Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Valaki használ Ocon Iub...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kata7230 kérdése:

Valaki használ Ocon Iub Rézgyöngy hormonmentes fogamzásgátló eszközt? Mi a véleményetek róla? Biztonságos? Okozz valamilyen problémát?

Figyelt kérdés
2018. jan. 25. 09:15
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
53%

13 hónapja van fent a gyöngy és imádom!!

Semmi problémám vele!!!

2020. febr. 4. 08:40
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

Nekem iub rézgyöngyöm van másfél éve és 1 hónapos terhes vagyok.

Nagyon hasznos, igénytelen eszköz de ha újra csinálhatnám tuti 3 havonta kontrollra járnék mert nem érzed ha kilökődik.

A cég nagyon aranyos és kapok ajándékba másikat viszont tudjátok ez nem annyira vigasztal majd abortusz közben.

Jó dolog a rézgyöngy de ésszel!

2020. febr. 22. 13:19
 53/60 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Valaki írja le, hogy pontosan mit jelent, hogy lelökődik/kilökődik?

Ezt arra mondjátok, hogy elmozdul? Vagy teljesen kiesik? Hogy lehet ezt észre venni?

Van aki azt írja semmit nem lehet érezni és így teherbe esik (#52) és van aki azt írja, hogy lehet érezni.. Mire kell figyelni?

2020. márc. 2. 18:07
 54/60 anonim válasza:
100%

Kedves utolsó! Én az alábbi videóból tudtam a legjobban elképzelni milyen komplikációk jöhetnek létre egy méhen belüli eszköznél.

[link]

Figyelni szerintem elég nehéz, sokan hosszabbnak érzik a kihúzószálat az eredetinél, én például egyáltalán nem tudom kitapintani olyan kicsire hagyta a doki, ezért én legalább félévente elmegyek egy kontrollra megnézetni, hogy jó helyen van-e. Illetve mi a párommal pluszban arra is figyelünk, hogy időben vegye ki az aktus végén. Jobb félni mint megijedni.

22/L

2020. márc. 3. 19:27
 55/60 anonim ***** válasza:
17%
Magándokinál tetessétek fel, olyannál akit az oldal ajánl és járjatok el sokszor kontrollra. Van aki érzi hogy elmozdul van aki nem. Ne izguljatok hogy terhesek lesztek mert minden!!!!!!!!! Fogamzásgátlóban benne van a rizikó. Persze most magam ellen is beszélek de örülök hogy ez a balszerencse velem történt meg és nem olyannal aki nem tudott volna felelős döntést hozni vagy nagyobb csapás lett colna neki mint nekem. (Az 52. válaszoló aki terhes lett spirál mellett)
2020. márc. 3. 21:06
 56/60 anonim válasza:
100%

Leírom én is a rézgyöngy sztorimat, hátha valakinek segít valamit a döntésében.

Szóval 22 éves vagyok, gyereket még nem szeretnénk, de úgy nagyjából 5 ev múlvára terveztük, így hát elkezdtünk védekezni a megszokott módszerekkel. Először persze gumival, ami hol jo volt hol nem. Büdös volt és akármennyi előjáték is volt a párom lekonyult tőle, én se úgy éreztem. Váltottunk a második legmegszokottabbra, jött a gyógyszer. El se tudom mondani mennyire rossz volt. Teljesen depressziós voltam tőle, kb 5 kilóval több mint előtte (nem a fogamzásgátló hizlalt, hanem olyan szinten vizesedtem hogy huhh), fájtak a végtagjaim, egyszerűen tökre kellemetlen volt. Utánanéztünk milyen opcióink vannak a megszokottakon túl. Hat őszintén teljesen elképedtem mennyire semmilyen opció nincs. :D De úgy próbálják eladni mintha rengeteg lenne... De mind ugyanazon az elven működik. Vagy

1, mechanikusan akadályozzák meg a spermát (aka gumi, spermicid, méhszájsapka) ->mind megbízhatatlan vagy

2, hormonokkal befolyásolják a termékenységed ->mindegy hogy progeszteron vagy kombi vagy mini tabletta ugyanazok a mellekhatasok vagy

