Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért van az a hamis, önfelmen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az a hamis, önfelmentő mítosz a túlsúlyos nők érvelésében, hogy a média teszi "manapság" "divattá" a vékony testalkatot, míg korábban úgymond pont a telt nő volt a szépségideál, csak ezt erőszakosan eltorzították a tévével és a reklámokkal?

Figyelt kérdés

Ez az állítás hamis.

Egy történelemtanárom mondta erről anno - hibásan -, hogy mindig az volt a szépségideál, ami a ritkát jelentette az adott korban, így amikor bőségben éltek az emberek, és elhíztak, akkor a karcsúság, és elekezdtek fűzőt viselni, míg amikor az elhízás volt ritka, és a jólétet mutatta, akkor pedig az volt a "szép". Csakhogy ez ez nem igaz. Mindig az az egy szerencsétlen, agyonhasznált példa van csak a willendorfi vénuszról ennek a hibás koncepciónak az alátámasztására, ami műtárgynak egyébként a hátterét, az eredetét sem tudjuk ma.

Ha visszatekintünk a századfordulóra, Auguste Rodin (1840-1917) megalkotta A csók című szoborkompozíciót az idealisztikus férfi-nő pár képével:

[link]

Vagy mégkorábbra, az 1700-as, 1800-as évekre, ekkoriban terjedt el a nők körében általánosan a fűző viselete, hogy minél vékonyabb derekuk legyen.

Ha mégkorábbra visszamegyünk, a középkorba, akkor a szépség és szerelem istennőjének megfestése (1484–1486) Botticelli által ekképp néz ki Vénusz születésében:

[link]

Menjünk még ennél is messzebb. Az ókorban Aphroditét (akinek személye egyezik Vénuszéval) így faragta meg a saját kora:

[link]

Sosem a szétfolyt háj volt a "szép". Tehát nem hamis felmentést, másra mutató felelősséget, magyarázatot kell találni arra, hogy továbbra se tegyen valaki semmit a saját egészsége érdekében. És főleg nem haragot, utálatot árasztani a társadalom felé azért, mert azt tekinti szépnek, ami egyébként bárki számára nyitott út (gondoljon bele mindenki, mennyivel szerencsésebb elhízott lányként, mintha például férfiként lenne alacsony, az önhibáján kívül állna, és tenni sem tuda ellene semmit). Ne mondja senki, hogy nem lehet, mert ha például L. Simon László így le tudott fogyni (azt mondva, miszerint hogyan mutasson példát a gyerekeinek, ha ő nem hagyja ott az utolsó sütit az asztalon):

[link]

Most:

[link]

Vagy Nagy István földművelésügyi miniszter:

[link]

Most

[link]

...akkor, ha ezek a koros emberek képesek erre, nem lehet senkinek kifogása.

2019. júl. 30. 17:23
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
Igen, biztos én vagyok a hülye, meg a másik két hozzászóló, aki szintén a te hülyeséged ellen érvelt. De szöveget sem tudsz értelmezni - és a test izomzatával sem vagy tisztában -, ellenben a személyeskedés az megy. Na jól van, vedd úgy, hogy igazad van mindenben is, rajtad kívül pedig mindenki hülye.
2019. júl. 30. 23:22
 22/44 A kérdező kommentje:

Bocsánat, de KONKRÉT, valós példát adtam egy 165 centis, 60 kilós testre. Ez után mi maradt még kérdésként tehát?

A bemutatott példák egyike sincsen még közelében sem a legutóbb mutatott alaknak.

Aki ezt tehát 158 centis testmagassággal egy 65 kilós alkatnak méri szemmel:

[link]

...az egyszerűen nem volt még bármilyen nőnemű személy közelében tartósan soha.

Az akkor is emeletes nagy, nyilvánvaló baromság marad, ha három, itteni gyakoris szűz fiú írja együtt.

Persze, lenne ennyi, még több is. Márványból, vagy gránitból. Ember esetén nem.

2019. júl. 30. 23:36
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
A válaszaidból ítélve kérdező téged megvezetett a barátnőd és tuti hogy nem 45 kiló hanem inkább 60-70 között, ha úgy néz ki mint a kedvenc linkelt képeden :D
2019. júl. 30. 23:43
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi vagyok, holnap reggelre megmarad-e a kérdés.... 🤔🤔🤔
2019. júl. 30. 23:45
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Tudatosan szelektálva nyilván belinkelhetsz egy minél előnytelenebb fotót egy olyan, 165 cm magas és 60+ kg testsúlyú nőről, aki nem igazán a csinos kategóriába tartozik, de én is mutathatok egyet, aki hasonló paraméterekkel rendelkezik, ha leragadunk a számoknál.

És ha van kedved, tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon a férfiak hány százalékának vonzóbb az a 45 kg körüli lány, akit belinkeltél, és hány százalékánál az, akinek a képét én mutatom meg arra példaként, hogy tud kinézni egy kb. 165 cm magas nő 60+ kg-mal.

[link]

[link]

2019. júl. 30. 23:58
 26/44 A kérdező kommentje:

"A válaszaidból ítélve kérdező téged megvezetett a barátnőd és tuti hogy nem 45 kiló hanem inkább 60-70 között, ha úgy néz ki mint a kedvenc linkelt képeden :D"

Együtt mértük meg a súlyunkat, úgyhogy ez is mellé ment.:)

"És ha van kedved, tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon a férfiak hány százalékának vonzóbb az a 45 kg körüli lány, akit belinkeltél, és hány százalékánál az, akinek a képét én mutatom meg arra példaként, hogy tud kinézni egy kb. 165 cm magas nő 60+ kg-mal."

