Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek túlzás ha szedek fogamzásgátlót tablettát de én emellett szeretném ha óvszerrel is védekeznénk? 19/L
Inkább legyél óvatos, minthogy tönkretedd az életedet.
Szerintem dicséretes dolog, hogy ennyire foglalkozol vele.
Manapság ez ritka.
És amúgy is, vannak olyan részei a dolognak, amihez nem kell óvszer [:P ;)], és akkor kárpótolhatod szegényt a sérelmek miatt. :)
És sokkal jobb úgy csinálni, hogy biztosra mész, nem aggódsz amiatt, hogy mi lehet belőle. Jobban el tudod engedni magad.
És sosem lehetsz biztos benne, hogy a tabi tényleg hat, meg, hogy az óvszernél a hatásosság 99%-ába tartozol bele, nem az "Így jártál!" 1%-ba, de a kettő kombója tuti siker.
De azért néha, amikor azok az időszakok vannak, amikor a legkisebb a teherbe esés veszélye (menstruáció után pár nappal, vagy előtte kb egy héttel), szerintem lazíthattok a rendszeren :)
Üdvözlöm a barátodat! :)
Veró
Már megbocsáss, 03-14 13:52, de a gombát csak tünetmentesíteni lehet. Ha az egyszer bejutott, az ott is marad, nem megy sehova. Kapsz egy antibiotikumos kezelést, vagy valamiért legyengül a szervezeted, és kezdhetsz megint vakarózni! Eléggé kellemetlen lehet. Nem szeretnék intim helyre gombát kapni... A hideg ráz a gondolatra...
Tudom, hogy csúnya dolog a kommentekre válaszolni, de a kérdésre már megtettem :)
Veró voltam, megint :)
Kedves utolsó! Szerinted akinek egyszer volt gombás fertőzése (3 nőből 2) az egész életében vakarózik? :) Ugyanmár... Mindenki használjon élete végéig gumit? Butaság, az első gombás fertőzéseket leggyakrabban strandon szedik össze az emberek és nem gondolod komolyan,hogy életük végééig vakaróznak? Előbb utóbb kiújulhat, ez tény, de akármilyen higiénikusan is élsz, akkoris összeszedheted, nem kell ehhez koszosnak lenned, vagy nyilvános WC-n üldögélned. A legprecízebb embereknél is előfordul. Szóval a gombát lehet kezelni, mint mondtam legalább 3 legfeljebb 10 nap alatt kezelhető. Mihelyst a beteg és a partnere is orvosilag megállapítottan gyógyult, a szexuális életet lehet óvszer nélkül folytatni.
Kedves kérdező! A kapcsolat tönkremenését úgy értettem, hogy a túlzásba vitt védekezés árthat. Most komolyan mondom. Ha férfi lennék és a barátnőm olyanokat gondolna rólam, hogy én megfertőzöm valamivel, ezért óvszert használunk, hát elmenne a kedvem a dologtól. Persze az más, ha nem szedne fogamzásgátlót, akkor jogos az óvszer, de szedi a fogamzásgátlót és fél attól, hogy beteg lesz a partnerétől, akiben megbízik, hát ... Ha pedig ennyire megbízhatatlan a párod, akkor a kedvéért ne szedj hormonokat! Feleslegesen bombázod vele a szervezetedet, ha nem mersz egyéb védekezés nélkül szexuális kapcsolatot létesíteni vele. Az óvszer bőven elég védelmet nyújt. Amennyiben nem szakad ki 100%-os védelem. Ha pedig kiszakad, azt észreveszitek.
Szerintem mivel az óvszer úgy is véd, hiába tűröd a tabletta esetleges mellékhatásait. Ezek persze lehetnek rosszak is, mint pl. pszichológiai, vagy jók, mint a ciklus kiszámíthatósága, és az ezzel kapcsolatos gondok enyhülése.
Mivel már mind a kettőt folyamatosan használod, ezért neked kéne tudni válaszolni arra a kérdésre, hogy szeretnéd-e valamelyiket elhagyni. Szerintem ha valamelyik zavar, akkor mindenképpen túlzás a kettő, de ha nem, akkor szerencsés vagy, hogy egyikkel sincs gondod.
Extra: Rövidebb kapcsolatokra midnenképp óvszer kell, mert az a nemibetegség ellen is véd, de itt ugye nem ez a helytzet.
Kedves 11:12!
Nem azt mondtam, hogy egész életében vakarózni fog, még akkor se, ha szerinted igen. Annyi, hogy nem irtható ki, és nem kell hozzá sok, hogy újra előjöjjenek a tünetek. Persze, pár nap alatt el lehet ezeket tüntetni, de a gomba ott maradd. Nézz utána, ha nem hiszed el!
Nem veszélyes, csak kellemetlen. Neked legyen igazad!
Annál jobb, ha csak feleslegesen ijesztgettem a polgárokat. :)
Veró, megint... :)
Igen, óriási túlzás, továbbá pénzkidobás!
Tegyük fel, hogy az óvszer + tabletta együtt pontosan 100 %, DE NEM AZ! CSAK AKKOR 100 %, HA LE SE FEKSZETEK!
A végtelenségig lehet ezt fokozni, de a 100 %-ot sose éred el. A tabletta 99,5-99,9 %, hova akarod ezt még fokozni!
Stabil kapcsolatban meg nehogy már nemibetegségektől kelljen félni! Az előző nagyon vehemens válaszolók esetei egészen specifikusak, de te nem vagy se gombás, se HPV-s, se semmi! (Különben se szoktak nyilvános WC-re ráülni.) Énszerintem ez a túlzott félelem és túlzott biztosra menés jól tönre tudja vágni a szex lelki részét. Igen, egy betegség is, de szerinted az mennyire gyakori, ha stabil partnered van, figyelsz a higiéniára nyilvános WC-kben, és korábban se feküdtél össze fűvel-fával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!