Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos a felháborodásom vagy nincs igazam?
23 éves koruk körül várnak gyűrűt 1 év kapcsolat után a diploma nélküli nők, 25-26 évesen a diplomások.
Az eljegyzési szándékot a férfiúnak kell szóba hoznia, ha van erre szándéka….
Egy nőnek nem kell rosszul érezni magát, ha azért szakít, mert egy év után nem jött szóba az eljegyzés. Ilyenkor joggal érezheti azt, hogy nem voltak vele barátjának tisztességes szándékai. Természetesen ilyenkor a szakítást nem szokták megindokolni!
Mindig is megvoltak a problémák ezzel a gyerekkel a kezdetek óta. Néha beszéltek(igaz elmondta rögtön vagy megmutatta a beszélgetést),ő el hívta a srácot a születésnapi bulijaba,a srác az ovebe. Néha rá irt a gyerek hogy mit csinál merre van,menjünk el (én meg exem) a munkahelyére meginni valamit. Volt egy félig kitörölt beszélgetés instan amit sose ertettem. Engem bezzeg letiltott mindenhonnét egy héttel szulwtesnapom előtt tehát meg egy köszöntést se várhatok lol. Azt nem értem miért nem tudta megmondani egyenesen hogy ez van beszélek vele vag massal,már nem érzem amit éreztem és kész. Ő volt az első barátnőm akitől próbáltam valoban békés módon elválni hisz egy év,sok sok emlék,meg egy millió dolgot megtettem érte(mind anyagilag mind lelkileg).
Aztán lezárja 5 mondattal SMS-ben,majd mástól tudom meg hogy együtt bulizott az ex dugopajtival. Ezek után tényleg nem tudom mit gondoljak. Legközelebb jobban megvalogatom kivel kezdek(mondjuk az eggyel ezelőtti után is ezt mondtam. Az elején mindig minden tökéletes -.-)
12.
A nő nem egy robot hogy ennyire könnyen általánosíts.
Haladt a kapcsolatuk. Össze akartak költözni az előtt pedig nem túl célszerű eljegyezni valakit mert sok kapcsolat itt bukik el. Nem tudnak együtt élni.
Az hogy még nem kaptam gyűrűt nem jogosít fel valakit hogy sms-ben szakítson. Ez egy ******* dolog.
Ha valakit csak így ott hagysz mert hogy letelt a 365 nap és még nem kaptam gyűrűt akkor azt nem is szereted. Ott jobb is hogy ha lelép de nem kell egy gyűrűre ráfogni.
Ezzel a lelépéssel az is a probléma hogy lehet pont következő nap kérte volna meg a srác.
De úgy alapból is ha szereted a másikat akkor nem lépsz le csak úgy egy ilyen indok miatt.
Nem tudom hogy te melyik évben élsz de ma már nem olyan fontos a házasság. Sokan össze házasodnak hogy ezzel is erősítsék a kapcsolatukat. De sokan vannak akik tökéletesen megvannak együtt enélkül hogy össze házasodtak volna.
Rengetegféle helyzet van, és rengetegféle kapcsolat. Vannak olyan párok akik együtt vannak 1 év után de még nem tudtak együtt tölteni 1 hónapot. Vannak akik pedig majd nem az egész évet együtt töltötték.
De ugyan ilyen módon az embereknél is vannak olyanok akik 2 hét után eljegyzik a másikat és ennek a nő is örül.
De olyanok is vannak ahol eltart akár évekig is hogy eljegyezze a pasi a nőt és a nő nem is igényli addig.
Sokféle ember és kapcsolat nem húzhatsz rá mindre egy ilyen sablont. Mindegyik halad a maga tempójával és eljegyzik a másikat mikor úgy érzik hogy eljött az ideje.
Igen előfordulhat hogy végül egy kapcsolat több év után is akár véget ér. De ott egyéb gond volt ami nem a gyűrű. Ha ők a te logikád szerint eljegyezték volna egymást akkor hopp még egy válás.
Ha a kérdező is eljegyezte volna az exét még mikor együtt lettek volna ha véletlen eljutottak volna az esküvőig akkor is csak annyit értek volna vele hogy lett volna még egy válás.
14eshez hozzátenném 12es ellenében:
Ha egy nőnek hiányzik a gyűrű, azt jelzi. Először finoman, aztán minden kétséget kizáróan. Ezutóbbi elég ciki tud lenni ("vegyél már el":D) de mindenesetre célravezető.
Szóval ha a gyűrűvel lett volna gond, a Kérdezőnek feltűnt volna:D
"....Bilincs, az Egyetlen!"
Kedves 14-es hozzászóló!
Igen, egy kicsit leegyszerűsítettem. Önbecsapás azoknak a nőknek, akiknek nem kérik meg a kezüket, nem vesznek feleségül, hogy ma már nem fontos a házasság. Azért, mert olyan “komoly kapcsolatra”, ahol csak pár évüket rabolják sikeresebb pasast kapnak. (Alkalmi szexre meg még sikeresebbet.)
16. (12.)
Egy kapcsolat komolyságát, hogy mennyire jól működik és hogy mennyi ideig tart azt egyáltalán nem az határozza meg hogy ők házasok-e vagy sem.
Neked valami nagyon rossz tapasztalatod lehet. De attól még hogy te ezt tapasztaltad attól még ez nem lesz igaz mindenkire.
Csak feltételezem hogy valami ezzel kapcsolatos tapasztalat miatt gondolkodsz így. Lehet hogy tévedek de ha igen akkor érdekelne hogy miért alakult ki ez a gondolkodás mód nálad.
14-es vagyok
Nős férfi vagyok, apa. Elég gondtalanul éltem 30-as éveim elejéig pár éves “komoly kapcsolatokban”, amikben elég sok szabadságot is megengedtem magamnak.
Mennyire van megbecsülve az a nő, aki pasasának pl. 7 éve élettársa, úgy hogy van két közös gyerekük, 5 évet otthon volt velük?
Válasz: Úgy hogy kb. szava sem lehet, mert ha szétmennek, akkor a kapcsolat alatti vagyongyarapodásból neki csak szerzéssel arányos rész jár neki, amibe a gyermeknevelést a bíróság nevetségesen alacsony értékkel számítja be. Persze akkor megy bele ebbe a kiszolgáltatott helyzetbe nő, ha pasasát szintje felettinek érzi.
Szép lenne ha így lenne. Egy ismerősöm hozzáment egy gazdag férfihez, tizenakárhány év együttlét alatt kb semmit nem dolgozott, gyerekük se volt. Mégis annyi pénzt ítéltek neki hogy továbbra sem kell dolgoznia, úgy, hogy évente vagy 5ször megy külföldre hetekre.
De ő hozzáment, nem csak élettárs lett!
Akkor pedig - ha csak házassági vagyonjogi szerződésben eltérően nem rendelkeztek - házastársi vagyonközösség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!