Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Valaki használ Ocon Iub...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kata7230 kérdése:

Valaki használ Ocon Iub Rézgyöngy hormonmentes fogamzásgátló eszközt? Mi a véleményetek róla? Biztonságos? Okozz valamilyen problémát?

Figyelt kérdés
2018. jan. 25. 09:15
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
100%

14.valaszolo vagyok! Nekem Augusztus 24-én tettek fel és ma jott meg a menstruaciom, sokkal több mint szokott és sokkal sötétebb is! 12-én megyek vissza kontrollra, eddig igazabol minden rendben van,talan mintha a szexet nem elveznem annyira emiatt! Fajdalmaim szoktak lenni.

20/L

2018. szept. 30. 14:50
 22/60 Koletty ***** válasza:
100%

Április óta van fent (a felrakásos tapasztalataimat lásd a korábbi hozzászólásoknál). Első mensi nagyon sok volt és darabos, szédültem tőle, a második kevésbé darabos és már nem szédültem a harmadiknál már rendben volt minden ahogy azóta is rendben van. Mint fogamzásgátló nagyon jól működik. Az elején kicsit rázós a menstruáció de ha enyhülnek a problémák akkor csak jobb lesz. Én nagyon imádom.

20/L aki még nem szült

2018. okt. 16. 22:59
 23/60 anonim ***** válasza:
100%
Melyik orvost tudjátok ajánlani a felhelyezésre? Nála vettétek meg vagy megrendeltétek? Mennyibe került összesen? Előre is köszönöm!
2018. okt. 18. 19:21
 24/60 anonim válasza:
84%
A páromnak már volt spirál feltéve de nagyon szúrt pedig minimálisra volt visszavágva a kihúzószál. Ilyet tapasztaltatok? Ugyanolyan műanyag a szál mint a spirálnál?
2018. okt. 21. 10:31
 25/60 zso96 válasza:
100%
Sziasztok! Gondoltam én is megosztom veletek a tapasztalatiamat. Szeptember végén helyezték fel nekem a rézgyöngyöt. 22 éves vagyok, még nem szültem,kellemetlenségre azért számítottam, de nem ilyen mértékűre, sajnos nagyon fájt. Ezért javaslom, hogy aki érzékenyebb, inkább kérjen érzéstelenítést. A felhelyezés után még napokig erősen görcsöltem, a mozgás is nehezemre esett, és pecsételő vérzésem volt. Ezeket folyás követte, majd nyugalmas időszak. Amikor először próbáltam kitapintani a kihúzoszál végét, meglepődtem, hogy mennyire könnyen elérem, majd legközelebb már nem is találtam. A menzeszem pár nappal korábban jött meg, eleinte normális mennyiségű volt, nem is görcsöltem, majd a 4.5.6.napon erős vérzés jelentkezett, görcsöléssel. Most a 7.napon kezd elmúlni, furcsa fájdalmat még mindig érzek, de inkább a méhem fölött, körül. A kihúzószál végét hosszabbnak érzem, mint először, a tampon mélyebb felhelyezésekor pedig érzékeny. A párom távolléte miatt eddig nem próbáltuk, hogy fájdalmas-e a szex, vagy hogy őt zavarja-e a kihúzószál, de gyanítom, hogy igen. Hamarosan visszamegyek nőgyógyászhoz, aztán megírom a további tapasztalatokat.
2018. okt. 21. 14:04
 26/60 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

3 hónapja lesz fent a kicsike. Írtam már ide korábban is, a felhylezéssel tapasztalatnak. Én dr. Deli Balogh Ildikót ajánlom ( Tatabanyan és Győrben dolgozik) , nagyon aranyos.

Első menstruacióm iszonyatosan fájt és másfél óránként kellett cserélném. Második mentruaciomnal ugyanez a helyzet. Azt mondta az orvos, hogy az első menstruaccio a legmeghatározóbb, ha akkor nem esik ki akkor bent marad. :) nekem bent marad. A menstruaciot leszámítva ( amit remelem hogy jobb lesz ) minden rendben van.

A kihúzo szálat én is és a barátom is ereztuk. Aztán egyszer csak eltűnt. Az orvos általában 1 cm-t hagy. Ez volt a felhelyezes után egy hónappal . Azota minden rendben van, szuperul működik! Kezdem látni, hogy megérte a kezdetleges fajdalmakat😂

Az egyik barátnőm is ezt használja már egy éve kb. Neki altatasban helyeztek fel Budapesten, utána viszont neki is nagyon görcsölt a hasa. Neki is szuperul működik.

