Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki használ Ocon Iub Rézgyöngy hormonmentes fogamzásgátló eszközt? Mi a véleményetek róla? Biztonságos? Okozz valamilyen problémát?
Sziasztok! Nekem tegnap reggel tették fel. Borzasztóan kellemetlen volt a felhelyezése, pedig előtte vettem be fájdalomcsillapítót. Utána hazafele hánytam is, és fájt nagyon a hasam. Megittam egy flektort és pihentem. Délutánra már jól voltam, és ma sincs már semmi bajom. Júliusban megyek vissza ellenőrzésre, mert érdemes megvárni az első menstruációt. Addig még szerintem használni fogunk óvszert, nem kockáztatunk, mert nem tudhatom, hogy elmozdult-e, vagy bármi. Ami nagyon fontos, hogy tampont nem ajánlatos használni mellette (még ha az is írják, hogy lehet). Nekem eddig 24 óra alatt ezek a tapasztalataim. Most már semmim nem fáj, remélem így is marad, és remélem nem lökődik ki és minden rendben lesz. :)
21/L
Sziasztok!
Én 5 napja vagyok rézgyöngy "tulajdonos". Ezelőtt 4,5 évig szedtem fogamzásgátló tablettát. Hízás, depresszió, folyamatosan visszatérő hüvelygomba, libidó nulla, egyre jobban kirajzolódott bennem, hogy váltani akartam. Nekem a felhelyezés előtt egy órával be kellett, hogy vegyek egy fájdalomcsillapítót, így megittam egy flector port. A doki azt mondta, hogy olyan lesz a felhelyezés mint egy erős menstruációs görcs. Mivel a tabletta mellett soha nem voltak menstruációs görcseim, így elég kellemetlenül érintett és nem bírtam ki hang nélkül a felhelyezést. De szerencsére ez csak pár másodpercig tartott, szinte 2-3 perc alatt meg volt az egész procedúra. Az eset után ahogy kiértem a kocsiba rosszul lettem, szédültem, elöntött a melegség, a gyengeség és pár másodpercig el is ájultam. Aznap egész nap egyfolytában fájt az alhasam, flectorral se múlt el, de még így is tűrhető volt a fájdalom. Utólag belegondolva az ijedség és a félelem nagyobb volt mint ami valójában történt. Másnap már kevésbé fájt, csak reggel vettem be gyógyszert. Harmadnapra már szinte teljesen elmúlt a fájdalom. Nekem a mensi 5.napján helyezték fel, amikor már a vége felé voltam de azóta csak erősödött, rózsaszínesés barnás vérzésem van azóta is. Most ugyan nem használok tampont de az olvasottak alapján eléggé megijesztettetek, hogy sokan azzal rántottátok ki, mert én a következő mensikor azt szeretnék már használni újra.. Az én célom tehát a panaszok megszűnése, ami ha tényleg így lesz akkor nagyon boldog leszek és azt mondom, hogy megérte mindez!
Aki tud még írjon, mert biztos sokan vagyunk még kíváncsiak mások tapasztalataira is. Később én is jelentkezem! :)
21/L (nem szültem még)
Kedves utolsó!
A felhelyezés utáni első ciklustól használtam tampont, működött, viszont az 1 éves kontroll előtti menstruáció után éreztem hogy lényegesen hosszabb a kihúzószál. Nem tudom hogy attól lökődött e le hogy az a menstruációm kicsit görcsösebb volt mint addig, vagy amiatt görcsöltem mert megrántottam tamponnal és a méhnyakcsatornába csúszott.
Szóval tamponnal és intim kehellyel nagyon óvatosan!
Most fogom feltetetni másodszorra(a gyártó ingyenesen cseréli ha lelökődik) és abba hagyom a tampon használatot.
Sziasztok!
Én a második menstruációmon vagyok túl, mióta fenn van a gyöngy. A felhelyezés nálam is elég fájdalmas volt, mint itt már páran írták. Én fogamzásgátló után rögtön felrakattam az eszközt, ezért a ciklusom nem túl stabil, viszont semmi különösebb problémám nem volt. Felhelyezés után egy héttel visszamentem a nőgyógyászomhoz, mivel hosszabbnak éreztem a kihúzószálat mint addig. Eléggé megijedtem, hogy nincs a helyén, főleg mivel előtte nap voltunk együtt párommal. Szerencsére pont ugyan ott volt, mint felhelyezéskor, sehová nem mozdult. Azóta rendszeresen megijedtek, hogy hátha kijjebb csúszott és hosszabb a jelző szál. Ennek okán figyelem a saját termékenységem, és ettől függően szexelünk. Így nagyobb biztonságban érzem magam, de valószínűleg kérek nemsokára időpontot az orvosomhoz ellenőrzésre.
18L
Nekem először tavaly novemberbe helyezte fel az orvosom, a felhelyezés kicsit fájt, de aznap semmi bajom nem volt. Majd az azt követő 2-3napot végigszenvedtem, rettenetesen görcsölt a hasam, a vérzésem pedig kb. 10nap hosszúra húzódott. A doki azt mondta, hogy abban a ciklusban még kerüljem a tampont, így is tettem.
A következő vérzéskor viszont újra használni kezdtem.
