Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért van ennyi lány aki nem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ennyi lány aki nem szeretne fogamzásgátló tablettát szedni?

Figyelt kérdés

Még csak 16 vagyok, és annak ellenére hogy lassan egy éve együtt vagyok a barátommal, nálunk ilyen komoly szinten még nem aktuális a dolog... :)

Csak ilyeneken persze már gondolkodom, hogy majd ha már az lesz, mit és hogyan. A legbiztonságosabb szerintem ha óvszer+tabletta is van, de már többfelé is olvastam, hogy van aki nem szeretne tablettát szedni.

Miért? Vannak/lehetnek hátrányai?

Én eddig csak jót hallottam róla, de jobb lenne még most tájékozódni...

Előre is köszi a válaszokat! :)

2015. ápr. 11. 20:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Gondolom jársz legalább évente nőgyógyászhoz...kérd ki a véleményét és kérj tájékoztatást ezzel kapcsolatban.

Tablettán kivül van a pharmatex.Én ugyan nem használtam,de elvileg hormon mentes :)

2015. ápr. 12. 17:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen, lehet mellékhatása, nem olyan veszélytelen, mint amilyennek mondják, csak persze erről senki sem szeret beszélni. :) Én nem vagyok kimondottan ellenzője, de nem is szedem, megvagyunk nélküle is a párommal. Sosem szedtem, valószínúleg sosem fogom, ráadásul az én családomban senki nem bírta a bogyót, 99%, hogy én sem bírnám.

Másrészt igen, el lehet tőle hízni, lehetsz tőle pattanásos, hangulatingadozást okozhat, meg hasonlók. A súlyos esetek nagyon ritkák (mélyvénás trombózis és hasonlók).

Összegezve nyilván nem veszélytelen, de súlyos bajokat csak ritkán okoz.

Mellesleg nem 100%-os védelem, mint ahogy semmi nem az. :)

2015. ápr. 13. 16:54
 13/17 anonim ***** válasza:
70%
Én azért nem, mert többek között róluk is tanultam, és vmilyen szinten a szakdogámban is említettem, szóval alaposan utána néztem a dolgoknak... :D és sztem bizniszt csinálnak a terhességtől való rettegésből, és eladják a vacak portékájukat, ami egyenes út ahhoz, hogy 20-30 év múlva könnyebben beteg legyél, és akkor is szedned kelljen vmit.
2015. ápr. 15. 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:
80%

Hízlal, csökkenti a szexuális vágyat, növeli a méhnyakrák kockázatát, teljesen felborítja a havi ciklust... kell ennél több?

L20

2015. ápr. 17. 19:19
 15/17 anonim válasza:
100%

Szerintem a tabletta plusz óvszer felesleges. Az óvszer magátol nem szakad csak ugy ki, főleg ha figyeltek ra, hogy ne legyen tul durva szex stb stb.

Ha óvszerrel vedekeznetek majd, akkor ne szedj melle tablettát, mert csak koran tonkretesz.

2015. ápr. 18. 10:51
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nővéremmel is beszéltem, ő 10 évig szedett tablettát folyamatosan, azalatt semmiféle mellékhatása nem volt nála... Abbahagyta egy évre, és nem lett tőle nagy változás, csak rendszertelenebb lett a menstruációja (párnapos eltérésekkel).

Ez jelentheti azt hogy nálam sincs túl sok esélye annak hogy feltűnőbb mellékhatások lesznek, vagy nem jelent semmit?

2015. ápr. 19. 15:13
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha hosszas mérlegelés után így döntöttél, hát akkor szedjed. Előre úgy sem lehet megmondani. Én biztos nem szórakoznék ilyen szarokkal feleslegesen :D de hát az én vagyok.
2015. ápr. 20. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!