint nem is gyógyítható.

2023. aug. 12. 15:12
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

"A vérvizsgálat nem oldja meg a problémát"

Melyik részét nem értetted meg a #14-nek?

2023. aug. 12. 15:18
 17/28 anonim ***** válasza:

"Melyik részét nem értetted meg a #14-nek?"

Mindegyiket értettem, de én kifejezetten az aszexualitásról írtam. Undorodhat a szextől hormonális problémák miatt is, de akkor az valamilyen betegség vagy hormonzavar tünete és nem aszexualitás. Nem mindenki aszexuális aki undorodik a szextől, de ezt leírtam a korábbi válaszaimban is.

2023. aug. 12. 15:22
 18/28 anonim ***** válasza:

Tehát akkor te is azt mondod, hogy a fenti tüneteknek EZ IS lehet az oka.

Én is ezt mondom.

A vérvizsgálatot pedig azért javasolom, mert akkor pár év helyett 1 hét alatt kiderülhet a probléma oka, és lehet kezdeni a gyógyítást.

2023. aug. 12. 15:28
 19/28 A kérdező kommentje:
15-ös köszi a választ! Mesélj már, hogy nálad akkor hogyan van ez. Szerintem nem mindegy, hogy valaki semleges vagy viszolyog. Nálad melyik van?
2023. aug. 12. 17:54
 20/28 anonim ***** válasza:
#6 ès ha fizetek?
2023. aug. 14. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!