Ééés kis időn belül elkezdtem hosszabbnak érezni a kihúzószálat, ám a január eleji kontrollon azt mondta az orvos, hogy igaz picit lejjebb van mint a felhelyezés utáni uh-n, de még mindog a gelyén van és hatásos.
Január végén pedig újra meglátogattam a dokit, mert a kihúzószál egyre csak lejjebb lett, le is kellett szedni.
Kaptam csereeszközt, május közepén lett felhelyezve, 2nap múlva megyek kontrollra. Ismét parázok, mert elég hosszúnak érzem a kihúzószálat, de nagyon remélem hogy a helyén marad, mert nagyon kényelmes az eszköz, és nem szeretnék visszatérni a fogamzásgátló tablettához, amit a 2 IUB között szedtem. 4hónapnyi adag egy életre elég volt belőle.
Sziasztok!
Nekem január végén került fel az eszköz altatásban, amúgy nem tudták volna felhelyezni az adottságaim miatt. Boldog voltam, végre túlestem a kisműtéten.
Sajnos attól a naptól utána nem voltam jól.
Az elején annyira rosszul voltam, hogy beugrottam a dokihoz, de csak az asszisztense volt mar ott, felírt catafalam-ot, szedjem, mert szarul nézek ki, menjek majd vissza a kúra után.
Sokan írtátok a rendszertelen vérzést, ez nálam a mai napig így van, talán mérséklődött egy év alatt. 10 nap most, régebben 4 nap volt.
Szerencsére durva görcsölések nincsenek már, de azóta beteges vagyok, elkapok nőgyógyászati betegségeket, bevérzett cisztám lett, húgyúti fertőzést nyeltem be, reumás ízületi gyulladás.
Ezeket korábban hírből sem ismertem.
Még folynak a kivizsgálások, gócvizsgálatok, Mr, és a többi....
Vagy egy nagyon szerencsétlen egybeesés vagy az én szervezetem nem reagálta jól le az eszközt, de előtte tényleg kutya bajom sem volt azon kívül, hogy 9 éve tünetmentes Crohn beteg vagyok, pont tegnap voltam gasztroenterologian ahol a tünetmentességem igazolták, nincs kiújulas.
Az utóbbi egy év nem alvása, kínlódása szörnyű szóval a gasztroenterologus javaslatára eltavolitattom az IUB eszközt a héten.
Korábban is szándékomban állt de a nőgyógyász lebeszélt róla, biztos nem az eszköz az ok.
Remélem hamarosan kiderül és tudok bővebbet írni, mi volt a bibi.
Előtte tapaszt használtam, imádtam, hatásos volt és nem volt semmi tünetek, kb egy évig használtam azt is, sajnos elvileg tárolási problema miatt kivonták a forgalomból... !!??
Nekem egy hétfői napon helyzeték fel a rézgyöngy spirált, borzasztóan fájt a felhelyezés alig bírtam ki, az hogy kellemetlen elég enyhe kifejezés. A felhelyezés pillanatától kezdve folyamatos nem szűnő görcsös hasi fájdalmaim lettek, másnapra már a derekam is nagyon fájt. Szülési fájáshoz tudnám hasonlítani. A vérzés sem csillapodott. Semmilyen fájdalomcsillapító nem segített. 72 órát bírtam ki utána levetettem. Utólag sajnálom, hogy nem jártam jobban utána ennek az eszköznek, mert ha tudom, hogy ezzel jár soha nem rakatom fel.
Összegezve, aki bírja a fájdalmat több napon, hónapon keresztül annak ajánlom, egyébként pedig senkinek!
Sziasztok!
42-es válaszoló vagyok.
Nekem 2019. májusában volt ugye a felhelyezés kb. 4 évnyi fogamzásgátló abbahagyása után rögtön. Aki a rézgyöngy mellett dönt szerintem azt is jobb ha tudja, hogy ezzel együtt azt is vállalja, hogy a menstruációja kicsit hosszabb és erőteljesebb lesz a normálisnál (úgy tudom a réz miatt van ez), nekem a fog.gátló mellett is 6 napos volt kb. (barnás és erős vérzéssel együtt számolva), most pedig 10-12 napig is van, hogy elhúzódik, illetve előfordul az is, hogy a köztes időben is egy egy pecsételő nap becsúszik. Erre a pecsételő vérzésre egyébként még nem tudom a választ, hogy a rézgyöngy miatt van-e, mert a tabletta abbahagyásával nálam PCO is kialakult és emiatt 40-50 naponta is jön meg, így lehet az okozza.
Én voltam 1 hónapos, 3 hónapos és 6 hónapos kontrollon is mert hiába próbáltam kinyomozni a jelzőszálat soha nem éreztem, de mind a 3 esetben megnyugtatott a doki ultrahang segítségével, hogy a rézgyöngy jó helyen van, a féléves vizsgálaton pedig hüvelyi kamerás felvétellel is megnéztük, hogy a jelzőszál vége igazából épp hogy kilátszik a méhnyakból így nem csodálkozom, hogy nem találtam. :D
Ezeken kívül semmilyen más panaszom nem fordult elő vele teljesen kényelmes, nem érzem, nem fáj, nem szúr én egyáltalán nem bántam meg, hogy feltetettem. :)
Ui.:Az elhúzódó vérzésre kaptam egy gyógyszert, még próbaidő alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!