Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Komplikált a kérdés. De a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komplikált a kérdés. De a lényege, hogy lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Szóval kb. 2 hete voltam nőgyógyásznál, mert a barátommal nem védekeztünk és egy új 5 napig beszedhető eseményutáni tablettát írt fel. Bevettem és meg is voltak a mellékhatásai rendesen. Hányás 2 napig,remegés stb. Későbbiekben a menstruációmra is kihatással volt, ugyanis nagyon sok vér távozott belőlem legalább 4 napig és 1.5 hétig menstruáltam. Irattam fel fogamzásgátló tablettát is, amit tegnap előtt el is kezdtem szedni, még tartott a menstruációm. Tegnap viszont már egyáltalán nem véreztem, és együtt voltunk a barátommal. A baj csak az, hogy még azt mi sem tudjuk, hogy miért de néha úgy elélvez, hogy nem is érzi. (jó adag spermiummal) És tegnap is ez történt, szóval a kérdésem az, hogy az ilyen erős eseményutáni tabletta kihatásai + a fogamzásgátló szedése (2bogyó eddig) megakadályozhatták-e a beágyazódást?. Nagyon fontos lenne tudnom, hogy ki mit gondol róla. Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. márc. 10. 16:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
TLDR, alap h terhi vagy, itt mindenki az.
2010. márc. 10. 17:24
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

éncsak azt nem értem, ha a pasid nemis érzi h mikor megy el, akkor hogy vállalhatod be azt h megszakítással szexeltek?

az eseményi utáni tabletta köztudott h csak 72 órán belül véd. azaz 3 napon belül. hiába vetted be mondjuk a 3. napon, a 4. napon már lehetsz terhes, az nem foggátló h a további napokban is véd.

mégegy dolog. a foggátlót nem az eseményi utáni tablettás vérzésedkor kellett volna elkezdeni, hanem a természetes vérzésedkor. a tabletta után vérzés ugyanis mesterséges, a tabletta idézi elő, az nem olyan igazi menzesz. jobb lett volna ha megvárod a következőt, ami már magától jön meg. írtad h a foggátlót nem a menzeszed első napján kezdted el szedni. na mármost azt tudni kell h a foggátló csak akkor véd az els szemtől, ha azt a menzeszed első napján vetted be. amennyiben nem az első napon, úgy egy hónapig NEM VAGY VÉDETT!!!!

na ezeket összevetve, kb semmmit sem csináltál úgy ahogyan kéne ahhoz h kilehessen jelenteni, h nem eshetsz teherbe, úgyhogy: igen, akár teherbe is eshetsz, de legfőképp azért, mert nem vártad ki az egy hónapot, amíg védettséget ad a tabletta.

2010. márc. 10. 17:55
 13/26 A kérdező kommentje:
A menstruációm 6.napján kezdtem el szedni mert megkéstem bizonyos okok miatt! Örömmel látom, hogy vannak még olyan emberek akik úgy kommentálnak, hogy legalább csekély mennyiségben felvilágosultak és a segíteni akarás lebeg a szemük előtt. VAN 5 napig beszedhető eseményutáni tabletta.Ellaone a neve és magyar leirás az interneten csak PDF fájlban van(ha esetleg valakit érdekel). Ráadásként, nem vagyok naív, mert csak észreveszem ha a barátom elélvez, ugyanis ÉN tudom, mert látom rajta, Én élek szexuális életet vele több mint 2 hónapja és sajnos az elmúlt 3 hétben jelentkeztek ezek a tünetei. Sajnálatos, hogy ilyen emberek vannak akik ilyenekkel dobálóznak, hogy még babával kéne játszanom. Erről nem tehetek se Én, se a barátom mivel még nem volt ilyen tapasztalatom fiúval, hogy nem érezte volna, hogy elmegy. Ma voltam nőgyógyásznál, mert itt javarészt cinikus emberek vannak. Sajnos megint 72 órásra lesz szükségem. Elmondtam a dokinak, hogy hogy kezdtem el szedni a gyógyszert nem látott semmi kivetni valót benne. Bámulatos, hogy egyesek akik még doktorátussal sem rendelkeznek milyen kifinomultsággal tudnak mások felett ítélkezni. Az vesse rám az első követ aki nem volt még felelőtlen egyszer sem az életében akármilyen téren! Ugyanis bevallom a második gyógyszert felelőtlenségem miatt kell bevennem. Utóirat: 18 éves lány vagyok 3 éves szexuális tapasztalattal a hátam mögött, és 2 hete kellett bevennem az első sürgösségim. Gratulálok a lealázó kommentekhez és biztosíthatok mindenkit, hogy az ilyen emberek miatt tart ott a társadalmunk ahol!. Üdv. 18 L.
2010. márc. 10. 19:32
 14/26 anonim ***** válasza:

nem olvastam el az összes kommentárt, de még te vagy felháborodva? Nem gondoltad a 18 éves fejeddel, hogy el kéne olvasni a tabletta betegtájékoztatóját?Menstruáció első napján kell bevenni(általában!)és még akkor is 1 hónap a biztonság kedvéért..

