Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha katolikus vagy, te betartod a szexualitásra vonatkozó törvényeket hited szerint? Ha nem tartod be, nincs a lelkedben ellentmondás ezek miatt?
Törvények:
házasság előtti szex tilalma,
maszturbáció tilalma,
orális szex tilalma,
teherbeesés elleni védekezés tilalma,
abortusz tilalma - nemi erőszak esetében, és várhatóan fogyatékkal élő gyermek születése esetében is,
homoszexualitás minden formájának tilalma,
+
csak gyereknemzés miatti szexuális érintkezés.
20-as vagyok. A lepontozáson nem lepődtem meg. A hozzászólásomat annak címeztem, aki azt mondta, szerencsére nem vallásos környezetben nőttem fel, és ezzel elítélt engem, valamint azokat, akik valamelyik felekezethez tartoznak.
Mindenkinek joga van hinni abban, amiben akar. Én katolikusként nem ítélem el sem azt, aki ateista, sem azt, aki más vallású, legyen az muzulmán vagy bármilyen más vallású.
Hiszek abban, hogy a mai világban is lehet Isten törvényei szerint élni, hiszen azok az emberekért vannak. Nekem csak annyi a kérésem, hogy fogadjuk el egymást és legyünk egymás iránt tisztelettel.
Én ezekkel a sorokkal búcsúzom a fórumtól.
Abba azért belegondoltatok hogy ha valaki sose házasodik akkor szűzen kell meghalnia. Nincs élettársi viszony és hasonlók.
Az hogy a házasság előtti szex tilalmát azzal magyarázzátok hogy azért volt ez a szabály mert hamarabb házasodtak az emberek, ahhoz az is hozzájár hogy 20-30 évvel kevesebbet éltek akkoriban az emberek és nagy volt a gyerekhalandóság, így időben kellett elkezdeni ahhoz hogy pl. 15 gyerekből 3-4 életben megélhesse a felnőtt kort. Sajnos. És 50 évesen simán meghaltak az emberek akkoriban.
#23 A papok kisfiúkkal szexelnek... hát igen sajnos vannak ilyenek, de nem mind.
De miért csak a papokat, az Egyházat szidjuk ilyen téren mindig.
Bele sem gondolunk mennyi, de mennyi családon belüli erőszak történik. Eleve sok az amiről tudunk és mennyivel több az amiről nem.
Tanárokról nem is beszélve
Miért nagyobb szó az ha egy pap követ el ilyet? Ők is EMBEREK. És nem, még véletlenül sem felmenteni szeretném őket, mert ilyet nem lehet csinálni...
Jó lenne ha nem csak a papok mocskos dolgait látnánk, mert nagyon meglepődnénk ha mindenkiről hirtelen minden kiderülne. És valószínű nem a papok lennének a legrosszabb emberek.
Az a baj, hogy de igen. Negatívan ítélted meg azt aki előtted szólt, te pedig minősítetted. A "Ki mint él, úgy ítél..." az előzmény figyelembevételével egyértelműen azt jelenti, hogy csakis az a helyes ahogy te élsz. Ez egyrészt szűklátókörű (mint az egyház), másrészt személyeskedés. Ellentétben az előtted szólóval, akinek a kommentje az én értelmezésem szerint az egyházi dogmák ellen irányult, nem pedig bármely hívő ember ellen. Te mégis személyes támadásnak vetted (.."és ezzel elítélt engem"...), nem hiába azonnal agresszió volt a válasz. Persze ez sem meglepő, a katolikus egyház a legkevésbé sem toleráns, mit várhatnánk az egyszerű báránytól a nyájban, ha a jó pásztor évszázadokig tizedelte az emberiséget a szimpla ostobaság (inkvizíció) és a más vallásúak (keresztes háborúk) miatt.
Búcsúzhatsz a fórumtól, nem fog hiányozni a hisztid...
#27 Igen, számtalan bűnt követtek el sajnos az Egyház tagjai az idők során. De ez nem meglepő, hisz emberek a tagjai. És hát, mi emberek nem vagyunk tökéletesek.
Nyilván az Egyház tagjai egyes dolgokat másképp értelmeznek. A papok között bizony vannak olyanok, akik a legkisebb bűn miatt a pokolra küldenek szinte, de nem általánosíthatunk. Bizony vannak igazi lelkipásztorok is, akik valóban Krisztus szeretetét és irgalmát közvetítik.
28
Az igazi lelkipásztor szerinti is parázna az a 18 éves lány és fiú akik őszintén szeretik egymást és szerelmeskednek? (De nem házasok)
Mert ha igen, akkor továbbra is haszontalan és értelmetlen az egész egyházasdi játék...
Hidd el teljesen mást fog mondani annak a fiúnak, aki szerelmeskedik a barátnőjével, akivel mondjuk egy éve kapcsolatban vannak, mint annak a fiúnak, aki minden héten másik lánnyal.
És igen, mindkét esetben bűnről beszélünk, de azért érezni, hogy van különbség.
De az nagyon sok mindent elmond, hogy legtöbbször ezt a témát feszegetjük. Mert kezdünk visszamenni ösztönlénybe, mikor a vágyaink, ösztöneink uralkodnak rajtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!