Hogy felejtsek el régi rossz dolgokat, aminek már nincs jelentősége?
Volt pl. egy munkám, aminek csak a felét fizették ki. Szerződést nem írtunk - azóta persze mindig írok. Kb. félévente egyszer eszembe szokott jutni, pedig már vagy 10 éve volt.
Sok hasonló kisebb bosszúság van az emlékeim között, amik néha eszembe jutnak, de tök fölösleges agyalni rajtuk, bárcsak sose jutnának eszembe.
Ti hogy kezelitek, ha eszetekbe jut valami hasonló rossz emlék? Mit lehet tenni ellene? (Azon kívül, hogy arra gondolok, amit megtanultam belőle.)
Köszi a tippeket! <3
Pontosan ezt: ,,arra gondolok, amit megtanultam belőle.".
Meg azzal nyugtatom magam, hogy tanulópénz volt, mindenki követ el hibákat, mindenki, ezek arra jók, hogy tanuljunk belőle. Jó esetben minél hamarabb elkövetjük a hibákat, egy kicsit bölcsebbek leszünk, mert talán azt a hibát nem fogjuk többet elkövetni (jó esetben). Persze, mindig jöhetnek újak, az élet ilyen. Ezért nem görcsölök rá arra ami már megtörtént. Inkább azzal foglalkozom, hogy mi lesz, nem azzal, hogy mi volt.
"Ne tekintgess hátrafelé, nem arra mész"
Vagyis hagyd magad mögött azokat a dolgokat, amiken nem tudsz változtatni már úgysem. Csak azokat "vidd magaddal tovább" ezekből, amiket most,vagy a jövőben tudsz belőle használni.
Ez tudatos erőfeszítést igényel eleinte, szólj rá önmagadra, hogy STOP! Ezzel nem bosszantom magam többet. És erővel gondolj másra.
Néhány alkalom után már könnyebben fog menni.
Ha újra és újra "agyalsz" ezeken, akkor sokkal többet ártanak, mint hogy pl 10 éve nem fizettek ki neked egy munkát, hiszen most, 10 év után is hatalmuk van feletted és "lehúznak" , csak most nem pénzzel....
Köszi a kedves és hasznos válaszokat.
Így fogok tenni - ha eszembe jut, arra gondolok majd amit tanultam belőle, majd elhessegetem a gondolatot. Előre nézek.
Hogy ne jusson mindig eszembe ahányszor fellépek az oldalra, ki is veszem a megfigyelt kérdéseim közül. Megkaptam a megfelelő válaszokat. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!