Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Ha katolikus vagy, te betartod...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha katolikus vagy, te betartod a szexualitásra vonatkozó törvényeket hited szerint? Ha nem tartod be, nincs a lelkedben ellentmondás ezek miatt?

Figyelt kérdés

Törvények:

házasság előtti szex tilalma,

maszturbáció tilalma,

orális szex tilalma,

teherbeesés elleni védekezés tilalma,

abortusz tilalma - nemi erőszak esetében, és várhatóan fogyatékkal élő gyermek születése esetében is,

homoszexualitás minden formájának tilalma,

+

csak gyereknemzés miatti szexuális érintkezés.

2021. aug. 25. 17:11
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
65%

30

No mesélj, mi az a sok amit ez neked elmond???

Szerelemből együtt lenni a párommal bűn?????? Mekkora hülye az aki ezt képes kiejteni a száján? És csodálkozik az egyház, hogy az emberek elfordulnak tőle??

2021. aug. 27. 15:32
 32/37 anonim ***** válasza:
25%

31

Normális esetben a kapcsolatnak megvan egy íve ami az ismerkedéstől indul, és a szexuális aktusban teljesedik be, ahonnan egy új élet kezdődhet.

Mi garantálja azt hogy együtt maradsz a szerelmeddel? Semmi...

A mai kor emberének 8-10 kapcsolata is lehet a házasságig. Hát én nem szeretnék próba baba lenni, akit csak úgy kipróbálnak. És szerintem férfiak sem akarnak olyan lányt, akit már többen felpróbáltak.

Annak szeretném odaadni a testem, akinek az egész életem.

És én azzal szeretnék házasságot kötni, akivel leélem az egész életem. És ezt nem szerelemből teszem, mert érzelmet nem tudok megígérni, hanem szeretetből, mert az egy tudatos döntés, hogy igen, elfogadlak mindig és mindenkor.

2021. aug. 27. 16:13
 33/37 anonim ***** válasza:
61%

32

Ha te így akarsz élni, hát élj. Ha találsz olyan hülyet aki elvesz feleségül csak úgy "zsákbamacska" módra. Van ilyen pasiban is, aki undorodik minden olyan nőtől akihez valaha már más is hozzányúlt. Ő is szűzen fog meghalni meg te is. De ez engem nem zavar, inkább az amit szóvá is tettem, csak nem arra válaszoltál. (Szerelemből együtt lenni a párommal bűn??)

2021. aug. 27. 17:12
 34/37 anonim ***** válasza:

Ha bárki innen levezetné Neked, hogy miért bűn, változtatnál-e bármit az életeden...?

Valószínűsítem, nem. Tehát nincs értelme szegény lánynak se bizonygatnia. Mert látszik, hogy ezt elkönyvelted magadban.

2021. aug. 28. 01:58
 35/37 anonim ***** válasza:
Az én életemen nem változtatna semmit. Csak nem gondolnám, hogy bárki is értelmesen meg tudná magyarázni vagy levezetni, hogy a szerelem bűn. Vagy az őszinte érzelmektől vezérelve szerelmeskedni bűn. Nekem van határozott véleményem, ezért kommentelek. De határozott véleménnyekkel lehet vitázni is. Te nem azt teszed mert szerinted nincs értelme, de akkor miért szólsz hozzá olyat ami nem viszi előre a párbeszédet? A kérdezőnek vélhetően lelkiismereti problémát okoz a vallásának és a vágyainak az összeegyeztetése, legalábbis a kérdés vége erre utal. Talán ha levezetnéd neki miért is bűn az ha szerelmes és ezt megéli, akkor jobb napja lesz...
2021. aug. 28. 12:48
 36/37 anonim ***** válasza:
ezen nagyon sokat gondolkodtam, hiszen pszichológiát tanulok, tehát az emberi szexualitás evolúciós hátteréről is csomót tanultam, stb. amiben biztos vagyok az az, h ahelyett, h "hogyan lehetek funkcionálisabb és hogyan szerethetném jobban felebarátim" azon agyal vki h maszturbáljon-e vagy szexeljen-e házasság előtt, az egy elég felszínes megközelítése a szentírásnak és a vallásnak. a maszturbáció és a szex is olyan dolgok, amik jobb emberré tehetnek téged, javítja a testedhez való viszonyt, szeretetre, intimitásra képes leszel, fejlődhet az empátia, stb., és én a mostani párkapcsolatomból azt is megértettem, hogy miért jó ha valaki házasságig nem létesít szexuális kapcsolatot, de nekem az életem nem így alakult, és sok más embernek nem így alakul az élete. na meg felteszem a kérdést - ki az, aki többet tesz saját magához és az Isten által alkotott világhoz, az aki a magánéletében csinál amit akar (és ezzel lehet hogy árt magának valóban, rosszul érzi magát a szexuális kapcsolatok miatt, árt annak, akivel ez megtörtént, stb.) de közben a közösségben ahol ő él egy segítőkész, jószándékú ember, olvassa rendszeresen a bibliát, véleménye van róla, vagy egy olyan személy, aki ugyan önmegtartóztató, de lenézi az embertársait, barátságtalan, felületesen ismeri a bibliát, és számára a vallás leginkább azt sugallja, hogy nem szexelhet, és ez így is marad? ráadásul ha valaki egy ilyen szabály szerint él úgy hogy nincs mögötte egy rendes elgondolás, egy cél amiért ilyet tesz, akkor nagyon könnyen belemegy egy pocsék házasságba, csak azért hogy valakivel lefeküdjön, ez meg a lehető legrosszabb megoldás.
2021. szept. 12. 02:27
 37/37 anonim ***** válasza:

A szüleim egy katolikus közösségben jöttek össze és én is voltam elsőáldozó, 2 évig tanultam hittant, táborban is voltam.

A világon semmiféle szexuális katolikus törvényről nem hallottam.

2022. okt. 31. 01:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!