Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Szerintetek elítélendő-e, ha...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek elítélendő-e, ha házas emberként félrelépek úgy, hogy otthon a szex szinte nulla és évek óta próbálom ezt megoldani a feleségemmel?

Figyelt kérdés
A terhesség után visszaesett a libidója és bármilyen megoldást javasolok rá (beszélgetések, pszichológus, edzés, udvarlás, stb., de volt már, hogy felajánlottam neki az elhajlási engedélyt is) azt elutasítja és lezárja azzal, hogy neki az egy-két havonta egy alkalom az igénye és elégedjek meg ezzel.

2023. júl. 26. 12:54
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:

Korrekt válasz! Őszinte és tapasztalaton alapul. Köszönöm!

Kiszálltál ebből a kapcsolatból? Ha nem, akkor miért nem?

2023. júl. 26. 15:46
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

Hát érdekes a Ti esetetek, bár nem egyedi!

A nők egy része házasság és gyerekszülés után nem kívánja a szexet annyira mint előtte.

Persze nem sok nő van aki éjjel-nappal szexelne, inkább csak módjával.

A nők érzelem, míg a férfiakat a vágyaik vezérlik. Ezért egy egészséges férfi szervezet igényeli a rendszeres szexet, akár tudomásul veszik ezt, akár nem. Ez egy fizikai szükséglet hasonlóan, mint az étel, csak e nélkül kihúzhatjuk évtizedekékig. Ennek a vágynak a visszafogása nem várt problémákat, betegségeket is okozhat. Nem csak frusztrációt, de fizikai problémákat is.

Nem szeretném elvinni ezt a dolgot vallási nézőpontra, de a Szentírás is említés tesz a házasságról.

A Korintusziaknak írt esőlevél 7:3-5

A férj adja meg a feleségének, ami megilleti őt, és a feleség is a férjének. A feleségnek nincs hatalma a saját teste fölött, hanem a férjének van, és a férjnek sincs hatalma a saját teste fölött, hanem a feleségének van. Ne fosszátok meg a másikat attól, ami megilleti, csak ha közösen úgy döntötök, hogy egy ideig így tesztek, hogy időt szentelhessetek az imának...

Megértem, ha valakinek nincsen kedve állandóan a szexhez, de alkalmanként 1-2 havonta az tényleg nulla. Már bocsánat, de a 87 éves apám és 84 éves anyám is többet szexel ennél.

Attól, hogy valakinek nincsen libidója, még a másik félnek lehet. Hol van a megértés, a szeretet és a másik fél (társ) megbecsülése? Hol van az empátia?

Írod. - Ha folyton csak vitáznánk és nem tudnánk őszintén beszélni...

Mit ér az őszintebeszéd, ha süket fülekre talál? Meghallotta a kérésedet...?

Szerintem, nem! Milyen szeretet az, ahol nem veszik figyelembe a másik problémáit, igényét?

Az meg, hogy incseleg (jól felhúz) azután lekoptat, ha nem gonosz, akkor feltehetően baj van nála a toronyban. Már bocsánat!

A házasság a közös dolgokról, vágyakról kellene szóljon és nem arról, hogy majd valaki megmondja mi jó, csak neki. A másik meg elégedjen meg azzal amit kap, ha kap. nekem ez rohadtul önzőnek hangzik.

A nejemet egyszer megkérdeztem miért akarsz orálisan örömet okozni nekem, és miért nem szeretkezünk inkább. Azt válaszolta, látja hogy szeretnék szexelni, de most nem tudna arra koncentrálni, hogy eljusson a csúcsra. Mondtam neki, hogy én nem várom el Tőle, főleg úgy, hogy fáradt ezt. Ő azt monda, tudom és pont azért is teszi mert nem várom el, de jólesne nekem. Amikor továbbkérdeztem ok, de fáradt vagy. Azt mondta nem fizikailag, hanem agyilag fáradt és ez nem igényel akkora koncentrációt, mint ha közösülnénk és az orgazmus kelen elérnie neki. Az meg tudja, hogy nekem lenne lelkiismeret furdalásom, ha Ő úgy nem jutna el a csúcsra. Ne meg tudom utána kikellet volna mosakodnia és ez egy plusz dolog lenne Neki. Feltehetően ezt is figyelembe vette. Igen, de ettől még önzetlen dolgot tett, mert figyelt rám és az igényeimre.

Nem mondok, hogy válj el, de nulla kompromisszummal mire számít?

Mindig kerültem azokat a nőket akik majd megmondják mi tehetek.

Az egyenlőség és a kölcsönös megértés, megbecsülés, szeretet elvén vagyok!

2023. júl. 26. 15:59
 33/54 A kérdező kommentje:
27/31 Ezen én is elgondolkodtam már, de mindent összevetve nem hiszem. De nem zárom ki.
2023. júl. 26. 16:00
 34/54 anonim ***** válasza:
83%

Én 14 éve vagyok a férjemmel, 2 kicsi gyerek. Én 13 évig hűséges voltam eszembe se jutott, csók se volt semmi. A gyerekek után kezdett romlani a helyzet... nem volt ölelés, se csók. Csak akkor közeledett, amikor neki kellett, gyorsan semmi extra csak letudni.

Nőként nagyon gyorsan, hatalmas felhozatalból lehet partnert választani, férfiként ez nehéz.

Ha keresel, keress házas partnert, ott némiképp egyszerűbb.

A szeretőm is 14 éve van a nejével, ott nincs gyerek és szereti. De megcsalja már 8-10 éve.

