Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Most kezdeném szedni a fogamzá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most kezdeném szedni a fogamzásgátlót (Belara), de nem jött meg a szokott időben. Hónap végén kellett volna, ma volt egy kis pecsételő vérzésem. Elkezdjem szedni a tabit vagy várjak? Nem szeretném márciusra halasztani.

Figyelt kérdés
Este csináltam tesztet és negatív lett. Jah és amúgy picit fel vagyok fázva...lehet h ez is közrejátszik...
2009. febr. 4. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
csak akkor kezdheted el, ha megjon, az elso napon. Ha nem rendszeres a ciklusod, akkor par nap keses belefer, foleg ha csinaltal tesztet es negativ. maskor is volt mar hogy nem jott meg idoben?
2009. febr. 4. 14:19
 2/8 A kérdező kommentje:
régebben volt ilyen, hogy néha-néha kimaradt vagy késett. Mondjuk ebben a hónapban elég sokat stresszeltem és fel is vagyok fázva kicsit...meg volt nemrég hüvelygombám is... :S szal sztem ezek is befolyásolják. Jan. 15-én voltam orvosnál és akkor semmi rendellenes nem volt a vizsgálaton. Hát mindegy majd lesz vmi :)
2009. febr. 4. 14:22
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Benne van a betegtájékoztatóban, hogy akkor is el kell kezdeni szedni az új levelet, ha nem jön meg, vagy nem múlik el a szünetben. Illetve 1-3 hónapban előfordulnak rendellenességek és ha eztán se szűnnek meg, irány a doki. OLVASTAD??????
2009. febr. 4. 15:27
 4/8 A kérdező kommentje:
igen OLVASTAM de ha te is OLVASTAD volna...odaírtam hogy MOST kezdem szedni...korábban NEM szedtem...de mindegy...és ezt nem írja le...
2009. febr. 4. 15:34
 5/8 anonim ***** válasza:

"Ha előzőleg (az utolsó havi ciklusban) nem szedett semmiféle hormonális fogamzásgátlót.

Az első Belara filmtablettát a következő MENSTRUÁCIÓ 1. napján vegye be. A fogamzásgátló hatás kifejlődéséhez legalább 1 heti folyamatos adagolás szükséges és ez a

hatás a 7 napos gyógyszermentes időszakban is fennáll.

Ha menstruációja már elkezdődött vegye be az első filmtablettát a menstruáció 5 napján függetlenül attól, hogy a vérzés már megszűnt vagy fennáll. Ebben az esetben azonban más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni a filmtablettaszedés első 7 napjában (7 napos szabály).

Ha menstruáció kezdete több mint 5 nappal korábban volt, akkor várja meg a következő menstruációt és csak akkor kezdje el a Belara szedését."

2009. febr. 4. 15:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocs, félreolvastam, hogy most kezdenéd szedni. A tájékoztatóban ott van, mit tegyél. Bemásoltam neked. Amit előzőleg írtam, arra vonatkozik, ha már szednéd egy ideje.
2009. febr. 4. 15:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszike! :) Amúgy sztem ma elkezdem...tegnap csináltam tesztet és negatív lett szóval terhes tuti nem vagyok. Itt olvastam előbb, hogy attól is lehet pecsételő vérzés ha lassabban válik le a méhről a nyálkahártya...csak féltem nehogy esetleg elrontsak vmit :D
2009. febr. 4. 16:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várd meg a rendes vérzést, különben bekavarsz a ciklusodba. Ne légy türelmetlen. Ez nem játék!
2009. febr. 4. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!