3, spiral

4, vagy elkötés

Kicsit ódzkodtam a spiráltól, de gyakorlatilag nem maradt más megoldás. 2019 májusában tették fel (magánorvos, az életem is rábiznám) eléggé fájt de a még túlélhető kategória. Azzal küldött el hogy pihenjek pár napig, ellenőrizte a helyét minden rendben kontroll 1 hónap múlva. Még kifele menet odaszólt, hogy ne ijedjek meg, az első menstruáció furcsa lehet. Mondom oké. 3 napig elmondhatatlan fájdalmam volt, nem szültem még de ha ennél durvább a szülés nehéz dolgom lesz. (Menstruációm spirál előtt fájdalommentes volt, 5 napig tartott, teljesen normális mennyiségű, állagú, viszonylag szabályos ciklussal.) Az első hónapban összevissza görcsölgettem, azt mondta a doki ez normális, keresi a helyét a spirál. Elso menstruációm elkepesztő volt. De nem a jó értelemben. 14 (!!) napig tartott, borzasztó görcsökkel, és óránként kellett cserelnem a legnagyobb tampont. Azt hittem elvérzek és ezt holt komolyan momdom. De elmúlt. Aztán még a következő két hónap is ilyen volt, csak egyre "rövidebb" lett (10-8 nap). A random görcsölgetések megmaradtak utána is a ciklus bármelyik napján. Időközben le kellett belőle vágatni, mert a párom érezte együttlét közben. Alig akarta elmondani annyit szenvedtem már addigra ezzel az egésszel. Idözben kiköltöztünk külföldre. Menstruációm továbbra is olyan volt, mintha pisilném a vért és nem túlzok,illetve valószínűleg egy trambulinparkban szépen felcsúszott a spirál, nem éreztem többé a kihúzöszálst de holt biztos voltam az elképesztöen durva menstruáció miatt, hogy még ott van. Eltelt 6 hónap. Egyszer csak ciklus közepén elkepesztő fájdalmat éreztem, már marha ideges voltam, hogy mi van már megint ezzel a rézgyönggyel, nagyon remélem nem most lyukasztja át a méhem... 1 óráig tartott mozdulni se bírtam. Majd menstruáció előtt még egyszer volt ilyen. Megjött, megvizsgáltam magsm ugy a harmadik napon, hogy hátha érzek valsmi szokatlan, mert olyan volt mintha valami nyomná a méhszájam. És ott volt... Félig lógott ki az éppen nyitott méhszájamon. Épp péntek volt, szóval végigvártuk a hétvégét ami kellemetlen volt, mert végig nyomta a mehszajam. Hétfőn kivették mert teljesen elmozdult a helyéről, amitől szintén féltem, amúgy nem volt nagy dolog. Kicsit vicces is volt, kérte az orvos hogy köhögjek és közben kihúzta. kérdezték hogyan védekezünk utána, de a párom szinte rögtön mondta, hogy gumival. Nem akarja, hogy ezen még egyszer átmenjek... Maximum ha már van két gyerekünk és kisebb az esélye, hogy kilöki.

Szóval most gumival védekezünk, találtunk olyat ami mem büdös, nem latex alapú, a lekonyulásra meg mindig elmondom neki, hogy tökmindegy. Amíg kielégítő a szex, mindketten élvezzük és még orgazmus is van minek problémázzunk rajta. Hol megy hol nem, de tényleg nem érdekel már, a franc fog szenvedni ennyit még egyszer. Meg amúgy is ott a szája, keze, kreatívnak kell lenni. :D

Akinek nem löki ki a szervezete lehet, hogy bejön, nekem sajnos nem, illetve az is zavart hogy én egy aktív ember vagyok, szeretek mozogni , viszont keményebb edzésnél folyton elmozdult a spirál és véreztem is emiatt.

Egy próbát mindenképp megér, hátha Neked bejön, mert őszintén nincs annyi védekezési lehetőség, mint amiről prédikálnak és már azon sem csodálkozom, hogy ennyien "védekeznek" megszakítással...

2020. márc. 19. 11:56
 57/60 anonim válasza:
Halihó :) Én most állok a nagy választás előtt (rézgyöngy vagy Jaydess). Még nem szültem, egy éve használok hüvelygyűrűt,de az nem vált be. A hormonális fogamzásgátlás előtt a menstruációm kb 7 napos volt és sokszor fájdalmas, ezért a nődoki nem javasolja a rézgyöngyt (a hormonos "sima" spiráltól pedig félek). Hogyan tapasztaltátok, mennyire lett szabálytalan a menzeszetek? Mennyire kiszámítható mikor jön meg?
2021. febr. 28. 11:42
 58/60 anonim válasza:

49 válaszolótól kérdezném, hogy milyen gyogyszert kaptál?

Köszi előre is:)

2022. dec. 4. 11:16
 59/60 anonim válasza:

Sziasztok lanyok!

Nekem is fel lett teve a rezgyongy kb 1 hete. Nagyon fajt a felhelyezes, es a mensim azota is megvan, bar kezd gyengulni. Nekem egy problemam van, miutan nagyon fajt a felhelyezet nagyon felek a szextol. Tudnatok tanacsot adni, hogy mennyire szamitsak fajdalomra, lehetseges e hogy meguti a parom a mehem es faj? Valahogy ezt a felelmet el kene hesegetnem csak nem tudom hogyan :/

2023. dec. 10. 21:35
 60/60 anonim ***** válasza:
4 éve van fent a rézgyöngy és az égvilágon semmi problémám nincs vele. Ha szúrja a párod akkor a lehető legrövidebbre kell levágatni.
2023. dec. 11. 06:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!