Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki használ Ocon Iub Rézgyöngy hormonmentes fogamzásgátló eszközt? Mi a véleményetek róla? Biztonságos? Okozz valamilyen problémát?
Rézgyöngy akkora,mint egy kisebb karikagyűrű.
Spirál átlagosan 35mmx35mm
Rézgyöngy 15mm.
Nekem már egy teljes éve van rézgyöngyöm. Igyekszem röviden leírni a tapasztalataimat, de fordulatos a történet.
Nekem az óvszeren kívül semmi alternatíva nem létezett ez előtt, mert még nem szültem (Évekkel ezelőtt pl. egy spirál esetében tényleg feltétel volt, hogy csak szült nőnek teszik fel. Ma már nem feltétel, mások az eszközök is és már kezdünk tényleg megérkezni a 21. századba. Mára már csak a tévhit maradt meg ebből.) és azért sem használhattam semmi hormonos tablettát, gyűrűt stb. mert viszérproblémás családból származom, én magam is viszérproblémás vagyok.
Akkora felüdülés és könnyebség volt rengeteg óvszeres, macerás év után rátalálni erre az eszközre, hogy madarat lehetett volna velem fogatni! Olyan lett a szex a "szabadság" miatt, mint sosem volt még! :D
A felhelyezés fájt, igaz, csak két pillanatig, de addig iszonyatosan, valamint még egy dolog, amit sehol sem láttam eddig leírva: A formatartó szál, amire a rézgyöngyök fel vannak fűzve ugye a méh belsejében ugrik gömb alakúra amikor kitolják a felhelyező csőből. A fémnek, amikor összeugrik gömb alakúra, olyan hangja van, mint valami horror filmben. Nem hangos, hiszen belül van és az emberi test nyilván hangszigetel valamennyire, de ezt ilyesztő volt hallani, mert nem számítottam rá.
A felhelyezés nekem este 7-kor volt, hazamentem, próbáltam létezni, aludni, nem ment. 1600 mg ibuprofen (két szem "elefántölő" bogyó) sem segített a görcsökön. Nem úgy volt, ahogy írták, hogy olyan lesz, mint a mensis görcs, nálam sokkal fájdalmasabb volt. Ne nézzetek hülyének, de én felkaptam a tűsarkúmat és táncoltam majd' két órát, mert amíg mozogtam, addig egy miliméternyi fájdalmat sem éreztem. Utána elfáradtam és a fájdalomcsillapítók is elaltattak. Reggel felkeltem, nem éreztem semmit. Egy fél napot még pihentem a biztonság kedvéért, de fölösleges volt. Sosem fájt azóta sem. Nálam nem nagyon jelentkeztek azok a tünetek, amiket írtak lehetségesként: közti pecsételő vérzés, napokig tartó vérzés a felhelyezés után, görcsök szintén napokig... semmi ilyesmi. A menstruáció azóta egy kicsivel jobban fáj, de így sincs semmi extra. A kihúzószálat se lehet érezni.
A felhelyezést követő 6. hétben csekkolta a dokim hüvelyi ultrahanggal, minden tökéletes volt. Most voltam az egy éves ellenőrzésen, egybekötve a szokásos rákszűréssel. kilökődött a rézgyöngy és konkrétan a méhszájamban van. Kiesni ugye nem tud, attól a méhszáj azért zártabb, hogy egy másfél centis cucc átférjen rajta, de ott van. Elvileg nem perforált, nem ágyazódott be a szövetekbe, nagy gáz nincs, de műtéti úton kell eltávolítani. Ez egy negyed órás beavatkozás lesz, hysteroscopia a neve, nem vágnak, hüvelyen keresztül történik, de altatásban.
A dokival megegyeztünk, hogy amikor megműt és kiveszi, akkor rögtön fel is tesz egy újat. A magyarországi forgalmazó úgymond garanciálisan cseréli az eszközt ilyen esetben, nem kell újra kifizetnem.
Nem tudni a kilökődés okát, de ezt sosem tudni biztosan. Ritkán is fordul elő. Én úgy voltam/vagyok vele, hogy megér még egy próbát, mert egyáltalán nem biztos, hogy ismét kilökődik majd és nagyon szeretem ezt a szabadságot amit egy méhen belüli eszköz ad. A dokim szintén ezt tanácsolta még mielőtt bármit mondtam volna. Érdekes viszont, hogy ugye a 6. hetes ellenőrzés óta gyakorlatilag 10 hónap eltelt, ez alatt a 10 hónap alatt bármikor kilökődhetett, ezt nem lehet tudni. Az égvilágon semmit sem vettem észre, nem éreztem semmit. A kihúzószál is ugye felgyűrődött, így pont addig lóg, amennyire normál esetben is kell. Így viszont hogy nincs a helyén, nem véd a teherbeeséstől, én mégsem lettem terhes, mázlista vagyok.
Az én történetem ellenére ajánlom az eszközt, mert kényelmes, nem jár macerával, nincs benne hormon (Igaz nekem nincs saját tapasztalatom, de a tesómon és egyéb ismerőseimen látom, hogy elhíznak, csökken a libidó, számos mellékhatással jár a bevitt hormon, valamint ne felejtsük el azt sem, hogy szennyezi a környezetet, hiszen a vizelettel együtt az ivóvizünkbe is bekerülnek a hormonok, amit nem tudnak kiszűrni a víz tisztításakor.) Egyben drága kifizetni, főleg a magánorvos költségével együtt, de 5 évre leosztva ez egy meglehetősen olcsó alternatíva. Sokan vagyunk sok félék, tehát egyértelmű, hogy a rézgyöngy nem megfelelő mindenkinek (lehet kiderül a következő próbánál, hogy nekem sem), de keveseknek nem válik be és igen sok előnye van, tehát jó szívvel ajánlom!
Sziasztok,
én egy hónapja rakattam fel mensi alatt. Kicsit jobban görcsöltem után mint egyébként. Nkeme nem volt pecsételő vérzésem, de a következő mensi egy héttel hamarabb érkezett. Sokkal erőteljesebb mint eddig volt, bővebb vérzéssel és több görcsöléssel.
Egyébként nem érzem hogy bent lenne, jövőhéten megyek nőgyógyászhoz ellenőrzésre, meglátjuk hogy rendben van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!