Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetnék erősebb?
Bocsánat ha hosszú lesz ://
18 éves lány vagyok és szubmisszív. Nagyon szubmisszív. Amivel nem lenne semmi probléma, ha csak a szexualitásra korlátozódna, a probléma csak az, hogy az élet minden területén szubmisszív vagyok. Sokszor nézem pl csak a fiú érdekeit a baráti kapcsolataimban, akkoris, ha ezzel magamnak ártok (most is valami ilyesmi történt, ez sarkallt a kérdés kiírására). A férfiak véleménye többet nyom a latban, mint bármelyik nőé, vagy akár az enyém, szívesebben vagyok férfiak társaságában. Gyakorlatilag ők töltik ki az egész életemet. Ha pedig valamelyik miatt elkezdem rosszul érezni magam, akkor szinte betegnek érzem magam, fáj a fejem, a stressztől hőemelkedésem/lázam lesz és sírok...persze senkinek nem mutatnám ezt vagy mondanám el, nem akarok mások terhére lenni a hülyeségeimmel.
Szóval a kérdés...hogyan lehetnék kevésbé szubmisszív? Tudom, hogy az emberek általában már ezzel a hajlammal születnek+ a nevelés és a családi környezet, de csak lehet valahogy változtatni ezen. A többi lány utál, mert nem mászok rá a férfiakra (hisz utána ha már "nem kell", nem tudom eldobni őket, mint mások a cigicsikket), meg mert a feminizmus mint olyan gyakorlatilag hiányzik belőlem. Nincs bennem semmi női öntudat, ha a férfi ezt mondja, ez van, akkoris, ha az eszemmel tudom hogy ez toxikus lesz rám nézve. Ezt tényleg nem direkt csinálom, csak úgy jön. Ami a vicces, hogy van saját véleményem és szeretek vitázni, tanulni stb. Remélem érthető amúgy, miről beszélek😅.
Mindezek fényében szerintetek mit tegyek?
Kedves kérdező! Szerintem gondold át a kérdésedet, és tegyél rendet a fejedben!
Az, hogy sok nővel ellentétben nem mászol rá a férfira, az pozitívum. Az is pozitívum, hogy nem játszmázol.
Nem értem miért gondolod magad szubnemtudom minek? Egyszerűen el kell engedned azt a tévhitet, hogyha nem teszel meg mindent, ha nem bólogatsz mindenre mint egy ész nélküli báb, akkor majd elveszíted azt, akit szeretsz. Ez által alárendelődsz, és pont így fognak kihasználni, hiszen egy önálló gondolatod sincs ami a másikétól eltérő. Akinek pedig csak akkor vagy jó, ha bólogatsz neki, pont az az ember, aki téged nem szeret! Aki szeret, az tiszteli az integritásod.
Na te se nő, se szubmisszív nem vagy! A kommenteddel írtad alá a sejtésem!
Kamu az egész kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!