Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Hetero nők! Elképzelhetőnek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hetero nők! Elképzelhetőnek tartjátok, hogy lefeküdjetek egy transzneművel, aki férfiból lett "nő"?

Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, egy sorozat (Euphoria a címe) dobta fel bennem a kérdést.

2022. márc. 12. 23:06
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
75%

"Egy szóval sem említettem, hogy rám alapoz az orvostudomány, mielőtt nekiállsz puffogni."

Csupán felülbíráltad a konszenzusait ("zárt osztályra való") azon az alapon, hogy a te józan paraszti eszed azokkal ellentétes nézőpontot diktál.

"Amúgy az öngyilkosságot megkísérelteket pszichiátrián kezelik, nem börtönben."

Érthető módon, hiszen a mentális állapot, amely a szakadék szélére lökte őket, szemmel láthatóan rontja az életminőségüket, és a pszichiátriai kezelés a ma ismert leghatékonyabb módja annak, hogy megszüntessük, vagy legalábbis elfogadható keretek közé szorítsuk a problémájukat. Nem látom be, mitől lenne hatékonyabb/alkalmazásra érdemesebb megoldás melléjük küldeni a transzokat (akik számára nincs az a terápia, amit ha előírsz, inkább fognak azonosulni a születési/biológiai nemükkel, mint korábban), mint egyszerűen megadni nekik azt, ami enyhít a diszfóriájukon, ezáltal ténylegesen javít az életminőségükön, értsd: hormonterápia, testmódosítás. Persze ha van alternatív, bizonyítottan működőképes megoldásod (ami nem a gyógyszerekkel való zombivá szedálás, mert az csak egy új, még nagyobb problémát generál) annak az elérésére, hogy ezek az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben, szívesen meghallgatlak.

"Szívesen megnézem amúgy, akiket küldtél, na de azok 5+ plasztikai műtét alatt is úgy néznek ki, mint én?"

Változó. Élnek "gyárilag" feminin arcberendezésű emberek XY kromoszómával, meg olyanok is, akik fiatalon kezdtek hormonblokkolót szedni, ezért nem kellett átesniük férfi pubertáson. Persze azok között, akik 30 éves koruk után kezdték a tranzíciót, és emellett még szépészeti beavatkozáson sem estek át, nehezebb olyat találni, akiből nem néznéd ki, hogy férfiként indult, de nem pontosan értem, hogy ennek milyen szempontból van jelentősége. A példálózásom lényege az volt, hogy messze nem törvényszerű, hogy aki MTF, arról süt is, ergo nem fair kollektíven ijesztőzni őket (meg amúgy sem ildomos, bár ez gondolom, neked nem szempont).

2022. márc. 13. 12:12
 22/34 anonim ***** válasza:
56%

"Csupán felülbíráltad a konszenzusait "

Mondja ezt az, aki szintén felülbírálta az orvosok megállapításait, aztán amikor azok ellenkeztek vele, akkor elindult a lejáratás stb.

Egészen addig, amíg az orvosok azt nem mondták, amit hallani szeretne.:D

Röhej!:D

2022. márc. 13. 12:19
 23/34 anonim ***** válasza:

Miről beszélsz?

2022. márc. 13. 12:22
 24/34 anonim ***** válasza:
61%
Arról beszél a #22-es, hogy nincs kollektív orvosi álláspont erről. Én pedig hogy érthetnék a hormontablettákhoz, amikor az emberi pszichéről van szó? :D A klasszikus értelemben ez elváltozás és pont. Ennyit állítottam, meg azt, hogy magánemberként nekem az a véleményem, hogy ha a depresszióst meg lehet lincselni az állapota miatt a korszellem értelmében, akkor én nem fogok mindenféle jöttment identitás zavarost ugyanezért ünnepelni, merthogy a gender kurzus felkapta őket.
2022. márc. 13. 14:32
 25/34 anonim ***** válasza:
64%

Meta

Hagyd, valszeg ő maga is ilyen és most elhitte, hogy ezzel nincs semmi gond:D

Persze, ha valaki nem ért vele egyet, akkor vergődik:D

2022. márc. 13. 14:42
 26/34 anonim ***** válasza:
54%

Nincs kollektív orvosi álláspont arról, hogy a nemi diszfóriától szenvedőket jobb-e zárt osztályon szedálni, mint biztosítani nekik a nemváltás feltételeit? Hol éltek?