20/L

2018. nov. 5. 18:14
 27/60 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Nekem tegnap helyezték fel. Elmondom, hogy miért döntöttem a rézgyöngy mellett: 20 éves korom óta, kihagyásokkal ugyan (1 év, fél év, volt h 1,5 év szünetekkel, ha nem volt kapcsolatom) hormonális fogamzásgátlót szedtem. Egyik sem vált be soha hosszútávon, volt h a ciklusom rövidült meg, volt hogy híztam, a libidóm szinte mindegyiktől csökkent. Így hat tavaly a hormonmentes.hu termékeivel ismerkedtem meg, femcap (ezt soha nem tudtam használni mert nem tudtam felhelyezni) és caya gél. Ezután év elején visszatértem a hormonális fogamzásgátlóhoz, a hüvelygyűrűhöz. Ez volt életem legrosszabb döntése. Tudni kell hogy 6 éve jelezte felém az orvosom h mehszáj sebem van, de ne foglalkozzak vele (a mehszajseb kialakulásában nagy szerepe van a hormonális fogamzasgatlonak, ezt az orvosom is elmondta) Hat kellett volna. Ugyanis a hüvelygyűrű miatt teljesen begyulladt, egészen most októberig, mint kiderült, folyamatosan gyulladást tartott fenn a szervezetemben és a candida is fantasztikusan érezte magát a legyengült szervezetemben. Annyira kihatással volt az életemre ez, hogy a munkákra se tudtam már rendesen koncentrálni. 3 orvosnál jártam ez idő alatt, teljesen tönkrement a hüvelyfloram. Majd elmentem Dr. Reszler Beátához. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Ő októberben a meleg hurkos megoldással megműtötte a mehszajsebem ami sikeresen el is múlt (lekopogom). Vele egyeztettem a spirál lehetőségéről, mert soha többet nem vagyok hajlandó hormonális fogamzásgátló eszközt használni. Annyit tudni kell, hogy júniusban abbahagytam a hüvelygyűrű használatát és Caya passzáriumot használtunk, ami eleinte jó volt, de sajnos nem sokáig, visszajött a candida. A rézgyöngyrol is kérdeztem az orvosom, elmondta részletesen mi a kilonbseg a hormonos spirál és ezek között, végül a rézgyöngy mellett döntöttem. Tegnap helyezte fel. Hat mit ne mondjak, soha nem voltak menstruacios görcseim, így hat eléggé kellemetlen volt, még nem szültem és hamarosan 30 leszek. Miután felhelyezte ellenőrizte ultrahanggal, hogy jó helyen van -e, mindent rendben talált. Utána gorcsolgettem, és mivel nem vagyok ehhez hozzászokva be kellett vennem egy fájdalomcsillapítót. Este újra éreztem, de lazán tudtam tőle aludni, a jelzőszálat is kitapintottam, féltem hogy rövid, bár azt mondta hosszabbra hagyja :) a mehszajam kicsit be volt este dagadva úgy h valószínű azért érzem rövidebbek. Ma nagyon minimális fájdalmat érzek, a menstruaciom kicsit enyhébb, sőt nagyon gyenge lett, pedig tegnap volt a 2. Nap és brutal erős volt. Élesben még nem használtuk, kb 2 hét múlva visszamegyek kontrollra aztán az 1. menstruaciom után is. Remelem minden oké lesz, írok majd az újabb tapasztalatokról! Azt gondolom, mindenkinek másképpen reagál a szervezete mindenre, viszont ennek az eszköznek tényleg több az előnye mint a hátránya, és az én esetemben pl a hormonális fogamzásgátlás szinte teljesen tönkretette az életem. Akiknek nincs tünete velük, akkor sem biztos h minden oké, mert nagyon sok olyan problémát okoznak, amire lehet nem is gondolunk, csak később derülnek ki. Remelem minden oké lesz a rézgyönggyel :) aki gondolkodik rajta ne habozzon, egy próbát megér. Ha netán ne adj isten nekem kilökődik, akkor sem pénzkidobásként fogom majd fel, de nagyon remelem nem történik ez meg :)
2018. nov. 24. 10:08
 28/60 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

A rézgyöngynek van "méretezése", mert én az oldalukon egy 15mm jelzést lattam. Itt voszont olvastam a hsz között, hogy van modi stb...

Köszi!

2018. dec. 26. 19:37
 29/60 anonim válasza:
Midi akart lenni.
2018. dec. 26. 19:38
 30/60 anonim ***** válasza:
85%

Sziasztok.

Érdeklődnék a Rézgyöngy tapasztalataitokkal kapcsolatban.látom régebbi a poszt,biztosan azóta vannak tapasztalatok.írjatok legyetek szívesek.én január elején rakatom fel.

2018. dec. 27. 10:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!