Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek túlzás ha szedek fogamzásgátlót tablettát de én emellett szeretném ha óvszerrel is védekeznénk? 19/L
Örülök, hogy utánakerestél a neten. Ezt én is tudom, csak nem írtam fölöslegesen le, mert úgyse tudja senki miről beszélek. Nagyon kevesen tudnak ezekről.
Tudomásom szerint ezt az egyetlen vírus ami ellen az óvszer sem véd! A többi ellen viszont igen!
HPV-s pedig akár Te is lehetsz! Nekem is 4 évvel ezelőtti kapcsolatomból származik, és most tudtam meg 4 év után. Eddig tünetmentes voltam.
Minden második ember hordozza, viszont valaki leéli az életét tünetmentesen, valaki nem.
Nagyon köszönöm a normális véleményeket és nem az olyanokat aki az utca veszélyeivel poénkodik....
Én így érzem 100%-osan biztonságosnak. Eddig én is csak óvszerrel védekeztem de beparáztam ennyi az egész. És semmi betegséget nem is szeretnék elkapni plusz nem akarok még 19 évesen gyereket sem attól függetlenül hogy komoly kapcsolatom van.
19:23!
Nagyon büszkén írtad, hogy már 19 vagy és ha baba lenne akkor megtartanád. Az érettségid már jobb esetben megvan, de nem hiszem, hogy van egy bedolgozott éved ami után valami gyest-gyedet kaphatnál. Miből nevelnéd fel? Egy gyereket felnevelni nem gyerekjáték! Pelenkázni kell, ruháztatni, játékokat venni és később etetni is! A pelenka önmagában egy vagyon havonta. És akkor még a babaszoba berendezéséről nem is volt szó.
Vagy esetleg a családipótlékra és egyéb segélyekre pályázol Te is? Netán hiperpigmentált vagy?
Ne haragudj a kérdésért, de nekem ez jut eszembe először, ha meghallom hogy 19 éves akar gyereket.
A másik pedig az hogy óvszerrel védekezni és közben megszakításos módszert is alkalmazni? Átgondoltad mielőtt leírtad?
HPV.
O.
És mégvalami!
Nagyon sokan úgy gondolják, hogy: nem baj ha becsúszik, majd veszek be egy 72 órás tablettát.
Csak nem tudják a következményét.
Az egy lórúgásnyi hormot tartalmaz! A lányok szervezetét hazavágja rendesen!
Védekezni kell, nem pedig abortuszra és 72 órásra hagyni a dolgot!
O.
7:50es
Nem mondtam hogy szeretnék babát, hanem hogyha becsúszik akkor megtartom. És azr írtam hogy már nem akkora baj, ha becsúszik, mint ha 17 vagy 18 évesen. Mert amire megszülöm 20 lennék, de egyenlőre terhes sem vagyok. Az óvszeres dolgot meg úgy gondoltam, hogy óvszerrel védekezünk de nem megy el az óvszerbe. Így még biztonságosabb! És épp azért vigyázunk hogy még ne legyen baba:) Majd 2-3 év múlva:) Amúgy a párommal nevelnénk fel ha becsúszna, neki már van saját része a szülei lakásából, egy szint ,szal ott ellennénk. És pénzünk meg van:)De természetesen még nem szeretném, majd ráér még:) 19L
Na akkor elmondom én is a véleményemet.
A nem kívánt terhesség elleni védekezés szempontjából tökéletes a fogamzásgátló tabletta.
Ha valakinek nem állandó partnere van, akkor igen, használjon óvszert, mert higgyétek el, nem az abortusz a legrosszabb, ami történhet. A kérdés pedig, hogy akkor miért szed tablettát? Ha az óvszer kiszakad, és ott a tabletta hatása, odáig oké, mert az megvédi a nem kívánt terhességtől (óvszer nélkül is megvédené), de a betegségektől nem fogja megvédeni. Teljesen felesleges a kettőt kombinálni, mert előbb utóbb tönkre fogja tenni a kapcsolatot és ezt komolyan mondom. Alkalmi kapcsolathoz az óvszer tökéletesen megfelel, ha kiszakadna arra is van megoldás (olyan sűrűn nem szakad ki, hogy problémát jelentsen), hosszútávú kapcsolatnál pedig én úgy gondolom, ha egy pár eljut odáig, hogy hormonális védekezést választ, akkor megvan az a bizalom, hogy a másik nem fog lebombázni egy nemi betegséggel, mert hűséges hozzánk. Ha nincs meg ez a bizalom, akkor miért a tabletta?
A gyakori nemi betegségekre visszatérve (gomba stb.). Létezik valami, amit tünetnek nevezünk. A gomba és egyéb tüneteit nem nehéz észrevenni és ha észrevették, akkor elmenni az orvoshoz, aki azt fogja mondani, hogy kezeljék a partnert is. Na most ez gomba esetében 3, maximum 10 napos kezelés. Ennyit ki lehet bírni vagy szex nélkül vagy óvszerrel és akkor nincs oda-vissza adogatás.
Persze mindenkinek a saját döntése, hogy kombinálja-e a védekezéseket, és igaza van annak, aki azt mondja, hogy sokkal jobban járnak el, mint a nem vagy hanyagul védekezők, ez vitathatatlan. Szóval döntsetek úgy, ahogyan gondoljátok, ez csak az én véleményem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!