Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet túllenni a szexuális erőszakon?
Figyelt kérdés
Egy nagyon jó barátnőmet (lakótársam is, 23 éves lányok vagyunk) erőszakolták meg egy hónapja.
Feljelentés megvan, az az állat előzetesben, de a barátnőm még mindig nagyon szenved. Pszichológushoz jár, de azt mondja, semmit sem ér.
Ráadásul minden nap órákat áll a forró zuhany alatt, mintha le akarná mosni magáról ezt az egészet, de folyamatosan sír, hogy mocskosnak érzi magát.
Nem tudom, hogy segítsek neki...
2022. febr. 15. 23:14
1/33 anonim válasza:
Hallgasd meg ha beszélni szeretne, biztosítás arról hogy mellette állsz. Esetleg ha nyitott rá akkor próbáld meg kicsit kimozdítani otthonról valami közös programmal hogy ne forduljon nagyon magába, az ilyenkor fontos és sokat segít. Mást sajnos nem igazán tudsz. A pszichológus idővel biztosan fog segíteni és eredményeket elérni ha jó szakemberhez jár, de egy hónap semmire se elég. Kitartás neki és fontos hogy megőrizze a türelmet a terápiával kapcsolatban és beszéljen az érzéseiről
2/33 anonim válasza:
Engem is érintett a téma, én is 23 éves vagyok, annyi, hogy velem már 6 éve történt. Sajnos még mindig nem 100%-os a felépülés, a jelenlegi párkapcsolatom (4 éves, de vannak emiatt problémáink)... Körülbelül egy év volt nálam amíg nagyon magam alatt voltam, hiába kaptam segítséget. Fontos hogy mindig legyen mellette valaki, és hogy barátként a szép dolgokat mutasd neki a világból, szerezzen minél előbb új élményeket. Minél több új impulzus éri, annál hamarabb javul a lelki állapota. Minden nap egyél könnyebb lesz, de sajnos valószínűleg örökké "piszkosnak" érzi majd magát egy picikét:(
3/33 anonim válasza:
Váltson pszichológust, leginkább forduljon pszichiáterhez.
4/33 anonim válasza:
Egy hónap ilyen esetben semmi. Mi alapján döntötte el, hogy nem ér semmit? 1 hónap??? Ne vicceljünk. Terápiás szempontból az a másodperc töredéke.
5/33 A kérdező kommentje:
"Egy hónap ilyen esetben semmi. Mi alapján döntötte el, hogy nem ér semmit? 1 hónap???"
Ez az egész szilveszterkor történt, január közepe óta jár pszichológushoz. Én úgy érzem, egyre rosszabbul van.
2022. febr. 16. 00:01
6/33 anonim válasza:
Rosszabbul is lesz, ez szinte borítékolható volt. Miért lesz rosszul? Mert PTSD-je van valószínűleg, és a terapeuta ezt boncolgatja. Majd jobban lesz, még a depressziósok is rosszabbul lesznek a terápia elején. Mindenki. Mindenki azért megy oda, mert valami van, amit legszívesebben elfeledne, erre az a "szemét" terapeuta meg ott emlékezteti állandóan, ha mással nem is, csak azzal, hogy ott ül szemben. Ez normális.
7/33 anonim válasza:
Sajnos ez egy elég hosszú folyamat. :(
Támogató környezet nélkül pláne, de ennek mindenképp sok idő kell. Tapasztalat...
8/33 anonim válasza:
Nagyon el vagytok kenyeztetve ti nok. Ha evekig nem lennetek senkivel mert pl elutasitanak, orulnetek ha megeroszakolnanak, nem pedig traumakent erne titeket. En orulnek neki ha egy no megeroszakolna, nem traumakent fognam fel.
9/33 anonim válasza:
#8: te beteg vagy, konkrétan. Az erőszak semmilyen formában nem jó, nem megengedett és nem tolerálható.
10/33 anonim válasza:
#8 nagyon nem vagy normális, az ilyeneket ütném addig amíg még mozognak. Térjél már észhez, miket beszélsz? Biztos valami 40-es faszi vagy, akinek annyira kicsi a pöcse, hogy sose tudott senkit maga mellett tartani ezzel a viselkedéssel, most még el vagy keseredve évek óta...gusztustalan. Ha hiszel a karjában, nehogy következő életedben valami jó kis sittes banda berántson szende kis szösziként egy bokorba! Gondolkozzál már el! Az ilyenek miatt van ennyi szar a világban, mint te!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!