Nem vetettem véget, olyan mint egy drog. Vágysz a következő találkozásra, akkor olyan mintha minden tökéletes lenne, nincs más csak a kis lopott idő. Még romantikus is lehetne.

Ő jön a szokásos férfi szöveggel, hogy szeret, imád és gondolkodik a váláson, lehet hogy még igaz is, de ilyen embernek nem tudnék hinni és bízni se. Magamban sem bízok, mert nem ilyen vagyok , de mégis és ijesztő.

Nem akarom összetörni a férjem azzal, ha kiderül, de közben boldog is szeretnék lenni még nagyon fiatal vagyok.

Ha kiderül esélyem se lesz helyre hozni a házasságom, bár fogalmam sincs hogyan tudnám, mit tudnék még csinálni. Ha benne maradok ebben a kapcsolatban, akkor se tudom helyrehozni, mert máson van a fókusz.

Ha maradok a házasságban, adjuk az időt, közben még szépen lassan belehalok... ez se hangzik jól.

Ha válok... elveszem a gyerekeket egy szerető apától,aki mindent megtesz értük, és értem mit...hát nem tudom.

Nagyon örlődök... azt tudom, hogy így nem mehet tovább ahogy telik az idő egyre mélyebbre ásom magam, egyre nagyobb kár lesz.

Csak annak örülök, hogy legalább nem szerettem bele a szeretőmbe.

2023. júl. 26. 16:05
 35/54 anonim ***** válasza:
100%
Én a nőt nem értem. Ha tényleg szereti a férjét, aki a leírtak szerint mindent megtesz, hogy helyrehozz a szexuális életüket, de ez nem sikerült, akkor neki meg kellene engednie, hogy a férje legálisan dugjon félre. Szerintem a feleségem ezt tenné, és én is, ha nem tudnám/akarnám már kielégíteni.
2023. júl. 26. 16:33
 36/54 anonim ***** válasza:
82%
A feleséged egy utolsó legalja rohadék állat,ez simán egy kategória a szememben a bántalmazással mert a másik fél teljesen tönkremegy ebben emberileg. A folyamatos elutasítás,az állandó kétségek hogy miért nem vagy elég jó neki, az érzelmi bizonytalanság, a testi kielégületlenség,ezek együtt ki fognak csinálni lelkileg teljesen. Ezt nem lehet elfogadni hogy nem kellesz a saját feleségednek. Kellene a biztos érzelmi háttér, a szenvedély amiből töltekezhetsz a mindennapok küzdelmeihez,kihívásaihoz. Enélkül le fogsz merülni teljesen,ki fogsz égni,egy emberi roncsot fog csinálni belőled az asszony néhány éven belül. Én biztos hogy nem hagynám ezt hogy velem ezt tegye valaki.
2023. júl. 26. 16:53
 37/54 A kérdező kommentje:

35/35 biztos nem minden tettem meg, mert akkor nem lenne ez a gond. De valóban sok mindent próbáltam, sokszor beszéltem/beszéltünk róla. Azt viszont egyértelműen elutasítja, hogy én érjek máshoz a tudtával.

34/35 Bizonyos szintig engem idegesít is ez a helyzet: amikor én szeretnék valamit, akkor elutasít. Amikor nagy ritkán ő, akkor viszont fitten, üdén, ugranom kell teljesíteni. Mikor ezt mondtam neki, akkor az volt a válasza, hogy örüljek neki, hogy végre van kedve...

Körülbelül azokon rágódom, amin te is, csak a másik oldalról és az elején. (Megtegyem vagy ne?) Az a baj, hogy az is felőröl, hogy ha nincs szex. Nemcsak azért, mert én kívánom, hanem azért is, mert enélkül nem bennsőséges házasságnak, hanem csak egy gazdasági együttműködésnek látom a kapcsolatot.

És persze örök hűséget fogad az ember, de akkor még nem tudhatja, hogy milyen problémák merülnek fel utólag (főleg, ha jön 1-2-3 gyerek is)!

A helyedben én nem gondolkodnék ennyit, mert az már egy működő mellékszál.

32/35 Teljesen igazad van! Mindenben egyetértek veled! (Pacsit küldtem! :) ) Ha nincs meg a kölcsönösség, akkor előbb-utóbb az ember kihasználtnak érzi magát. De minimum becsapva ezzel a jóban-rosszban dumával és még én érzem sz*rul magam.

Az a baj, hogy az asszony nem úgy látja,ahogy te.

2023. júl. 26. 16:58
 38/54 A kérdező kommentje:
36/37 És mit csinálnál? Mert a válás nem játszik nálam. Szóval csak az marad, amit felvetettem a kérdésben -nem?
2023. júl. 26. 17:12
 39/54 anonim ***** válasza:
77%
Megoldanám a szexet mással. Minden lelkiismeretfurdalás nélkül,miután nyugtáztam magamban hogy én mindent megpróbáltam hogy megmentsem a kapcsolatot de ő egyszerűen csak semmibe vesz mint férfit. Innentől nincs miről tovább beszélni.
2023. júl. 26. 17:20
 40/54 anonim ***** válasza:
80%

Lényeges egy érdemi beszélgetésben kitenni az asztalra, hogy ez így nem mehet tovább, hogy talán ő nem vette észre, de neked ez állandó érzelmi gyötrelem, el kell mozdulni valamilyen megoldás felé, nem lehet tovább halogatni ezt.

Próbálkozni lehet párterápiával. Persze kérdés, hogy milyen eredményt hoz az, de arra egész biztosan jó, hogy egy formális környezetben kijöhet mindkettőtökből az őszinte, kendőzetlen érzés a helyzettel kapcsolatban.

2023. júl. 26. 19:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!