Már bocsánat, de mit bizonyítasz azzal, hogy belinkelsz egy egyszerű google képkeresést, azzal a keresőszóval, hogy "belly dancer", és ennyi? Mitől lesz ez példa 165 centis, 60 kilós lány bemutatására? Mert te azt mondod? Én egy valós példát adtam, te pedig abszolút súlytalant.

Szabó Erika. 164 cm, 48 kg.

[link]

Lola. 163 cm, 47 kg.

[link]

Marketa Stroblova. 155 cm, 41 kg.

[link]

Folytassuk? Mind hazudnak? És mind összecsengően? Látom saját páromon is, hogy ez a valóság, márpedig a súlyunkat egymás jelenlétében, egymás szeme láttára mértük többször is.

Ez az egészséges, normál testalkat.

(Azt remélem tudod, hogy A csók szoborpárnál a képhez közelebbi, hosszú hajú szereplő a lány, nem a másik alak.)

Az a helyzet, hogy sosem volt még barátnőd, így nem is tudod felmérni, szemmel becsülni egy-egy alkat kg-ban kifejezett súlyát.

A testtömegindexes appokat pedig nők csinálták. A nőket irreálisan felfelé, a férfiak bosszúból mértéktelenül lefelé toezítja az ideális súly számolásánál.

Nekem egy ilyen app a magam 183 centimmel 75 kg-os ideális testsúlyúnak hozott ki, noha a negatív rekord 79 kg-nál már meg lehetett számolni a bordacsontjaimat, tehát nyilvánvalóan hülyeség ez.

Egy hivatalos egészségügyi mérés kapcsán azt mondták, a testmagasság utolsó két számjegye az ideális testsúly. Ez esetemben ugye 83 kg lenne. Na, ez már sokkal reálisabb. Most ezen kicsit túllógok, de ez volna a saját, helyesnek ítélt súlyom is.

Páromnak szintén valószerűtlen, 55 kg-ot adott ki jó testsúlynak, pedig az eddigi legnagyobb, 49 kg-os súlyánál már fel volt fúvódva az arca, és kigömbölyödött (én ekként nem láttam egyébként), tehát nyilvánvaló, hogy 55 kg már látványos túlsúly volna az ő esetében.

Vagyis ezt az appot egy frusztrált, súlyával elégedetlen, bosszúszomjas nő alkothatta meg talán, aki igen "engedékenyen" húzta meg - nyilván magához igazítva - a nő számára egészséges értéket (mondjuk ki: kövérre), míg a súlyproblémáktól nem gyötört, gonosz férfiak feletti csekély, de édes revansként, elérhetetlen, irreális szintre vitte a férfiaknak az ideális testsúlyt.

2019. júl. 31. 00:56
 27/44 A kérdező kommentje:
Egyébként már tényleg igencsak érdekelne, kik azok a 40 kg-os kilógó csontú lányok, akiket a média az állítás szerint tol.
2019. júl. 31. 01:12
 28/44 anonim ***** válasza:
87%

Azért azt figyelembe vetted, hogy a 158 centis barátnődet kiröhögné az a fajta modell szakma, amiről beszélnek itt neked? Nagyon alacsony, gyerekosztály méretű egy számára ideális testsúllyal!

170cm+ egy általános értelemben vett modell, de inkább az 180cm körüli lányokat vadásszák. Aki ehhez a magassághoz 48kg, az kórosan sovány és az életével játszik. 68-75kg a normál tartomány. Egy magas nőnek nem csak hosszabb a csontozata, hanem szélesebb is. Több bőr, több izom, na és majd csak ezt követi a zsír téma.

Akiket itt bőszen linkelgetsz, mind indoeurópai származásúak. Pl görögök is voltak akkorák, mint a skandinávok. 165-175cm a nők esetében. Ha 40-50kg között lettek volna a szélsőséges középkorban, megdöglenek. A szobron látható nő körülbelül 172cm és 65kg.

2019. júl. 31. 02:11
 29/44 anonim ***** válasza:

Távol álljon tőlem, hogy beszállnak a vitába, de számoljatok már a zsír-izom aránnyal is!

Ilyen minyon magasságokban nem vagyok jártas, de ugyanolyan testsúllyal, ugyanolyan magassággal az egyik csaj bombanő, míg a másik szétfolyik! Persze itt nem a szélsőségektől beszélünk.

Ideális: (testmagasság-100)*0,9

Ehhez képest +/- 10% esik az ideális tartományba. Persze itt is számít az izom aránya.

Ezektől lefelé, illetve felfelé további 10%-ra mondják azt, hogy még egészséges kategória, azalatt/fölött kórosan sovány, illetve elhízott.

Ez 160 cm magasságnál így néz ki:

Ideális 49-65, még egészséges 44-49, ill. 66-71.

Kórosan sovány: 44 alatt, elhízott 71 felett.

2019. júl. 31. 04:32
 30/44 anonim ***** válasza:

"Egy hivatalos egészségügyi mérés kapcsán azt mondták, a testmagasság utolsó két számjegye az ideális testsúly."

Ezek szerint a barátnőd ideális testsúly 58 kg, nem 45.

2019. júl. 31. 05:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!