Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit tegyek? Váltsak fogamzságá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Váltsak fogamzságátlót, vagy mostmár életünk végéig óvszert kell huzni?

Figyelt kérdés
az a helyzet, h már kipróbáltam 2 fogamzasgatlot, de a 8-9. hónap körül erős fejfájások jelentkeztek. maradt még a yasminelle, amit legutobb kiirt az orvos, de akkor választhattam 2 gyogyszer közül. szerintetek vállaljam be ezt?
2010. ápr. 20. 13:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát nemtudom :S Rá is van írva a betegtájékoztatóra h migrénesek ne szedjék, vagy fejfájósok, mert súlyosbítja a tüneteket. A nővéremnek pl. ezért kellett abbahagynia. De ez attól is függ h mennyi idős vagy, mert bizonyos kor felett már nem ajánlott a gyógyszer használata.
2010. ápr. 20. 13:13
 2/15 anonim ***** válasza:
hormonvizsgálat és megfelelő tabletta
2010. ápr. 20. 13:13
 3/15 A kérdező kommentje:
ehh, nálunk nem csinálnak hormonvizsgálatot. 20 vok, amugy.
2010. ápr. 20. 13:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Miket szedtél idáig? Mert ha nem alacsony hormontartalmút, akkor lehet, hogy azért fájt tőle a fejed. A Yasminelle alacsony hormontartalmú, tehát nem okozna semmit sem, ha szednéd. Ha biztos válaszra szeretnél menni akkor: www.fokuszbanano.hu 13:13-as
2010. ápr. 20. 20:17
 5/15 A kérdező kommentje:
persze, alacsony hormontartalmuakat. de akkor meg nem vagom, h mi volt a gond. :S
2010. ápr. 20. 22:58
 6/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tényleg nem bírja a szervezeted a fogamzásgátlót, ha ennyire fáj tőle a fejed. Nekem is szokott, de az nagyon enyhe, hamar elmúlik. Az is sokat számít, hogy migrénes-e, vagy tenziós a fejfájásod. Ha az utóbbi, akkor lehet, hogy csak erősebb fájdalomcsillapítót kéne szedned( Cataflam, Voltaren, Flector-por), rendszeresen gyógyteát inni(Cickafark,kamilla,zsurló), napi 2-3l folyadékot inni, és sokat mozogni, Próbáld ki így, ezekkel a módszerekkel, hátha beválik. Ha migrénes a fejfájásod( fekete foltokat látsz, hánysz, nem bírsz mozdulni sem, csak az egyik oldalon fáj a fejed), akkor végleg el kell hagyni a hormonális fogamzásgátlást.
2010. ápr. 21. 12:18
 7/15 anonim ***** válasza:

kérd akkor a hormonvizsgálatot, ha magától nem jut eszébe

amúgy meg esetleg válthatsz egyfázisú tablettáról 3fázisúra, nekem az segített a migrén mérséklésében

2010. ápr. 21. 12:21
 8/15 A kérdező kommentje:
nem, nem látok fekete foltokat, meg stb. amugy azt hiszem, h nálunk nem is csinalnak hormonvizsgalatot.
2010. ápr. 21. 12:27
 9/15 anonim ***** válasza:
hát nekem sajna a gombával volt ilyen bajom, és mióta nem szedem a tabit jobb. sztem próbáld ki hogy tartsz szünetet és inkább gyűrűt használj.
2010. ápr. 21. 15:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Akkor sztem csak sima tenziós fejfájásod van, ami még a kezelhetőbb eset. Amit írtam, szedd(vagyis próbáld meg) azokat a fájdalomcsillapítókat szedni, pihenj, ha úgy van időd, mozogj többet, és igyál sokat. Amúgy mikor jelentkeznek a fejfájások? Mert ha akkor amikor a 7 napos szünetben vagy, akkor olyan nekem is szokott lenni. Lecsökken a szervezetben az ösztrogén :/, emiatt van.
2010. ápr. 21. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!