Ha 3 éve élsz nemi életet, nem értem hogy lehetsz ilyen felelőtlen.

Tudod te egyáltalán, hogy mekkora hormonbombának teszed ki a szervezeted? 2 eseményutánival meg fogamzásgátlóval ??

17 L

2010. márc. 10. 20:01
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

"az ilyen emberek miatt tart ott a társadalmunk ahol!"

Az ilyen emberek és közted két jelentős különbség van: 1. a nyersebb stílusuk is szalonképesebb a tiednél, és 2. a neuronjaik gyorsabbnak bizonyultak a hormonrendszerüknél, argh

2010. márc. 10. 20:08
 16/26 anonim ***** válasza:

Lehet, h 18 éves vagy, és hogy már 3 éve élsz szexuális életet, de az még nem jelenti azt, h felelősségteljes vagy!

Ha az lennél, akkor tudhatnád, h csak a szerencsédnek köszönhető, h eddig nem lettél terhes, ugyanis a megszakításos védekezés kb olyan, mintha nem is lenne. Azt is tudnod kéne, h hogyan hatnak a fogamzásgátlók, hogyan kell szedni őket! Minden tájékoztatóban benne van, h ha az 5napon kezded szedni, akkor 1 hónapig kiegészítő védekezést kell alkalmazni!

Szóval itt nem egy balesetről van szó! Nem kiszakadt a gumi, hanem szándékosan kockáztattatok! Akkor ne háborodj fel, ha utólag siránkozol, és jól letolnak emiatt!

2010. márc. 10. 20:10
 17/26 anonim ***** válasza:

"Elmondtam a dokinak, hogy hogy kezdtem el szedni a gyógyszert nem látott semmi kivetni valót benne."

Érdekes doki!Azt nem mondta,hogy ha a mensi 6.napján veszed be (ez amúgy abszurd),akkor mellette 1 hónapig kötelező a gumi vagy bármilyen más nem hormonális védekezési módszer? Komolyan rábólintott az orvosod arra,hogy jól van,itt a 72 órás,aztán bevetted csak úgy a foggátlót,aztán újra 72 órás és nem szólt rá semmit?Mégcsak csúnyán se nézett? Most nem lennék a szervezeted helyében,ennyi hormon egy elefántnak is sok. :(

2010. márc. 10. 20:13
 18/26 A kérdező kommentje:
Nem tehetek róla. Muszáj lesz bevennem ezt a tablettát is. Vitába már nem szállok itt senkivel. Hálistennek csak kommentelők vagytok és kész.
2010. márc. 10. 20:34
 19/26 anonim ***** válasza:
89%

Mi a fenének kérdezel,ha utána nem tetszik,hogy kommenteket kapsz?

"Nem tehetek róla" De tehetsz!

Vitába szállni pedig csak azzal lehet,akinek vannak érvei és meg van győződve az igazáról.A hülyeségre én sem kezdenék el vitatkozni.

2010. márc. 10. 20:55
 20/26 anonim ***** válasza:
88%

Azért meglepő, hogy 2 hét alatt két esemény utánit egyáltalán felírnak (vagy most másik orvossal íratod fel? Ez esetben szólj neki, hogy már 2 hete vettél be egyet!), mert általában pár hónapnak el kell telnie...

Gondolom, hogy már sokan lecs.sztek, ezért én nem írom le megégyszer azt, amit a többiek.

De azt kiemelem, hogy a megszakításos "védekezés" (nem véletlenül van idézőjelben!) nem más, mint orosz rulett, és akik ezt használják, azoknak a 68%-a 3 éven belül teherbe esik.

A következő kérdésed elébe is megyek, amit pár hónap múlva tennél fel, ha így folytatod: az abortusz 28-35 ezer Ft között van.

2010. márc. 10. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!