Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elkezdjem szedni vagy ne?
Elárulom, hogy nem a hízástól kell leginkább félned hanem attól, hogyha bármilyen betegséged van ami kizárná a fogamzásgátló szedését, bele is halhatsz (nem vicc, trombózist kaphatsz). Remélem nem is cigizel.
A helyedben visszamennék a dokihoz és a fejéhez vágnám a receptet vagy a gyogyit. És nagyon gyorsan keresnék egy másikat...
Eszedbe ne jusson szedni, és ezt nagyon komolyan mondom. A tabletta nem cukorka amit úgy szed az ember, ahogy kedve van - olvass el egy betegtájékoztatót, milyen kockázatokkal jár.
Az az orvos, aki teljes nőgyógyászati vizsgálat és vérvétel nélkül hajlandó látatlanban gyógyszert felírni, nem érdemli meg a diplomáját.
Nos, attól, mert elkezded szedni a fogamzásgátló tablettát, ugyanannyi esélyed van a gombás fertőzésre. Tévhit azonban az, hogy majd a gyógyszertől meghízol. Manapság olyan gyógyszereket gyártanak már, amelyeknek hormontartalmuk igen alacsony, ezért sem "kiszőrősödni", sem pedig meghízni nem fogsz. Ellenben nyugodtan aludni talán annál inkább. Személy szerint sokkal biztonságosabbnak tartom a gyógyszert, mint a gumit. Nem mellesleg sokkal klényelmesebb is. Én ajánlom.
Dr.
Igaza van az előttem válaszolónak! Jobb félni, mint megijedni! Felelőtlenség a doki részéről, h meg sem vizsgált, és hasra ütés szerűen írta fel a tabit!!! Minden gyógyszernek van vmilyen mellékhatása, mindenkinél mást vált ki! Amíg nem vagy biztos a mellékhatásában, addig inkább ne kezd el szedni, nehogy bajod legyen tőle!!
20/L
elkezdheted szedni ha gondolod, és az első levél bevétele után menj el a háziorvosodhoz és kérd meg tőle h adjon beutalót vérvételre, mert foggátlót szedsz és a májfunkciódat szeretnéd megnézetni. nyugi, befog utalni vérvételre, engem a háziorvos minden félévben elküld májfunkcióellenőrzésre. sok nőgyógyász alkalmazza azt h a foggátló szedése után küld el vérvételre ugyanis akkor látszik, h rossz hatással van-e a májadra vagy sem.
a többi hőzöngőnek mondom, hogy egyik nőgyógyász sem csinál génvizsgálatot trombózisra, kivéve ha fennáll az esélye h örökölt trombózisos hajlamod van.
a nőgyógyász maximum vért vesz, amivel a májadat ellenőrzi, h nem e beteg. de ez a foggátló után 1-2 hónappal is elvégezhető, így látható h változnak-e az értékek rossz irányba.
21.06-osnak üzenem, hogy a mellékhatásban csak akkor lehet valaki biztos, ha elkezdte szedni. mégis hogy értetted azt a kijelentésedet h addig ne kezdje szedni míg nem biztos a mellékhatásokban? ne beszéljél már összevissza, sztem már tesem érted h miket hordasz össze.
egy foggátlónak vagy van mellékhatása az adott személyre, vagy nincsen. de ezt addig senki sem tudja, míg elnem kezdi szedni, és a nőgyógyász sem tudhatja. a nőgyógyász maximum vért vesz és akkoris legfőképpen a májadat nézi, h elfogja e bírni a fogamzásgátlót.
trombózisra való hajlamot pedig génvizsgálattal néznek, de csak akkor ha volt a családban trombózisos, és ezt meg is említed, és kéred a vizsgálatot.
21:32-esnek!! A mellékhatásokról írtam, h minden gyógyszernek van mellékhatása, mindenkinél másként! Én csak próbáltam jó tanácsot adni a Kérdezőnek, h legyen óvatos!! Aláhúzom, h kell tapasztalat ahhoz, h megállapítsa a Kérdező, h milyen mellékhatással lesz rá a tabi, de bizonytalan!!
Tudom, h nem tok mindenkinek megfelelni a válaszommal, tanácsaimmal, mert vki elfogadja, vki nem, ezt el is fogadom!!! Nem vok tökéletes!!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!