Másold már be kérlek azt a szövegrészt tőlem, amelyikben állást foglalok azt illetően, hogy a nemi diszfória elváltozás-e vagy sem. Hazugság, hogy te csupán azt állítottad, hogy az. Ha erről lett volna szó, nem kötöttem volna beléd. Te azt állítottad, hogy be kéne zárni azt, aki nemi átalakító műtétet kérvényez/hajtat végre magán. A kettő között nem éppen árnyalatnyi különbség van. Az meg a másik nettó phaszság, hogy a depressziósokat lincselik. Egyre nyíltabb párbeszédek folynak a mentális betegségekről, egyre szélesebb körökben zajlik az azokat érintő destigmatizáció, sőt, már a romantizálásuk is, amiről bipoláris zavarral küzdőként bőven eleget tudnék mesélni. Soha életemben nem találkoztam olyannal, aki a transzneműséget ünnepelné, a(z egyéb) pszichés zavarokat meg mélységesen megvetné. Aki a depressziósokra köpköd, jellemzően a transzneműekre is. De nyilván nehéz bármiről is vitatkoztunk, ha a valóságészlelésetek minden ízében eltér az enyémtől.

2022. márc. 13. 15:05
 27/34 anonim ***** válasza:
75%

"Hagyd, valszeg ő maga is ilyen"

Milyen vagyok?

2022. márc. 13. 15:07
 28/34 anonim ***** válasza:
61%

“Te azt állítottad, hogy be kéne zárni azt, aki nemi átalakító műtétet kérvényez/hajtat végre magán.”

Szó sem volt kérvényezésről. Idézz pontosan, ha már rajtam számonkéred. :D

Kollektív álláspont a transzneműségről nincsen. Hogyan lenne? Más aspektusát látja ennek egy sebész és egy pszichológus.

Magyarországon élek, te talán nem? Vagy a francia közvélekedésből indulsz ki, nem egy átlag pestiből esetleg?

Ez az a kérdés, ami LMBTQ+ körökben is vitatott. Én régi vonalas vagyok és nem vagyok hajlandó minden másodkézből kapott új irányvonalas infót elfogadni. Nekem ez már sok.

2022. márc. 13. 15:11
 29/34 anonim ***** válasza:
75%

"Szó sem volt kérvényezésről."

Rendben, akkor hol húzod meg az önkényes határodat? Akinek még csak előjegyzése van műtétre, az normális, de aki már túlesett rajta, azt vigyék zártra? Őszintén kérdezem, nem tetted világossá. Szeretnék ráhangolódni erre a logikára.

"Kollektív álláspont a transzneműségről nincsen."

A transzneműség tág témakörén belül miről? A krízis kezelésének a legérdemesebb módjáról? Csak mert mi erről beszélgettünk eddig.

"Vagy a francia közvélekedésből indulsz ki, nem egy átlag pestiből esetleg?"

A nyugati társadalmak orvosi konszenzusából indulok ki, nem érdekel a közvélekedés.

"Ez az a kérdés, ami LMBTQ+ körökben is vitatott."

Messze nem általános, pláne nem LMBTQ+ körökben az a vélekedés, hogy zárt osztályra kell vinni az átoperáltakat, de ezzel biztosra veszem, hogy te magad is tisztában vagy, csak szeretnél normát gyártani az elképzelésedből.

2022. márc. 13. 15:47
 30/34 anonim ***** válasza:
61%
A saját normáimat nyilvánvalóan követem. Engem nem érdekel, hogy ki miben hisz, de van, amin én sem tudok, valamin pedig nem is fogok azért, hogy illeszkedjen az LMBTQ+ közösség csoportnormáihoz. Nem fogok minden állításukat szent igazságként hirdetni csak amiatt, mert a tagjuk vagyok. Tag vagyok, mint biszexuális, nem mint lelkes csoporttag. Örülök, ha békén hagynak ezzel a kérdéssel a sorstarsaim és a kívülállók is. Én a saját szexualitásomból nem csinálok hisztit, meg csinnadrattát. Antipatikus mindenki, aki igen. Ha egy mélykonzervatív agresszív heteró, ha egy hajtűdobáló transzi.
2022. márc. 13. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!