Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha katolikus vagy, te betartod a szexualitásra vonatkozó törvényeket hited szerint? Ha nem tartod be, nincs a lelkedben ellentmondás ezek miatt?
Törvények:
házasság előtti szex tilalma,
maszturbáció tilalma,
orális szex tilalma,
teherbeesés elleni védekezés tilalma,
abortusz tilalma - nemi erőszak esetében, és várhatóan fogyatékkal élő gyermek születése esetében is,
homoszexualitás minden formájának tilalma,
+
csak gyereknemzés miatti szexuális érintkezés.
10-es sokféle felfogás értelmezés van. Köszönöm a tiedet.
Nekem még úgy tanították hogy csak gyermekáldás céljából.
Teherbeesés elleni védekezés pl. pesszárium spirál óvszer használat tiltása?
Ebből mi jön le indirekt módon?
Ha be lehetne tartani
Már 14 évesen férjhez kellett volna mennem h ne legyen házasságon kívuli szex az akkor 16 éves barátommal.
És amilyen termékeny vagyok fog.gátlas nélkul évente törtèno szules eseten ha 60 éves korukig szecelnek az emberek akkor 46 gyerekem lenne addig.
Azért azt szerintem nem szabad szem elől téveszteni, hogy nem is olyan régen már 18 éves korukra az emberek jó része házasságban élt. Így nyilván könnyebb volt "kibírni".
A másik, hogy szerintem napjainkban a szexuális aktus napi iparcikk lett. Sokak számára nincs nagy jelentősége.
Pedig szerintem a szexuális aktus két ember közötti szeretet kiteljesedése. Talán nem annyira rossz dolog a házasságig várni. Hisz akkor ott már van felelősségvállalás is a másikért.
Persze igen minden amit leírtál fogalmazhatunk úgy hogy tilos. De egyszer meg kellene a parancsokat úgy értelmezni, hogy értünk vannak.
Leg egyszerűbb példa: Ne ölj!
Elsősorban nem Neked tiltja az ölést, hanem az összes többi emberrel szemben védi a Te életed. És nyilván Te sem teszed meg velük, hisz Te sem szeretnéd, hogy Veled megtegyék.
A maszturbációról... nyilván az emberek jó része maszturbál, főleg a fiatalok, mikpr fedezik fel magukat. De gondoljunk bele így is mennyit csináljuk, hogy "tilos". Akkor ha nem lenne tiltva? És jól tudjuk, hogy túlzásba lehet vinni...
Összességében szerintem ezeknek meg van az értelmük csak le kell ülni végiggondolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!